Porumbei voiajori: Alte elemente necesare porumbeilor in perioada de concurs

Iodul –stimulează metabolismul şi glanda tiroidă. Se recomanda administrarea produselor pe baza de iod de doua ori pe saptamana (miercurea si joia) in primele 4 saptamani din sezon, apoi se administreaza doar o singura zi pe saptamana.
 4910391
L-Carnitina – este o substanta care favorizeaza transformarea tesutului adipos (grasimea) in tesut muscular. Este indicat ca odata cu administrarea suplimentelor care contin aceasta substanta, sa suplimentam continutul de grasimi din hrana – canepa, alune, seu de oaie.  L-Carnitina elimina acidul lactic format in exces in timpul zborului, fiind, deci, si un bun recuperator. Se recomanda administrarea inainte de conurs cu 2 zile si in ziua sosirii.
Vitamine si minerale – pentru marirea andurantei, se recomanda administrarea vitaminelor si in sezon.
Deasemenea, nu trebuie sa lipseasca gritul, doar in ziua imbarcarii acesta se ridica din crescatorie.. Se stie ca la intoarcerea din concurs, uneori porumbeii prefera gritul in schimbul mancarii.
1CC88D32AEF145AFA33B8AE0EF23BBF8
 Ceaiuri de plante – se folosesc diferite combinatii din diverse plante precum urzica, patlagina, etc.
As aminti aici, iar cu riscul de a face reclama unei firme anume, ceaiul de plante Naturaline. Conform specificatiilor producatorului acesta este un extract concentrat din 16 plante selectionate datorita efectelor benefice asupra sistemului respirator, digestiv si urinar. Asigura cresterea rezistentei generale a organismului precum si eliberarea toxinelor din sange.
Administrare: O cura de 10 zile inainte de inceperea sezonului sportiv, dupa sosirea de la concursuri timp de 2 zile.
ceai natural 1l
Mai multe informatii gasiti AICI

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbei voiajori: Alte elemente necesare porumbeilor in perioada de concurs

 1. Ropa-B Lichid 10%
  Feriţi porumbeii de bacterii şi ciuperci într-un mod natural.
  Ropa-B Lichid 10% (singurul original) este un supliment nutritiv pentru porumbei.
  Acest produs este fabricat din ulei extras din oregano. Ropa-B Lichid 10% este un produs organic care nu are efecte secundare. Ropa-B a fost testat de TNO şi eficienţa sa a fost dovedită de fiecare dată.
  Recomandat împotriva:
  Coccidiozei
  E-coli
  Tricomonozei
  Salmonelei
  Paraziţilor
  Bolilor porumbeilor tineri
  Efecte:
  Ropa-B ajută la protejarea împotriva bacteriilor precum salmonela, streptococci, etc. Multe forme de ciuperci, paraziţi şi coccidii, nu sunt imune la efectul rapid şi purificator al acestui produs. Rezistenţa bacteriilor la Ropa-B nu este posibilă. Ropa-B susţine şi menţine sănătatea şi ajută la recuperarea înainte, în timpul şi după concursuri. De asemenea în perioada de creştere, năpârlire, sezonului de iarnă şi pentru reglementarea florei intestinale normale. Ropa-B este un supliment de mare energie bazat pe uleiuri naturale esenţiale din oregano. Ropa-B Lichid se administrează în apa de băut pentru porumbei şi poate fi administrat pe tot parcursul anului.
  Dozaj:
  Se poate administra preventiv pe toată perioada anului 1.5 ml la un litru de apă de băut. Se recomandă a se administra de 3 ori pe săptămână şi zi de zi când porumbeii sunt stresaţi, în timpul transportului înainte şi după concursuri.1 zi înainte de îmbarcare şi 1 zi după zbor.
  Ropa-B curativ se administrează astfel: 3 ml la un litru de apă de băut timp de 7 zile.
  Compoziţie:
  Ropa-B Lichid conţine 10% ulei de oregano, apă.
  Proprietăţi unice ale Ropa-B Lichid 10%:
  100% natural
  Anti-bacterian
  Anti-diareic
  Anti-oxidant
  Fără bacterii rezistente
  Fără simptome reziduale
  Poate fi folosit în combinaţie cu alte produse
  Se poate folosi pe tot parcursul anului fără nici o problemă.

  SALMOCOLIN – ADENO
  Se administreaza pentru : E-Coli, Salmonella spp., Clostridium, Streptococcus, Campylobacter
  Imbunătăteste igiena apei (curătenia), creste pofta de mancare si ajuta digestia si digestibilitatea ingredientelor alimentare.
  Dozare: Compozitia ar trebui să fie administrata la porumbei pe tot parcursul anului dupa următoarea schema: – atat porumbei vârstnici cat si tineri: 15 ml / 2 litri, de apă de două sau de trei ori pe săptămână; – la tineret dupa separare: 15 ml / 2 l de apă de trei sau patru ori pe săptămână; – in caz de Indigestie,( excremente verzi, apoase ): 15 Ml / 2 litru de apă patru sau cinci zile consecutive.
  Produsul nu produce efecte adverse. Folosit regulat îmbunătăteste cu sigurantă starea de sănătate a populatiei.
  Se prepară o solutie proaspătă în fiecare zi! Nu depăsiti doza indicata!
  Compozitie: Aditivi pentru animale: timol , carvacrol, cinamaldehidă, eugenol, un-terpineol, 1,8-cineol, linalool, borneol, b-tuionă, viridiflorol, extract de echinacea purpurie, schinduf, afine, uleiuri esentiale naturale, flavonoide, stabilizatori; Aditivi tehnici: acidul formic, acidul lactic, acid propionic, acid acetilsalicilic, lignosulfonici.

  Recup-Lyt
  Este un amestec unic de electroliti (săruri si minerale), pe o bază de glucoză.
  Acest supliment alimentar asigură o hidratare echilibrată în tesuturi si organe, ajută porumbeii sa se recupereze mai repede după concurs, previne deshidratarea si promovează recuperare după boală. Electrolitii sunt săruri si minerale. Porumbei pierde fluide cu minerale importante pentru organism, cum ar fi calciu, sodiu, magneziu, potasiu si clorură timpul efortului intens. În cazurile de deficiente pe termen lung ale acestor electroliti porumbelul devine mai putin capabil de a retine fluide, rezistenta lor scade rapid si performanta reduce foarte mult. Prin acordarea Recup-Lyt înainte de efort dai porumbelului, sansa de a construi lichid si rezerve electrolitice. In plus echilibrul fluidelor-electrolitic recuperează rapid după efort, acidul lactic este descărcat mai repede din muschii si nivelurile de fier în sânge sunt restabilite.
  Mod de administrare:
  1 plic de Recup-Lyt pe litru de apă de băut.
  În timpul naparlirii utilizare Recup-Lyt o dată pe săptămână.
  În caz de probleme intestinale (adenovirus, colibaciloză, coccidioză) da Recup-Lyt mai multe zile , până când simptomele de diaree sau tulburari intestinale ,au disparut.

  EUKALIPSAN
  Este un produs care are puterea naturii datorită continutului de ulei eteric naturale. O combinatie adecvată de concentratie si efect expectorant puternic.
  EUKALIPSAN îmbunătăteste sistemul respirator , care creste în mod semnificativ performansele păsărilor. Această declaratie a fost dovedit în practică. În plus, ingredientele active; cresc imunitatea si prezintă efect puternic anti-viral, anti-bacterian.
  Acest produs este recomandat in special pentru utilizare atunci când pasarea sta cu ciocul deschis, nas umed si murdar, si există un declin general în formă. Produs foarte eficient.
  Ingrediente: eucalipt, menta, extract de zada siberiana
  Dozare: 10 ml / 1 litru de apă, de 2-3 ori pe saptamana pentru prevenirea,6 zile consecutive pentru tratare si vindecare.

  Belgasol
  Este este o combinatie unica de electroliti, vitamine, minerale si aminoacizi . Acest produs imbunatateste hidratarea marindu-i viteza. Efectele sunt mai bune si mai rapide decat cu electrolitii normali.
  In timpul sezonului de reproductie pentru puterea, buna crestere a tinerilor mai mari de 1 saptamana:
  5 zile consecutive 1-2linguri/1 litru apa
  Pentru cresterea conditiei fizice a porumbelului:
  A se folosi impotriva setei si a epuizarii. Cu o zi inainte si in ziua imbarcarii 1 lingura/ litru de apa.
  Recuperare rapida dupa concurs:
  1 lingura/ litru de apa. imediat dupa sosire. Este indicat a se folosi in combibatie cu B.S 1 plic/2 litrii apa.

  Boost X5
  Acest produs a fost creat ca o sustinere maximă a muschilor . Administrarea Boost X5 înainte de zbor ajută porumbelul pentru a evita crampele musculare în timpul cursei . Datorită Boost X5 puterea porumbelului si rezistenta este amplificata asa că are o sansă mai bună de a finaliza cu succes cursa . În timpul curselor porumbeii au nevoie de foarta multa energie . Aceasta energie este furnizată de hrana si suplimente alimentare , cum ar fi Dextrotonic . Datorita compozitiei sale unice Boost X5 asigură că energia care este luată este stocata în mod eficient ( rolul de L – glutamină ) si dacă este necesar , este eliberat din nou ( rolul de L – carnitina ) . După un timp , când porumbelul trebuie să folosească toate puterile sale , sursele de energie sunt eliberate încetul cu încetul . Acest lucru înseamnă că porumbelul eventual are nevoie de a utiliza până tesutul muscular propriu , în scopul de a se conforma cu nevoile sale de energie . Deoarece Boost X5 contine BCAA ( aminoacizi cu lant ramificat ) , porumbelul va face uz de acesti aminoacizi ca sursă de energie în situatii de urgentă . În acest fel Boost X5 evită ruperea propriilor muschi . Boost X5 contine tarate de orez ( o sursă de Gamma – Oryzanol ). Gamma – Oryzanol , de asemenea, ajută la dezvoltarea puterii si a masei musculare . Ginsengul siberian a fost adăugat la Boost X5 , de asemenea , care stimuleaza performanta porumbelului si rezistenta . SFAT : Boost X5 si Hemolyt 40 sunt un duo unic pentru recuperare rapidă si muschi puternici.Boost X5 ajuta si previne degradarea muschilor în timpul zborului intens.Ajuta la construirea de masa musculara, la cresterea rezistentei în timpul zborului, Mod de administrare 1 masura Boost X5(= 15 grame) la 1 kg de cereale umezite, în ultimele două zile înainte de îmbarcare.
  Boost X5 contine:
  Ginseng 20 %
  Crude protein 21 %
  Crude fat 15 %
  Crude ash 8 %
  Crude fibre 7 %
  Gamma-Oryzanol 2.210 mg/kg
  Glutamine/Glutamic acid 15.831 mg/kg
  Isoleucine 1.497 mg/kg
  Leucine 2.883 mg/kg
  Valine 1.650 mg/kg
  Lysine 696 mg/kg
  Methionine 854 mg/kg
  Calcium 422 mg/kg
  Sodium 79 mg/kg
  Phosphorus 63 mg/kg
  L-carnitine 35.000 mg/kg

  DROJDIE DE BERE VITAMINOR
  Vitaminor este o drojdie de bere produsa pe baza mustului de malt si derivati zaharosi. Materia prima provine doar de la fabrica de bere. Ea este uscata minutios si preparata cu grija fara interventia vreunui agent chimic. Ea conserva intacte toate calitatile elementelor sale constitutive. Este un produs 100% natural bogat in acizi de amina, vitamine si factori organo-minerali in totalitate asimilati de organismul porumbelului. Vitaminor este un aport de vitamine naturale de grup B care joaca un rol important in metabolismul glucidelor si a grasimilor si in consecinta in fiziologia efortului. Vitaminor este un factor de dezvoltare pentru puii de porumbei si favorizeaza rezistenta impotriva maladiilor si a “stresului”. S-a dovedit ca drojdia de bere are o influenta pozitiva asupra fecundarii si asupra vitalitatii puilor in cuib. MOD DE UTILIZARE
  In perioada de crestere si de naparlire
  A se amesteca cel putin de doua ori pe saptamana Vitaminor cu ratia de graunte.
  Aceasta drojdia de bere are in alcatuire si Polen, care are 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine. Ea contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H si E ( biotina ), enzime, saruri minerale cu continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor ( 12% ) ; mai contine lipide ( 5-10% ), glucide si anumite oligoelemente, ca seleniu si crom.
  Inainte de sezonul sportiv
  Pentru a aduce porumbeii intro forma buna, le trebuie administrat, cu zece zile ininte de inceperea concursului Vitaminor in amestec cu ratia de graunte.
  In timpul sezonului sportiv
  Pentru o recuperare rapida dupa efort, sa se administreze pe toata perioada sezonului sportiv, in ziua intoarcerii de la concurs si in ziua urmatoare, Vitaminor in amestec cu graunte.
  Dupa tratamentele antiparazitare
  In timpul si dupa tratamentele antiparazitare (tricomonoza, viermisori), anti-coccidian, antiinfectios.
  DOZA
  A se amesteca o lingura de Vitaminor sau echivalentul dopului de la sticla cu un kg de graunte umezite cu ulei de usturoi sau cu suc de lamaie sau cu apa pentru a facilita aderenta lui Vitaminor la boabe.

  OREGANO SCHAFFETT
  Produs care contine 45% grasime de oaie (ultima noutate în domeniul enrgizarii porumbeilor) si Oregano. Administrarea se face pe boabe împreuna cu RO200 înaite de concurs si cu K +K Proteina 3000 sau Krauter Mix dupa concurs. Viteza 1 zi, demifond 2 zile, fond 3 zile + RO200
  Recuperare – ziua 2 + K+K 3000,
  în cursul saptamânii + Krauter Mix

  RO 200
  Contine: PROBIOTICE, ELECTROLITI, AMINOACIZI, SUBSTANTE ENERGIZANTE, MINERALE, ELEMENTE ESENTIALE, POLIVITAMINE
  PE scurt absolut tot ce are nevoie porumbelul pentru a pleca la concurs bine pregatit.
  Se administreaza innainte de concurs : 1 zi la viteza, 2 la demifond si 3 la fond si maraton împreuna cu Oregnao Schaffett. Folosirea lui la reproductie si la napârlire a adus de asemnea rezultate exceptionale prin administrarea 2- 3 ori pe saptamâna.
  Administrare: 20 g / boabe sau 1 litru apa.

  MUMM
  Este o sursa concentrata de energie care asigura performante inalte. Conbinatie de maltodextrina si fructoza, o combinatie care ofera energie pentru mai mult timp dar si ajuta organismul la refacere.
  Pentru acest motiv administrati MUMM la plecarea la concurs pentru a va spori sansele la castig si dupa zbor pentru a va recupera porumbeii foarte bine.
  Administrare: 10 g / litru apa – 1.. 2 ZILE VITEZA, 2.. 3 ZILE DEMIFON SI FOND. La intoarcerea din concurs administrati Mumm + Avipharma pentru a avea cea mai rapida recuperare, timp de 1-2 zile
  Mumm creste rezervele de energie în corpul porumbeilor, previne oboseala din timpul zborului si sprijina rezistenta.Contine maltodextrin si glucoza cu o combinatie de zaharide care creste provizii de energie pe termen lung.
  Contine vitamine, potasiu, magneziu.
  Mod de administrare:
  Se aministreaza în perioada concursurilor: 1-3 zile ( in functie de etape ) înainte de angajare pentru cresterea energiei si a glicogenului din muschi.
  Dupa întoarcerea din concurs pentru o recuperare rapida administrati Mumm împreuna cu Avipharm timp de 1-2 zile.

  AVIPHARM
  Un metabolism activ este un factor absolut necesar pentru o buna recuperare dupa concurs. Functia hepatica a organismului are un rol deosebit in acest proces de recuperare in special pentru detoxifierea organismului. In acelasi timp o naparlire buna, si cresterea unor pui de calitate sunt esentiale pentru succesul in sportul cu porumbei. Pentru rezolvarea acestor probleme campionii utilizeaza Avipharm: solutie de aminoacizi, electroliti, glucoza si vitamine din complexul B, dupa concursuri, tratamente, in timpul reproducerii, in perioada de naparlire dar si iarna.
  20 ml/l apa.electroliti, glucoza si vitaminele din complexul B. Intervine în mod hotarâtor în regenerarea procesului metabolic la porumbei, actioneaza asupra întaririi organismului dupa competitii. Este un produs care ajuta la îmbunatatirea performantelor de zbor si a rezistentei la diferite boli.
  Mod de administrare:
  In perioada concursurilor 20ml la litrul de apa.
  Avipharm în combinatie cu Mumm aduce rezultate miraculoase.
  Sunt putine produse de porumbei cu accesibilitate spre toate fazele vietii in crescatorie. Astfel Avipharm este folositor de la reproductie pana la naparlire. Dar efectele senzationale ale acestui produs se vad cel mai bine in perioada de concursuri. La plecare 1 – 3 zile in functie de distanta, iar la sosire direct combinat cu Mum face minuni.
  Va mai spunem si o reteta secreta direct la sosirea porumbeilor din concurs:
  Ceai Hepatic 2 + Aviparm + Mumm
  Veti fi surprinsi de recuperarea porumbeilor dvs imediat, gainatul i-si va reveni la consistenta normala, iar porumbeii vor fi plini de energie in cateva ore.

  C-PHOS
  Ideal pentru porumbei, a doua zi dupa calatoria
  Compozitie:
  Carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu, oxid de magneziu.
  Calciu 1,76% Fosfor 0,01% 0,87% sodiu 1,20% magneziu
  Carbonat de mangan, oxid de zinc, cupru (oligoelemente), acid fosforic (conservant). 2390 mg Mangan 616 mg Cupru 2571 mg Zinc Cobalt 23,3 mg
  Porumbei- 2 ml la 1 litru de apa de baut
  Se recomanda sa se utilizeze C-fosfat 10 zile consecutiv ,in perioada naparlitului si cand au pui.

  OTETUL DE MERE SI MIERE
  Otetul de mere conţinute toate elementele minerale care intră în componenţa merelor. Pentru ca i-am adaugat si miere de albine, am obtinut un adevarat cocktail de sanatate. Interesul pentru acest otet a pornit in primul rand de la bogatia sa in minerale: fosfor, magneziu, calciu, fluor, fier, siliciu, bor, dar si in vitamine, pectine, acizi esentiali, care ii confera o paleta larga de proprietati terapeutice. Mai mult, acest aliment contine o cantitate impresionanta de enzime, care sunt excelente bactericide digestive si un “tampon” in calea acidului gastric. Pe toate acestea le asociaza cu potasiul, care ajuta celulele organismului sa castige in lupta cu bacteriile.Contribuie decisiv la eliminarea toxinelor, pastrand un bun echilibru acido-bazic al organismului , echilibru stricat de multi factori ( printre care toxinele si stresul) imposibil de evitat.Acest oţet are proprietăţi antiseptice şi influenţează favorabil tubul digestiv; imbunatateste activitatea celulelor albe din sange ajutandu-le sa previna bolile prin distrugerea virusurilor si bacteriilor.Se poate administra pe tot parcursul anului 5 ml / 1 l apa ,de 2 …3 ori pe saptamana .

  ULEI DE USTUROI
  Usturoiul stimuleaza secretiile gastrice impiedicand fermentarea si alte probleme ale digestiei. Acesta faciliteaza o mai buna circulatie a sangelui, asigura protectie cailor respiratorii si impotriva viermisorilor.
  Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scaderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, are efect antihelmintic si anticarcinogenetic, fiind si afrodisiac. Contine vitaminele B1 si C, precum si o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu si Zinc.
  Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic, deaceea este recomandat sa se foloseasca imediat in primele doua zile dupa concurs ,amestecat cu drojdie de bere .
  Marea majoritate a columbofililor cunosc proprietatile usturoiului si numerosi sunt aceia care vor sa-l administreze porumbeilor lor.
  MOD DE UTILIZARE
  In dezvoltare si in timpul naparlirii
  A se amesteca de 2-3 ori pe saptamana ulei de usturoi si Drojdie de bere Vitaminor in Portia zilnica de graunte – 30 de picaturi de ulei de usturoi la un kg de graunte.
  In timpul sezonului sportiv
  La intoarcerea de la concurs : in ziua respectiva si a doua zi, a se amesteca ulei de usturoi si drojdie de bere intrun mix usor (purificator), 30 de picaturi de ulei de usturoi la kilogram.
  In pregatirea pentru un concurs de fond
  Uleiul de soia incorporat in uleiul de usturoi, este mijlocul ideal pentru a produce (in termen scurt) rezerve de grasime in corpul porumbelului. Pentru pregatirea la o etapa de fond noi va sfatuim ca inainte de concurs cu 4-6 zile (in functie de distante, fond sau fond mare) sa amestecati ulei de usturoi la ratia de graunte la care mai adaugati si drojdie de bere Vitaminor.

 2. Ei…bine…,Dl Gruescu asa se antampla, cand nu mai revezi articolele..ce se posteaza…!!! Va multumesc foarte mult…pentru…articolul de mai sus, care e de actualitate(mie mi a luat 2 zile sa caut…cam ce produse as avea nevoe…acum in extra sezon)dar daca eram mai atent…ele erau…aici…deja.Multumesc foarte mult…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.