Păsările mor în masă tot timpul, mass media provoacă însă panică, spun biologii

Morţile în masă ale păsărilor se întâmplă tot timpul, din cauze naturale, spun oamenii de ştiinţă. Tehnologia este însă cea care a provocat isterie şi panică, scrie National Geographic.

În America de Nord, de exemplu, există cel puţin zece miliarde de păsări, iar numărul lor ar putea ajunge chiar până la 20 de miliarde.Aproape jumătate din ele mor în fiecare an din cauze naturale, explică ornitologul Greg Butcher, directorul departamentului de conservare a păsărilor, de la National Audubon Society din Washington D.C.

Dar ce anume cauzează picarea în masă a păsărilor din cer? Cazul din Arkansas indică două cauze: zgomotele foarte puternice şi coliziunile. Fenomenul a început în ajunul Anului Nou, în Arkansas, în zona oraşului Beebe. 5.000 de păsări au picat din cer până la miezul nopţii. “S-au lovit de maşini, copaci, clădiri şi alte obiecte staţionare. Înainte de începe să cadă, s-au auzit zgomote foarte puternice provenite de la artificii profesionale, lansate în apropierea unei zone în care trăiau foarte multe păsări”, explică ornitologul Karen Rowe, de la Arkansas Game and Fish Commission. “Au fost şi alte artificii, păsările s-au speriat, au fost forţate să zboare, iar ele au o vedere foarte proastă pe timp de noapte. Aşa că este posibil să se fi lovit astfel de diverse obiecte”, mai spune ea.

Păsările se lovesc des de obiecte în timp ce zboară, mai ales de clădiri înalte, de turnuri de telefonie mobilă, de turbinele eoliene şi de liniile electrice, arată Butcher

Articolul complet il gasit pe Realitatea.net

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.