Porumbei voiajori – Administrarea de catina

Ani de zile, virtutile catinii au fost ignorate, tocmai din cauza marii ei raspândiri. “Gard viu”, asa cum i se spune prin multe locuri, catina a fost vreme îndelungata doar prietena porumbeilor si a paunilor (ea lipseste si astazi din multe culegeri de plante medicinale), înainte sa devina o “bomba” a medicinei fitoterapeutice, o planta-miracol care vindeca aproape orice rau.

– Datorita cresterii rezistentei la agentii patogeni, creste si rezistenta la efort. Energizant puternic, da rezultate rapide în recuperarea energiei dupa efort fizic si intelectual. Scade durata de convalescenta dupa boala. Are efect antigripal si întareste sistemul imunitar. Preparatele din catina alba, asociate cu orice alt medicament (fie si crema), îi maresc acestuia considerabil efectul, scazând totodata actiunea negativa a medicamentelor de sinteza.

Catina este radioprotectoare, fotoprotectoare, cicatrizant puternic. Are efect pozitiv în cazul unei proaste circulatii periferice. Asociata cu alte plante medicinale, catina face minuni.
Pentru porumbei puteti folosi reteta de baza, catina facuta cu blander-ul ca o pasta, se pune intr-un borcan, se adauga miere de albine si eventual 2 aspirine pentru a stopa procesul de fermentatie naturala. Administrarea se face pe mancare asociata cu usturoiul sau alte preparate naturale, in medie 2 sau 3 lingurite la 1 kilogram de hrana.

catina 1

O alta modalitate de a administra porumbeilor catina, este sub forma de ulei, uleiul de catina il puteti gasi la farmaciile naturiste.

catina 2Perioadele optime recomandate sunt acelea in care porumbeii au nevoie de recuperare rapida intre etapele de concurs, catina neavand contraindicatii, poate fi folosita pe aproape tot timpul anului.

Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele.

La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.

Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Ca o concluzie la acest articol, putem sa tinem minte faptul ca un tratament naturist administrat periodic, ne pazeste porumbeii de eventualele boli ce pot fi tratate doar cu antibiotice cu spectru larg ce nu fac decat sa slabeasca imunitatea zburatoarelor noastre pe viitor si sa deterioreze flora intestinala, conducand dupa sine, ca orice medicament la efecte secundare.

Tratati-va porumbeii in mod natural, Dumnezeu a lasat cu un scop bine definit fiecare planta pe acest pamant, nu trebuie decat sa le folositi cu incredere.

Sursa:

www.sanatatea.com

www.porumbeivoiajori.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

11 thoughts on “Porumbei voiajori – Administrarea de catina

  1. Din cate se pare nici la dvs. pe site nu apare vreo sursa la articol. Probabil l-ati creat dvs. de la zero acel articol.
    Nici mie nu-mi place cand cineva iti fura munca, daca credeti ca am facut-o intentionat, nu cred. De regula pun sursa.

  2. Sper ca reactia dvs. la articolul de mai sus nu survine faptului ca dvs. sunteti un sustinator al D-lui Sorin Florea si eu al D-lui Marius Tunduc 🙂
    Desi dvs. cred ca activati in FRSC.

    Multa sanatate familiei dvs.

  3. Va salut din nou ! Cu tot respectul pe care vi-l port as dori sa va spun ca era pur si simplu o intrebare de bun simt.
    Eu zic sa nu amestecam cumva politica columbofila in aceste articole ce sunt menite sa ne indrume in implementarea benefica a produselor 100% naturale in viata noastra columbofila.
    Si asa crescatorii tind sa ii burduseasca cu medicamente pe saracii porumbei din comoditate si din lipsa de informatie.
    Adaptarea a fost facuta pentru domeniul columbofil din articolul sursa si nu m-am vazut de loc nevoit sa o si mentionez.
    La dvs a fost cu totul altceva, barem eu am adaugat niste poze si niste cuvinte in plus.
    Dar nu asta este problema si de fapt nici nu este vreo problema.
    Vad ca toata lumea a cam devenit paranoica cu alegerile astea, dvs sunteti liber sa simpatizati pe cine doriti dvs si eu la fel. Nu vad problema.
    Va doresc multa bafta in continuare in ceea ce faceti !

    Cu stima si respect, Nicolae Tudorache

  4. Domnule Tudorache,

    Eu practic sportul columbofil din pura pasiune, nu castig nimic, in afara de satisfactia mea personal, la fel si cu site-ul, daca nu ar fi pasiunea pentru porumbei as fi abandonat de mult corabia.
    Ideea este sa inormez columbofilii despre cat mai multe lucruri utile, si cum lucrez si timp liber nu pot sa spun ca am atat de mult, a fost mai simplu sa faco compilatie, si sa ma inspir, nu o fac mereu dar din cand in cand se mai intampla, in cazul acesta am uitat de sursa.

    Partea cu politica a fost cu tenta de gluma.Pana la urma ce putem noi influenta cum se va vota sau cine va fi ales.

    Numai bine si sanate.

    Andrei Bondar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.