NATIONALE 2013 – SCHWERIN – BERLIN – GDANSK – HARKOV

NATIONALE 2013 – SCHWERIN – BERLIN – GDANSK (+ KM dist. minima pt. judetele Neamt si Iasi 1000 km) – Harkov (+ km distanta minima pt. primul cresctor din Romania 800 km.

CONCURSURI ORGANIZATE DE FCPR

 • a)  FCPR organizează anual cu ajutorul asociaţiilor afiliate Concursul de maraton Trofeul FCI.  Acesta cuprinde lansari in aceiași zi din patru locații diferite – Schwerin, Berlin (locatia 2011),  Gdansk (+ km necesari), Harkov (+ km necesari)
 • b) Lansarea porumbeilor se va face întârziat (intre orele 10.00 si 11.00 ora României) astfel încât nici un porumbel să nu ajungă acasă în prima zi.
 • c) Fiecare membru columbofil poate participa cu cati porumbei doreste dar primii 5 porumbei formeaza echipa.
 • d) Clasamentele se vor face pe zone de distanţă de 150 km începând cu cea mai mică distanţă prin rotunjire în jos la zecimală, in locul celor semi-generale. Zonele care nu întrunesc numarul de crescători și porumbei vor intra in clasament cu zona urmatoare.
 • e) Se vor premia primii 3 porumbei pe fiecare zonă de distanţă în condiţiile în care zona va întruni condiţiile de clasament – 50 de columbofili şi minim 250 de porumbei.
 • f) Pentru campionatul naţional se vor centraliza clasamentele: zonal, centru sau judeţean.
 • g) Columbofilii pot opta pentru participare la maxim doua din cele 4 etape.

 TROFEUL FCI – reguli de participare

 • a) Primul porumbel din echipa,  din clasamentul zonal, la fiecare din cele doua etape,  va aduce punctele obtinute pe zona. Astfel punctajul cumulat ai acestor doi porumbei va genera punctajul crescatorului  pentru Trofeul FCI.  Primii 3 crescatori vor primii premii in bani din partea FCPR si trofee.
 • b) Obligatoriu o etapa va fi peste 1000 km
 • c) Columbofilii care participa la Schwerin nu pot participa la Berlin, și invers, sub sancțiunea anulării concursurilor.

Conform deciziei Comitetului Director al FCPR, pentru 2013 se stabilesc urmatoarele reguli : Comitet de organizare:Bilan Florin, Tunduc Marius, Huzu Alexandru, Parvulescu Liviu, Festila Ioan, Zamfir Sorin

 • 1. Plata per porumbel 15 lei
 • 2. Porumbeii vor fi re-clemati pe centru unic. Organizatorii de centre vor transporta porumbeii la centrul unic pe cont propriu.
 • 3. Centrele de imbarcare aprobate vor vira banii incasati direct in contul FCPR, imediat dupa imbarcare si vor prezenta chitanta la centrul unic.
 • 4. Asociatiile care doresc sa participe logistic la organizarea etapei vor transmite o cerere pe adresa de mail: mariustunduc@yahoo.com, pana la 15 februarie, in care vor preciza:

– mijlocul de transport (capacitate, varsat, dotari) – vor fi acceptate in primul rand masinile ce ofera cele mai bune conditii de transport sub aspect tehnic.

– costul per/km – criteriu secundar de selectie (primul criteriu este – calitatea masinilor), acesta trebuie sa includa si hrana porumbeiilor 150 g/porumbel/capacitate, delegat, si toate cheltuilile de deplasare.

– alte detalii

– asociatiile trebuie sa factureze catre FCPR transportul si sa asigure filmarea si lansarea cu camere semi-profesionale (macar)

 • 5. Se va premia Trofeul FCI – primii 3 crescatori cu 5000 lei/loc 1, 3000 lei/loc 2, 2000 lei/loc3
  Restul detaliilor tehnico-organizatorice se vor transmite odata cu apropierea evenimentului.

Mai multe informatii pe site-ul FCPR

fcpr banner

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.