Pisla Daniel – O noua etapa de senzatie – Kistelek 22/05/2016

Acest comentariu face parte tot din materialul ”Concluzii trase,despre porumbei “constanti” in cadrul etapelor desfasurate in sezonului 2016 – judet Caras – Severin ( Resita + Bocsa a D-lui Pisla Daniel”

22 Mai 2016, o zi frumoasa la Resita, fara nici o adiere de vant, cu cer senin, aproape in toata tara, vreme asteptata cu nerabdare de multi, dupa saptamani intregi de ploi, umezeala si temperaturi mai scazute .
Cam de fiecare data profit de soare care-mi inunda balconul, de la rasarit si pana in jurul orei 11, ore in care ma incarc cu energie, bronzandu-ma.

In jurul orei 10 si 10′ (dupa ceasul de la mana), prin fata blocului din directia Govandari (spitalul judetean, resitenii cunosc ),  au trecut un stol de aproximativ 20 de porumbei ,cu o v iteza destul de mare, dar la o inaltime, cam de 50 m fata de sol, indreptandu-se inspre “scarpa de zgura“, inspre partea cealalta a orasului –  “orasul vechi”.

La cateva minute a urmat un alt stol, putin mai mare, care venea tot din aceeasi directie si intreptandu-se tot la inaltime mica, inspre orasul vechi. In decurs de 7…8 minute de la primul stol zarit, au trecut stoluri, stoluri, urmat si de cativa porumbei individuali.

Mi-am dat seama imediat ca acesti porumbei au venit spre casa de la etapa numarul 6 – Kistelek. A fost pentru prima data cand am putul vedea din balcon, porumbei veniti de la concurs, trecand prin fata blocului, la o distanta de 200 m, la o inaltime asa mica si cu o viteza asa mare.

Pe pagina de Facebook a lui Pisla Daniel am sa postez si cateva poze cu directia de unde au venit si unde se indreptau, intrucat din balcon, vad si “scarpa de zgura”- unde in spatele ei Pisla are crescatoria.

Ca sa nu-l deranjez pe Pisla la acea ora (intrucat nici mie nu-mi placea sa ma sune cineva in timpul concursului), l-am sunat in jurul orei 11, confirmandu-mi ca acei primii prumbei vazuti de mine, se indreptau inspre el.  Luni cand s-a afisat si rezultatele pentru Resita, m-a determinat sa va prezint rezultatele lui Pisla.

La ora 07,30′ s-a facut lansarea a 1508 porumbei, a 53 de crescatori, de la Kistelek (Ungaria ), etapa cu numarul 6. Temperatura era in jurul valorii de 14,8 grade celsius urmata in decurs de 30′, de valori de 16 grade. Vantul este moderat cu viteza intre 3…4 km / ora , dinspre SSE.

Aceste caracteristici le-a luat de pe situl : http://www.ilmeteo.it/meteo-europa, intre ora 07 si 08 ( ne stiind exact ora lansarii )

Lipsa influientei vantului a facut ca porumbeii sa vina cu puterile propri, fara a fi influientati intr-un fel sau altul.
Conform clasamentului, la ora 10 11’ 10”- pana la 10 11’ 51” – Pisla avea primii 17 porumbei in clasament, din cei 19 porumbei veniti o data, fiind nevoit sa intoarca ultimii doi porumbei la si 13′, intrucat nu i-a inregistrat trapa.

In tura a doua, la un interval de 2 minute, fata de ultimul constatat (10 13″57″ – acei 2 porumbei intorsi cu mana pe trapa) la (10 15’44” pana la 10 18’16” ) (aproximativ 3 minute), au venit un numar de 27 de porumbei si pana la 10 28’27”, ( in aproximativ 17 minute), Pisla claseaza din cei 85 de porumbei lansati, 65 de porumbei, situandu-se din nou loc 1/ crescator cu un punctaj de 4.64.

Este a sasea etapa in care concureaza cu acelasi numar de porumbei, avand de data aceasta 26 de porumbei cu 6 clasari si daca tinem cont si de porumbeii cu 5 etape clasate, mai rezulta inca 26 de porumbei cu 5 clasari – din numarul de 65 ce porumbei clasati la aceasta etapa.

Un material de Sava Gruescu

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Pisla Daniel – O noua etapa de senzatie – Kistelek 22/05/2016

  1. Felicitari!
    O data, de doua ori, de sase ori. Ce sa mai vorbim. Sunt curios care e cel mai constant porumbel. Poate face o statistica d-nul Gruescu.

    1. Mulțumesc la fel,succes în continuare și la final cel mai bun să câștige.

  2. Cu respect va salut d-nule Strava . De stiut stiu care sunt cei mai constanti , dar momentan nu este bine sa dam in vileag rivalilor din alte asociatii ,sezonul inca nu este gata si as usura munca celorlalti rivali de competitie nationala.( sper ca intelegeti ce vreau sa zic !? )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.