Manualul de lansari porumbei produce neliniste printre columbofili

Pe site-ul pigeonsplanet.ro a aparut un articol in data de 03.04.2013 in care sunt acuzat de plagiat.

De fapt despre ce e vorba, am prealuat intreg Manualul de lansari porumbei, scris de Hubert Land şi Steven van Breemen si tradus in limba  romana de Corneliu Vesa.

Corneliu Vesa s-a suparat (pe buna dreptate, si e u m-as fi suparat) deoarece nu am mentionat faptul ca el este cel care a tradus (pe vremea aceea era administrator de site la columbofil.net), astfel pentru a remedia greaseala de a nu specifica si traducatorul, am completat si numele traducatorului: Vesa Corneliu.

Am aflat prima oara de acest manual pe site-ul porumbei.ro, aici in articol se spunea ca este o informatie gratuita, am considerat ca merita sa il pun si pe site fiind o informatie oferita publicului in mod gratuit. Mai jos puteti vedea un print-screen (captura de ecran) de pe porumbei.ro in care se promova manualul respectiv (dati click pe imagine pentru a mari imaginea).

www.porumbei.ro/manualul-lansatorului-de-porumbei

porumbei.ro manaul lansari porumbei

Nu ma surprinde reactia lui Corneliu Vesa, mai ales ca saptamana aceasta am avut si un schimb de e-mail-uri, iar acesta este impotriva tuturor care au o legatura mai mica sau mai mare cu Marius Tunduc. Mai mult din acest an am fost pus si secretar al Asociatiei Columbofile Voiajorul Bihor. Deasemeni am mai publicat si un articol scris de Abel Marginean despre Buzdugan Ioan, care se pare ca la suparat mai tare pe Vesa Corneliu, acesta avand mai multe reactii pe e-mail la articolul respectiv.

Recent am publicat un articol (Cand nu trebuie lansati porumbeii) preluat de porumbel.net, acest articol este un extras din acest Manual de lansari porumbei, in care am omis sa trec sursa, am facut deoarece manualul era pus deja pe site la mine iar acolo erau deja mentionati autorii acestui manual. In consecinta am remediat si greseala respectiva si am completat la final faptul ca informatia respectiva este “Extras din Manualul de lansari porumbei de Hubert Land şi Steven van Breemen”.

Acesta este tabloul complet al evenimetelor mentioante cu atat patos de Corneliu Vesa pe site-ul pigeonsplanet.ro.

Imi cer scuze pentru situatia creata.

Andrei Bondar

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Manualul de lansari porumbei produce neliniste printre columbofili

  1. Inteleg ca am facut o greseala, dar din a face tantar, armasar este cale lunga. Se pare ca dupa ce i-a luat la tinta incepand cu Marius Tunduc, continuand cu Ionut lucaci, Flavius Vancea, Fildan Vlad, m-a luat si pe mine in colimator, in stilul l,ui caracteristic.
    In ultimile luni am tradus o gramada de articole scrise de Schaerlaeckens si nu numai am oferit, zic eu ca am oferit mai multe informatii utile comunitatii columbofile din Romania, care a beneficiat de aceste articole atat prin site-ul meu cat si prin diverse site-uri care promoveaza columbofilia romaneasca.

    Intotdeauna incerc sa fiu atent daca preiau anumite informatii sa trec si sursa. In cazul acesta nu am trecut-o, sau a fost completat partial.

    Se pare ca atunci cand Vesa Corneliu isi pune “lupa” totul se multiplica in jur. Astfel am devenit un plagiator grosolan 🙂

  2. Andrei nu trebuie sa te scuzi mai bine priveste persoana care acuza. Multi cand vine vorba despre respectivul au o parere deloc buna, iar tu esti prea simtit si nu trebuie sa bagi in seama totul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.