Marius Tunduc – In atentia D-lui Florea Sorin

Domnule Florea, am ascultat interviul dvs si intrebarile adresate mie, si in calitate de presedinte CNS vreau sa va raspund punctual la curiozitatile dvs.

In primul rand referitor la columbofilii asociatiei Constanta ar trebuii sa stiti ca decizia luata nu am luat-o eu ce intreg CNS si a fost validata de intreg Consiliul Director. Ea are si baza regulamentara pentru ca ceasurile s-au desigilat dupa listarea fisei de informatii si nu ni sa parut normal sa sufere peste 20 de columbofili din cauza unui tehnic imprudent. Atunci cand am candidat alaturi de dl Bilan, dansul a promis ca va anula pedepsele de grup atat de celebre in mandatele anterioare.

Consider ca acei columbofili si acei porumbei nu au gresit cu nimic si locul lor in Campionatul National este obtinut pe munca!!!
Referitor la porumbelul dlui Spoiala, afirmati ca eu nu am dorit sa-l trimit la Olimpiada si ca un an mai tarziu am trimis porubelul lui Mihai Adrian cu etape de 700 km la insistentele lui Viorel Dragomir.

Mintiti, dl Florea!!!

Olimpiada de la Nitra sa desfasurat in ianuarie 2013, asadar cand, un an mai tarziu, puteam sa-l favorizez pe dl Mihai Adrian? Poate dvs nu stiti ca Olimpiada se organizeaza din doi in doi ani?

Tot pentru a va raspunde va spun ca porumbelul D-lui Adrian Mihai, a participat la CUPA EUROPEI la Dortmund in 2011 (cu rezultatele anului 2010) si nu la Olimpiada deci cele doua cazuri nu sunt identice nici aici.

Iar participarea la Cupa Europei la Maraton presupune doua etape de peste 700 km intr-un an (de fapt nici nu putem vorbi de maraton la distantele astea).

Decizia de particpare a Romaniei la Olimpiade exclusiv cu etape de maraton (zonalele de maraton) s-a luat in sedinta cu tehnicii din 2011adica inainte sezonului 2012 cand porumbelul dlui Spoiala a luat cele doua locuri 1  iar CNS (nu eu personal).

Va rog asadar sa nu dezinformati columbofili cu privire la aceste aspecte si sa verificati cele spuse de mine.

In legatura cu unificarea sportiva promovata de dvs, asa cum se stie eu personal nu sunt de acord pentru ca ar continua haosul in columbofila romana, cele trei entitati continuand sa-si fire membrii una alteia. Consider ca cei care doresc sa participe la Olimpiada trebuie sa devina membri asociatiilor afiliate faderatiei afiliate la FCI, adica a FCPR.

Daca dvs aveti o alta opinie, ar fi decent si corect sa solicitati votul Adunarii Generale a FCPR pentru a vedea daca asociatiile afiliate doresc sa-si imparta drepturile obtinute inclusiv prin instante cu altii si va asigur ca eu voi respecta intru-totul votul Adunarii Generale, forul suprem de conducere al FCPR.

Inteleg ca fiind contracandidati, din realizarile mandatului meu ati remarcar doar aceste doua ,,erori.., si ati omis intentionat sau nu realizari ca si Programul national de Clasamente, GPS-uri pe masini, calculul automat al distantelor, centralizari on-line si transparente, catalog realizat A4 si i-reprosabil, selectarea porumbeilor pentru manifestarile internationale on-line si transparent, SMS-uri pentru anuntarea porumbeilor, aplicatie on-line pentru rezervarea locurilor la banchet, rezervarea on-line a locurilor porumbeilor in expozitie, prezentarea salii de expozitie in varianta on-line si posibilitatea vizualizarii rezultatelor pentru fiecare porumbel din boxa, etc etc.

Si pacat ca din vizitele dvs in Olanda nu ati remarcat nivelul senzational la care sunt desfasurate acolo competitiile columbofile, distantele la care se zboara, normele campionatului, desfasurarea si … lipsa facilitatilor de mai sus, si a tehnicii de nivel inalt datorita faptului ca majoritatea columbofililor sunt in varsta.

Doresc si eu sa fim Numarul 1, insa Numarul 1 in tehnica de ultima generatie, Numarul 1 in concursuri puternice nu in etape cu minim 20 de membrii, Numarul 1 in siguranta concursurilor, Numarul 1 intr-un campionat care sa dea clasa celor de afara. Nu sa vorbim de maratoane de 700 km cand in Moldova se zboara puii la 800 km.

Toate aceste lucruri in cadrul FCPR!!!

Va doresc multa sanatate si succes cu porumbeii achizitionati si sa ne vedem sanatosi.

Mai jos puteti urmari filmul de prezentare al D-lui Florea Sorin in care printre altele aduce mai multe acuze la care Marius Tunduc raspunde in articolul de mai sus.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.