Maraton Berlin National – O noua provocare pentru maratonisti

Inca putin si vom imbarca pentru cea mai asteptata etapa din tot planul de zbor. Traditia continua si in 2017, inceputa in in anul 2011, etapa Berlin a prin radacini adanci in columbofilia romaneasca, chiar daca estul si sudul sunt cei mai dezavantajati acestia au imbarcat in fiecare an.

Anul trecut am avut parte de un un numar de 5046 de porumbei, imbarcati de 736 de columbofil. In functie de specificul etapei din ziua respectiva, in general vantul este cel care dicteaza sosirile, in anumiti ani cand concursul a fost unul mai greu sansele cele mai bune le-au avut cei din linia a doua, dar nicioadata nu se poate sti cu exactitate care va fi deznodamantul, si acest lucru face din Berlin National o etapa interesanta la care iti doresti sa participi.

Un lucru foarte bun este ca sunt multi crescatori care se pregatesc special pentru Berlin si acest lucru de regula se observa pe clasamente, sunt acei crescatori care claseaza bine si pe prima pagina a clasamentului.

Un alt aspect care face din Berlin National o etapa de interes national este premierea, un premiu garantat pe fiecare centru de imbarcare, plachete si diplome si cel mai frumos lucru, premierea in cadrul expozitiei nationale.

De asemenea conditiile de transport exemplare fac din Berlin National o etapa interesanta si de dorit pentru ca iti da siguranta ca porumbeii tai sunt bine ingrijiti

Transparenta este si ea o certitudine in cadrul etapei de maraton Berlin National, filmarile live cu imbarcarea, adaparea, hranirea, lansarea porumbeilor este grantia unui concurs reusit pe langa metodele uzuale de siguranta (reclemare, imbarcare live, sigilare boxe, masina).

Acestea sunt dar o parte din motivele pentru care etapa Berlin National este o etapa de traditie, si asa ar trebui sa fie, Romania are nevoie de astfel de etape care sa iti aduca bucurie si stima de sine, o etapa care iti poate aduce recunoastere nationala.

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Maraton Berlin National – O noua provocare pentru maratonisti

  1. Nu ar fi ideal și normal ca toate etapele din fiecare sezon,indiferent de distanță,să beneficieze de aceleași condiții ca și la Berlin?Aceleași atenţii să se acorde și puilor,iar TOATE deplasările și lansările să fie monitorizate video.N-ar mai exista suspiciuni,iar transparența ar fi totală.Succes tuturor participanților!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.