Numai porumbelul sanatos poate da rezultate bune

Pentru a obtine rezultate bune si foarte bune este nevoie ca porumbeii tai sa fie sanatosi. Iar pentru a avea porumbei sanatosi este foarte importanta sa ai urmatoarele :

  • porumbar curat, uscat si bine aerisit
  • furaj de calitate
  • sa fii un crescator rabdator

E nevoie sa mentii  curatie in adapostul porumbeilor, e recomandat sa se faca zilnic sau la cateva zile, dar din experienta se poate si daca se face curat la o saptamana.

Ai grija ca adapostul sa fie bine aerisit, dar nici prea tare, ai grija sa nu fie curent, e indicat ca doar pe o parte sa se faca aerisirea.

Hrana sa fie de calitate, nu doar din punct de vedere al puterii calorice ci si din punct de vedere al modului de depozitare, ai grija sa nu ajunga sobolani si chiar soarecii la hrana, pentru a nu o contamina cu salmonela.

Legat de rabdare, este relativa pentru fiecare rasa in parte, in cazul meu mi-au trebuit aproape 3 ani sa obtin pui de calitate (ai ma refer la rasa Carunculat de Oradea), si de-abia de acum in inainte voi obtine linia proprie de porumbei.

Succes in continuare.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.