Invitatie OFICIALA la EXPOZITIA NATIONALĂ FCPR 2012, Targu-Mures

Asociația Crescătorilor de Porumbei Voiajori Mureș, împreună cu Federația Crescătorilor de Porumbei din România, avem importanta misiune și onoarea de a organiza în 2012, la Târgu-Mureș, pentru a doua oară după 34 de ani, cea mai importantă manifestare columbofilă din România: EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ 2012 – Zilele Columbofiliei Române.

Această manifestare atât de importantă reprezintă pentru noi încununarea eforturilor a mai multor generații de columbofili români și mureșeni pasionați și dedicați creșterii și promovării porumbeilor voiajori în România.

Columbofilia Română va sărbători cu acest prilej al Zilei Naționale a Statului Român, 75 de ani de la înființarea primei organizații columbofile naționale, în anul 1937, 70 de ani de la organizarea primei expoziții de porumbei voiajori din România și, totodată, 34 de ani de la prima și unica expoziție națională de porumbei voiajori găzduită de Târgu-Mureș.

Cu acest prilej, trebuie să acordăm un pios elogiu celui care a reprezentat columbofilia mureșeana și română pe meleaguri internaționale, cel pentru care „nobilul porumbel și sportul columbofil au fost pasiunea vieții”, cel ce a coordonat organizarea primei expoziții naționale de porumbei voiajori găzduită de Târgu-Mureș și, cu imens regret
pentru noi, ne-a părăsit în anul 2011 – Dl. Gavrilă GAL.

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați la „Expoziția Națională – Zilele Columbofiliei Române” de la Târgu-Mureș, din 29 noiembrie – 2 decembrie 2012.

Va fi ocazia perfectă pentru a vă bucura de ospitalitatea locuitorilor mureșeni și nu în ultimul rând, pentru a fi părtașii unui eveniment columbofil pe care avem ambiția de a-l organiza într-o manieră exemplară. Suntem bucuroși și onorați ca această expoziție să reunească participarea unor mari crescători europeni de porumbei voiajori, precum și participarea unor președinti de federații omonime din țările învecinate.

Mulțumim încă o dată tuturor celor care au fost alături de noi si ne-au acordat acest mandat în cadrul Federației Crescătorilor de Porumbei din România.

Vă așteptăm cu nerăbdare la Târgu-Mureș și vă dorim încă de pe acum: „Bun venit!”

Președinte ACPV Mureș
Cătălin ORMENIȘAN

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.