Interviu columbofil – Marius Salasan – Locul 2 National AS Fond Tineret 2017 FNCPR

Luni, 22 ianuarie i-am facut o vizita columbofilului Marius Salasan, din Lipova. Nu este prima oara cand am vizitat Lipova in interes columbofil, am mai facut-o impreuna cu Habaci Calin, cand l-am vizitat pe Jucu Costica, Campion National la Ma887raton in 2014 si vicecampion la AS Maraton 2014 FNCPR.

Marius Salasan este un columbofil la inceput de drum, iar acesta a reusit sa porneasca cu dreptul, si nu doar ca reuseste sa castige locul 1 la mai multe categorii pe judet si pe provincia de vest, dar reuseste locul 2 National la categoria AS Fond Tineret in 2017.

Marius Salasan, eu cu porumbelul 525408-16

M-am intalnit cu Marius la expozitia provinciala a zonei de vest, mai precis la premierea provinciei de vest de la Oradea, cand mi-a propus sa-i fac o vizita si sa realizam un interviu, am fost putin reticent, dar pana la urma i-am promis ca merg pana la el la Lipova, prima tentativa a esuat in data de 22 decembrie 2017, cand ma pregateam sa plec spre Lipova se lasase o ceata densa asa ca am anulat plecarea si astfel s-a potrivit sa plec spre Lipova in data de 22 ianuarie 2018, dupa o luna de la prima tentativa.

Marius impreuna cu sotia lui

Marius nu ar fi putut obtine rezultatele acestea fara ajutorul sotiei lui, Marius este plecat o mare parte din timp in Germania la lucru, iar de porumbei se ocupa sotia lui care respecta la litera si virgula tot programul de pregatire, program pe care il veti putea vedea si auzi in materialele video de mai jos.

Modul in care veti putea vedea interviul este pe fragmente, am incercat sa il fac pe bucati, sa fie mai usor de urmarit.

Inainte de fiecare videoclip voi scrie si cateva cuvinte pentru ca sa stiti despre ce urmeaza sa vizionati.

Mai jos veti putea urmari prezentarea porumbelului loc 2 national As Fond Tineret 2017 FNCPR si a rezultatelor:

Al doilea si al treilea videoclip, este o prezentare a crescatoriei:

Urmatorul fragment este despre modul in care isi intretine si pregateste porumbeii in sezonul rece:

Mai jos puteti vedea si auzi modul in care isi pregateste lotul de zbor pana la prima etapa:

Mai jos gasiti modul de pregatire al porumbei in sezonul de concursuri:

Despre cati pui reproduce si concnursurile cu puii:

Despre porumbeii pe care ii detine si crescatorii de la care ii are:

Despre metoda de zbor:

Mai jos puteti vedea centralizarile celor doi frati 407 si 408:

Pentru a putea vedea si celelalte centralizari apasati AICI

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

7 thoughts on “Interviu columbofil – Marius Salasan – Locul 2 National AS Fond Tineret 2017 FNCPR

  1. Nu sunt bolnavi…nu tratezi…f simplu..unii nu concep acest aspect si trateaza abuziv si fara nici un fel de noima…Doamne Fereste

    1. Nu le are puse acum. Far in videoul cumprezentarea crescatorie este un compartiment gol. Uita-te sa vezi putin pe jos ca are ceva prinspe pereti

  2. L.au invatat bine,nemtii si are si pasari bune. Sigur pe viitor ,va mai avea si alti “asi” in maneca

  3. Sunt curios ,cum arata gumele alea montate la compartimentul vaduvelor. Dc se poate ,mai multe detalii. Mersi

    1. Mai multe detalii nu se poate pentru ca nu erau montate, idea e sa la intinzi intre doi pereti la o inaltime de 7-10 centimetri, sau mai sus daca reusesc porumbeii sa stea pe podea. Iti faci rost de niste carlige pe care sa le prinzi de perete, sau sa insurubezi. Si sa iti cumperi guma mai groasa, eu inca nu am gasit dar caut in continuare.

  4. Gumele ar putea fi din cele folosite la prastii….Ar mai fi o varianta cu gume pt pantaloni. Se gasesc la sul de cumparat dar nu sunt la fel de tari ca cele pt prastii.
    Alta curiozitate,la zburatori ii imperecheaza ,oua iar a 6 zi ,ii desperecheaza. Apoi inaite de zboruri cu o luna la fel. Dupa astea 6 zile de clocit ,le da de trichomonoza sau nu? Ca la matca stiu ca se da. Le da amandoua datile sau cum face? Multumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.