Plan de vaccinare contra Salmonelozei

Cea mai sigură protectie contra infecţiei cu Salmonella reprezintă vaccinarea preventivă cu chevivac-S.

Data vaccinării

Fiecare porumbel sănătos poate fi vaccinat. Nu pot fi vaccinaţi porumbeii bolnavi şi cei puşi în carantină. Înaintea vaccinării se efectuează un tratament cu antibiotic pentru a preveni mortalităţile cauzate de eventualele boli nerecunoscute.

Porumbeii pot fi vaccinaţi:

 • Porumbeii tineri: cu o săptămână după înţărcare.
 • Porumbeii în vârstă: aprox. cu 4 săptămâni înaintea împerecherii.
 • Porumbeii voiajori: cu min. 3 săptămâni înaintea voiajului.
 • Porumbeii ornamentali şi reproducătorii: cu min. 3 săptămâni înaintea expoziţiei, fiecare porumbel trebuie vaccinat preventiv.

Porumbeii nevaccinaţi pot prezenta surse de infecţie.

Vaccinuri

chevivac-S

kep181349117697

Doză: 0,5 ml / porumbel

Administrare: se injectează subcutan în treimea inferioară a gâtului (nu imediat sub cap). Să poziţionăm acul seringii paralel cu vertebrele cervicale.

După 2- 3 săptămâni de la administrare vaccinul are efect complet. Vaccinul asigură o imunitate de 12 luni.

Reguli complementare

Favorizează rezultatele pozitive ale vaccinării preventive astfel şi sănătatea porumbeilor şi performanţele lor:

 • asigurarea condiţiilor optime de întreţinere a porumbeilor
 • nutriţia optimă a porumbeilor pentru întărirea condiţiei fizice
 • administrare de livimun® pentru mărirea reacţiilor imunologice specific
 • administrare de multivitamin EB12
 • protejarea efectivului contra agenţilor infecţioşi şi parazitari.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

9 thoughts on “Plan de vaccinare contra Salmonelozei

 1. As dori sa achiztionez si eu vaccinurile de la chevita pentru paramxo , salmonela si diftero-variola ; de ce nu si alte tratamente chevita,insa doar vaccinurile ma intereseaza momentan . Cu respect,Vio.

  1. Bună ziua Ași dori sa îmi dați un sfat cum tratez porumbeii cu salmoneloza eu le am facut tratament și nici un rezultat eu le am dat Bronho si Entero produse de la Natural parcă sunt mai mulți cu aceiași problemă, li se umflă una din aripi și nu mai pot zbura va multumesc

 2. Domnilor…as vrea sa va intreb si eu ceva si sper sa nu trezesc antipatii printre colegii columbofili. Problema si intrebarea pe care o ridic este legata exact de acest vaccin si merge in directia urmatoare: De ce ar vaccina cineva porumbeii contra Salmonelozei cand se cunoaste faptul ca exista peste 2000 de tulpini ale acestui virus iar vaccinul nu acopera mai mult de 200? Oare lumea chiar a intrat intr-un blind spot?

  1. Salmonella este o bacterie ! Dacă era virus, ar fi fost jale mare. :)))

   1. Da salmonella este o bacterie dar intrebarea ramane. Vaccinarea impotriva salmonalla la momentul actual, dupa parerea mea este frectie la un picior de lemn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.