Columbofil

Maraton de 700km si totusi nu

De cand s-a lansat candidatura la functia de presedinte al FNCPR de catre Marius Tuduc si echipa lui, mai mult publicarea unei structuri noi de categorii, avand la baza normele olimpice, facebook-ul a innebunit, liniile telefonice s-au inrosit, whatsapp-ul nu mai face fata si incepe sa stearga mesajele. 🙂

Toate aceste modificari starnesc multa agitatie, poate si pe buna dreptate; multe categorii sunt scoase, acele categorii complementare cum ar fi: AS Speed, AS Fond, si palmaresurile pe trei ani (atentie doar palmaresurile pe trei ani).

Au sarit unii ca arsi ca s-a scos AS MARATONUL, nu e adevarat, se numeste maraton extrem (3 etape).

Maratonul are o limita inferioara de la 700 km, dar ca sa faci norma nu poti etape doar de 700 km, poate doar etape de 800 km dar aici vine alta parte importanta, pentru a putea tinti maratonul extrem, ai nevoie de etape de +900 km, asa ca revenim la ceea ce s-a jucat in ultimii doi ani, adica etape de +900 km. Dar in ultimii ani, se pare ca si zona de Vest a tarii a avut parte de maratoane mai umane, fara vant puternic din fata, cu putina canicula, dar suportabila. Ramane doar zona de centru (Transilvania) sa sufere avand maratoane grele, si cu distante spre 1000 km si peste la crescatorii din spate.

Ceea ce ma revolta este lipsa de fair-play a unor crescatori mai vocali pe facebook (ca doar pe aici am reusit sa vad mai multe, fara a intra in discutii inutile legat de acest program, ca degeaba ai vrea sa intri in discutii ca baietii sunt tari in gura si te jignesc si te mai si injura de mama focului, asa ca e mai bine sa stai linistit daca nu vrei sa fii improscat cu “rahat”, delicatesa mioritica. Lipsa de fair-play manifestata fata de altii care sunt pusi in situatia de a ingropa porumbei in fiecare an, de exemplu zona de centru a tarii. In zonele in care se poate zbura lejer 1000 km sa se zboare, frate, in continuare, iar in zonele grele, sa se mai scada distanta si probabil le va fi mai bine, speram. Repet inca o data, in zonele in care s-a zburat bine maratonul peste 900 km si chiar mai mult sa se zboare in continuare acet tip de concurs.

Trebuie sa stiti un lucru, acest program este la faza de proiect, mai trebuie sa treaca de adunarea generala, si pana in 14 octombrie mai este cale lunga.

In final cateva pareri personale:

Sper ca acest articol sa te faca sa te gandesti si la aproapele tau, sa fii rational, sa gandesti corect, si mai mult imi doresc sa avem cat mai mult fair-play printre noi columbofilii. Daca totusi vrei sa lasi un comentariu fa-o intr-un mod civilizat si cu respect.

🙂

Exit mobile version