Ionut Lucaci despre programul aplicat pentru fond si maraton

Programul din ultimile 3 zile pas cu pas : ziua 3 incepe undeva in jurul orei 5-6 se face lumina in volier prin ridicarea roletelor, se incepe hranitul porumbeilor, li se da porumb gol de cel putin 2 feluri, porumb rosu+porumb de popcorn(cocosi), in momentul in care nu mai mananca porumb, li se da alune pe saturate, urmat de hranirea cu seminte mici(mancare de papagali), a porumbul e amestecat cu 9oil+RO200, la sfarsit li se da apa in care e bagat mum si avipharm. In tot acest timp eu bag mancare in puii masculilor care sunt jucati pe pui si fara femele, in momentul in care toata lumea a mers pe boxe, se lasa roletele si porumbeii stau la semiintuneric, asa se procedeaza la toate cele trei mese din ziua 3, masa cu nr 3 e luata in jurul orei22-23.

Ziua 2 incepe la aceeasi ora, prima masa e egacta ca cea din ziua 3, la masa cu nr 2 din ziua 2 se scoate porumbul in totalitate afara din meniu, si produsele din ziua 3 sunt amestecate pe mancarea sport1 care va fi servita prima data urmata de alune, si mancare marunta, iar la produse se mai adauga krauter. In jurul orei 20 porumbeilor li se administreaza 2 pastile de flug fit pt fiecare in parte+picaturi in nas si ochi care de obicei le fac cu minunata mea sotie, in jurul orei 21 porumbeii sunt prinsi si dusi la ultimul antrenament de noapte, unde se face lansari individuale pe semiintuneric, porumbeii cei mai buni sunt lansati ultimii, in acest timp sotia mea se ocupa de pregatirea hranei si luminatului in curte, in cat porumbeii sa poata ateriza in siguranta.

Sursa foto: http://familialucaci.weebly.com/

Ziua 1 programul incepe mai repede ca de obicei, in meniu se gaseste doar alune si seminte mici, iar in cazul de canicula in ziua lansari li se mai da orez in meniu, mancarea e curata fara nimic pe ea, apa care o primeste este doar cu avifarm, in acest timp se ia si puii de la masculi, in momentul in care sunt satui li se ea mancarea, se da cu sprei bio-air-fres,in cusca care ajuta la caile respiratorii, si se face semiintuneric.Cu doua ore inainte de imbarcare se face din nou lumina, se ridica roletele se baga pui napoi la masculi, masculi incep sa hraneasca cu ce mai au in gusa, in momentul cand incep sa caute dupa apa, li se pune din nou mancare, alune din belsug urmate de mancare marunta, fara nimic pe ea, dupa care apa curata, in acest timp hranesc pui la maxim, sunt lasati aproximativ 1ora si 30min in liniste, dupa care sunt prinsi pt. imbarcare, lazile sunt spreiate cu bio-air-fres, impreuna cu sotia le administram doua pastile de flug-fit, urmate de picaturi nazale, si picaturi de ochi, dupa care facem cel mai important lucru, ne rugam pt. ei si ii incredintam in mana Lui Dumnezeu, si in acelasi timp Ii si multumim pt. rezultatele pe care le vom obtine la aceea etapa indiferent ca vor fi rezultate bune sau mai putin bune.- Ziua sosiri, porumbeii sunt asteptati cu ceeai TEE si mancare depurativa, avifarm, nu folosesc miere de albine la sosire si am sa va spun si de ce:eu joc maraton si porumbeii vin rasfirati iar mierea de albine daca sta mai mult de o ora in apa le produce mai mult rau. In momentul in care ajung porumbeii primesc k+k pastile pt. recuperare, seara primesc mancare depurativa +mancare de papagali, a doua zi dimineata au primul antrenament, de la distanta scurta pt. a scapa cat mai repede de febra musculara.

Sursa: porumbel.net

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.