Porumbei – Sedochol

Firma Rohnfried a inceput de curand producerea acestui produs dupa reteta originala.
Sedochol contine metionina, cholin si sorbit. Are efecte fantastice asupra starii generale a porumbeilor in special in perioada de naparlire dar si pe tot parcursul anului. Datorita efectelor benefice asupra ficatului se recomanda folosirea in primele zile dupa concurs.

Ad Schaelaekens mentioneaza la un seminar, in urma unei intrebari, un produs pecare toti al trebui sa-l folosim.

Cel care statea la intrare a gasit de cuviinta ca a venit timpul ultimei intrebari si asta era una pe care el o avea in minte. Vroia sa stie daca era ceva care le dau porumbeilor si pe care nu am mentionat-o dar o consider ca este importanta.
Era cazul intr-adevar. Le dau porumbeilor mei Sedochol. Sedochol a devenit foarte popular printre campionii din Olanda si Belgia in ultimul timp. Contine metionina ( face bine la ficat ) si sorbitol. Sedochol este in special folositor pentru a obtine un penaj matasos. Deci in special in timpul naparlirii insa de fapt pe parcursul intregului an. Porumbeii ale caror pene sunt matasoase vor fi avantajati cand vor intalni ploaia in drumul lor spre casa de la concurs.

Apa se scurge mai usor de pe corp din cauza penajului matasos si asta previne ingreunarea corpului. Se intelege ca un corp prea greu il va pune in dificultate pe porumbel cand zboara. Un alt lucru in care cred sunt electrolitii. Le dau porumbeilor atunci cand se deshidrateaza dupa ce au zburat in canicula sau din cauza unor boli cum ar fi E Coli. Apa este esntiala pentru viata asa cum stim bine toti. Aproape 55 % din porumbelul adult este apa. Pierzand 10 % din umiditatea corporala se datoreaza proastei functionari a rinichilor sau altor activitati ale corpului. Pierderea a 20 % poate cauza moartea.

www.schaerlaeckens.com

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbei – Sedochol

  1. O actiune mult mai intensa asupra reechilibrarii parametrilor hepatici(transaminaze etc) la porumbei o are BEDGEN(Argentina. Un alt hepatoprotector cu formula mult imbunatatita si mai ieftin decit Sedochol este NEOMERIOL(Franta).BEDGEN.ul poate fi utilizat inclusiv la om in hipercolesterolemie,steatoza hepatica(“ficat gras’),diskinezie biliara,dislipidemii,hepatite de diverse origini(toxice,etilice,medicamentoase etc),doza:5 ml/zi,14 zile /luna cure de 3 luni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.