Pasha un columbofil cu o ascesiune fulminanta in sportul columbofil

In columbofilie, despre Guta Marian (Pasha) ati auzit cu siguranta incepand cu sezonul competitional 2012 (primul an ca si columbofil) realizand de altfel performante uluitoare tinand cont de faptul ca a fost primul an in care a zburat porumbeii. La inceputul sezonului 2013 a sustinut proiectul columbodromului „Black Sea One Loft Race” care se bucura de asemenea de o popularitate imensa atat din randul columbofililor romani dar si din partea celor din intreaga Europa. Toate acestea, din dorinta de realiza pe plan columbofil rezultate si performanta prin care sa duca sportul columbofil din Romania la un nivel inalt.

pasha

Sursa poza: Facebook 

Din anul 2015 Pasha se hotaraste sa participle si in cadrul Asociatiei Bucuresti, o asociatia cu crestere atat ca si numar cat si calitativ, acest lucru datorita unificarii Bucurestiului, cat si datorita faptului ca aceasta asociatie are columbofili pasionati si care dispun si de resurse financiare, acest aspect dandu-le sansa de a avea acces la material de calitate atat din tara cat si din Europa, si nu numai.

Acum ca avem o imagine de ansamblu atat despre crescator, Pasha, cat si despre concurenta din zona Bucurestiului, as vrea s ava prezint putin cateva rezultate obtine de Pasha la concursurile cu puii din anul acesta (2015) in cadrul asociatiei columbofile din Bucuresti.

Data de 16 august 2015 ii aduce columbofilului Pasha prima etapa cu adevarat extraordinara, e vorba de etapa Boldu, un numar de 5803 porumbei lansati pe concurs, Pasha imbarca 59 de porumbei si reuseste sa claseze 43 de porumbei, ocupand locul 9 crescator; ce este asa de extraordinar este ca Pasha din primii 16 porumbei pe concurs 14 sunt porumbeii sai, doar Duica Iulian, ocupa locurile 5 si 6.

boldu 3

La etapa de Maicanesti din 24 august 2015, pasha reuseste sa ocupe primele sase locuri pe concurs, dintr-un numar de 6036 porumbei, reuseste sa claseze 48 de porumbei din 58 de porumbei imbarcati.

maicanesti 1

In cadrul etapei din data de 06 septembrie 2015, Pasha, reuseste sa claseze 5 porumbei in primii 10 pe concurs, locul 9 la crescatori cu 33 de porumbei clasati din 52 de porumbei imbarcati.

Valea marului 3, etapa din data de 14 septembrie 2015, a fost o etapa cu totul speciala pentru Pasha, acesta resusind sa claseze 36 de porumbei 48 imbarcati, dar partea cea mai interesanta de abia acum incepe, Pasha reuseste sa ocupe din primele 20 de locuri pe concurs nu mai  putin de 18, doar Simion Emil reuseste sa claseze doi porumbei in primii 20, locurile 14 si 20. Tot in aceasta etapa Pasha ocupa locul 1 la crescatori cu 3,85 puncte de penalizare.

valea marului 3

Pasha reuseste sa domine categoric cateva etapa, acest lucru ii da posibilitatea sa obtina cu porumbelul 0000627-15 trei etape cu punctaje foarte mici, 0,23 – 0,33 – 0,52 puncte, facand din acest un pretendent la locurile fruntase la Cupa Europei 2016, organizata la Bucuresti.

0000627-15

In final as vrea sa va prezint cateva poze in premiera cu crescatoria lui Pasha din Bucuresti, o crescatorie noua realizata pentru zborurile cu porumbeii maturi. Este vorba de o crescatorie de 12 masculi vaduvi. Din aceste randuri putem vedea ca Pasha vrea sa zboare porumbei putini si de calitatea; rezultatele obtinute la pui nu pot decat sa ii dea incredere ca sezonul cu maturii (yearlingii in cazul sau) va fi unul promitator. Pentru anul 2016 Pasha si-a oprit un numar de 20 tineri, datorita spatiului limitat.

crescatorie 1

 

crescatorie 2

 

crescatorie 3

porumbei 1

 

porumbei 2

 

porumbel 1

 

benzing live

Rezultatele obtinute de Pasha anul acest nu au venit asa intamplator, Pasha concureaza porumbeii din anul 2012 in judetul Constanta, unde zboara ca si tandem cu Cosmin Olteanu si cu Giovani, administratorul columbodromului One Loft Black Sea, un columbodrom care se bucura de tot mai multa atentie in special din partea columbofililor cu nume din Europa.

In anul 2012 Pasha reuseste sa ocupe Locul 1 National General Pui 2012.

pasha loc 1 national general

Tot in 2012, reuseste performanta de a avea primele 63 de locuri la un concurs de viteza pui, Pechea aproximativ 215 km.

pechea 2012

Daca accesati link-ul urmator puteti vedea etapa “dementiala” la care cu greu ne putem gandi la ea, dar si sa realizam asa ceva. www.federatianationalacolumbofila,ro

De asemenea mai jos puteti vedea cativa porumbei reprezentativi pentru Pasha:

neptun

pedigree

 

olimp

 

pasha - benin guzel

 

uranus

 

venus

 

 

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.