Piet de Weerd raspunde la cateva intrebari despre oase, stern, coada etc.

E necesar ca porumbeii voiajori sa aiba coada ingusta?

Precum a spus batranul primar Hermans: da. Mie de asemenea nu-mi plac cozile care se deschid sub forma de evantai. Situatia insa e urmatoarea: cu cat spatele e mai lat, cu atat e mai lat si ceea ce atarna de el.

Este bine ca porumbelul sa aiba sternul lung?

Cu cat e mai lung, cu atat e mai bun. Binenteles acesta nu inseamna ca printre indivizii cu sternul scurt nu sunt campioni. Cu vitalitate etc. aceste lucruri nu au legatura.

Este necesar ca oasele sa fie tari ?

Da, aceasta este o cerinta importanta, in deosebi in cazul pasarilor. Acei porumbei care – cu cuvintele lui Jacobus van Zandvoorde – sunt doar o saltea de rafie nefolositoare, nu sunt adevarati.

Osatura ouatoarelor e intotdeauna mai flexibila cu ceva. Aceasta e din cauza ca in momentul depunerii oualelor, osul sa se poata misca in jos. Datorita acestui fapt si musculatura se mai intinde. Astfel se explica musculatura mai lejera a ouatoarelor. Acest fapt este bine de luat in seama, in momentul evaluarii musculaturii.

Ce parere aveti despre porumbeii de tip “V”?

Acesta este acel tip la care osul stern este mai adanc in mod normal. Oamenii mai simplii, spun: isi poarta “sus”muschii.

Ce parere aveti despre porumbeii de tip “U”?

Acesta este acel tip, la care musculatura se aseaza tot atat de adanc – ba mai adanc – decat o tine sternul. Acest lucru insa nici intr-un caz nu semnifica ca acest tip dispune de mai multa musculatura, decat tipul de porumbel “V”.

Sursa: Caii de curse ai vazduhului, Piet de Weerd

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Piet de Weerd raspunde la cateva intrebari despre oase, stern, coada etc.

    1. In primul rand ar fi bine sa faci o analiza mai obiectiva a site-ului si celorlalte site si sa vezi ce se publica. In al doilea rand eu cred ca gasesti destul de multa informatie, trebuie doar sa cauti cu ajutorul cuvintelor cheie, de exemple: consangvinizare, tratamente, poti chiar sa scrii lucruri concrete si vezi care e rezultatul cautarii tale.
      Spor…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.