PETOGEN TURBOCON – DROJDIE DE BERE LICHIDĂ

Cu toţii cunoastem beneficiile drojdiei de bere pentru porumbeii voiajori. Cu atât mai utilă este d emulte ori drojdia de bere lichidă. Cea mai cunoscuta fiind Zell Oxigen, care indifferent ca este distribuit de Herbots sau Rohnfried, este produsa de Dr. Wolz Germania, un specialist al drojdiilor.
Acelaşi Dr. Wolz a lansat pe piaţă – Petogen Turbocon.
Ce este de fapt Petogen Turbocon?

petogen-turbocon

 

Este drojdie de bere lichidă, aceiaşi ca şi în Zell Oxigen, dozată însă special pentru pourmbei, îmbunătăţită cu ulei de germeni de grâu şi cu miere de albine.

Ce conţine de fapt Petogen Turbocon?
Compoziţie/Ingrediente:
Drojdie ( Saccharomyces cerevisiae / celulele amorţite) 70.1%, miere (flori de miere) 28.1 %, ulei din germeni de grâu, 1.2%, acerola (pudră acelora) 0.6%
Aditivi / kg:
Vitamina E preparată 3000 mg
Vitamina B2 precum riboflavină substanţă pură 69 mg
Vitamina B6 precum clorhidrat pyridoxol substanţă pură 24 mg
Vitamina B12 preparată 198 μg
Acid pantothenic precum Calciu-d-pantotenat substanţă pură 78 mg
Biotină substanţă pură 8 mg

Efectele Petogen Turbocon asupra porumbeilor noştri:
Plină de vitamine şi minerale, drojdia de bere creşte imunitatea porumbeilor, stimulează metabolismul, creşte pofta de zbor, protejează prin efectele sale porumbeii de îmbolnăviri.
Mierea de albine – este alimentul vieţii, iar 100g de miere are 315 calorii si are aceeaşi valoare nutriţională ca : 5 ouă, sau 700g morcovi, sau 1,4 kg cartofi, sau 600 ml lapte, sau 2 banane, sau 3 portocale.
Mierea se digera usor si cuprinde un amestec de fructoza, glucoza si minerale, care trec direct in sange. Tracii numeau mierea de albine, „hrana vie”.
Antibacterian
– mierea conţine mici cantităţi de apă, grăsimi şi proteine, are un pH relativ mic, o osmolaritate ridicată ce înseamnă “condiţii vitrege de viaţă”pentru bacterii
– bioflavonoidele aflate în miere au efect antibacterian direct
– multe dintre enzimele mierii acţionează în final tot antibacterian.
Antibiotic
– spectrul proprietăţilor anti-microbiene al mierii este destul de larg
Antiinflamator
– mierea este un bun antioxidant
– conţine bioflavonoide cu proprietăţi antiinflamatorii
Bio-stimulator
– mierea este un “aliment viu” cu multă bio-energie;
– furnizează cea mai bună energie pentru celule vii
Depurativ
– ajută mecanismele de detoxifiere ale organismului; mierea conţine multă fructoză (în special mierea de salcâm) care ajută în mod direct mecanismele energetice ale ficatului; un ficat sănătos înseamnă o mai bună detoxifiere biochimică.
Energetic
– carbohidraţii din miere ard uşor şi cel mai adesea (când este prezent suficient oxigen) până la apă şi CO2, astfel că nu rămân reziduuri care să reducă calitatea energiei
– fructoza conţinută în miere creşte nivelul energiei în principala noastră “baterie” (vezi ficatul).
Imunostimulant
– în primul rând furnizează multă energie “uşoară” celulelor albe din sânge
– bioflavonoidele acţionează direct ca imunostimulente
Nutritiv
– carbohidraţii din miere ajută la construirea ţesutului conjunctiv

Uleiul de germeni de grâu
Din toate tipurile de uleiuri presate la rece, cel din germeni de grau are cel mai ridicat continut de vitamina E. Aceasta sursa naturala de sanatate, obtinut prin presarea la rece a germenilor de grau, mai contine minerale, acizi grasi esentiali, grasimi, proteine, vitamina B, D, F, acid ferulic, un antioxidant mai puternic decat vitamina E, carotenoide si beta-caroten, adica precursorii vitaminei A si scualen.
Vitaminele B, prezente în Petogen Turbocon
Vitamina B 2, ajtă la transformarea grasimilor, proteinelor şi carbohidraţilor în energie.
Vitamina B6, cunoscută şi sub numele de piridoxină, face parte din complexul de vitamine B şi are un rol important în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor şi lipidelor (îndeosebi al acizilor graşi esenţiali), fiind şi stimulent muscular; are influenţă benefică asupra pielii, precum şi în procesul de creştere.
Vitamina B12, numită şi cianocobalamină sau “vitamina roşie”, are cea mai mare şi complexă structură chimică dintre toate vitaminele, aceasta având un rol deosebit de important pentru organism. Aportul recomandat de vitamina B12 ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului nervos, a producţiei de ADN şi a formării de celule roşii din sânge, stimulează pofta de mîncare, creşte performanţele fizice şi psihice, împiedică acumularea de grăsimi în ficat.
Biotina intervine în arderea acizilor graşi.
Aşadar Petogen turbocon, este mai mult decât o drojdie de bere simplă, conţinînd miere, ulei de germeni, şi vitamine atât de necesare.
Daca vrei să ai porumbei sănătoşi, plini, dacă vrei să pregăteşti porumbeii corespunzător pentru concursuri, dacă vrei să ai pui sănătoşi, care se dezvoltă corespunzător, dacă vrei ca pourmbeii tăi să năpârlească foarte bine iar iarna să aibă o condiţie excelentă atunci din crescătoria ta nu are voie să lipseasca Petogen Turbocon
Detalii despre acest produs pe www.columbovet.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.