O idee despre cum se poate trece la vaduvie

Modul in care se trece la vaduvie poate fi diferit de la un crescator la altul. Unii prefera sa lase de doua orisa cloceasca cate 5 zile. Altii lasa doar o data sa cloceasca pe oua de plastic, sau lasa sa creasca un pui sau doi. Azi vorbim de cazul in care lasi sa creasca 1-2 pui.

Fiecare isi stabileste data la care vrea sa treaca la vaduvie, in functie de acest aspect vei imperechea porumbeii, E foarte important ca porumbeii sa nu mai depuna al doilea rand de oua si sa cloceasca pentru a nu porni procesul de naparlire, aruncarea primei pene. Toti cautam (majoritatea) sa amanam aruncarea primei pene pana prin luna iunie pentur a putea termina sezonul ca maxim 3 pene schimbate.

Daca te intereseaza prima parte a sezonului atunci nu ar trebui sa fii stresat daca arunca mai devreme prima pana. Se spune ca si forma porumbeilor depinde de pornirea procesului de naparlire.

Anul acesta ne confrutam cu o situatie extraordinara, pandemia de coronavirus (COVID-19), probabil acest lucru va determina sezonului cu ca teva saptamani (deja in Belgia au fost amanatate primele etape, ei trebuiau sa inceapa in acest week-end concursurile cu maturii).

Mai jos ai un clip video realizat azi, nu uita sa te abonezi pe canalul de youtube pentru a fi la curent cu noutatile din propria crescatorie si alte informatii utile pentru practicarea sportului columbofil.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.