Porumbei voiajori – Cateva idei pentru stoparea imperecherii femelelor intre ele

Toti crescatorii de porumbei voiajori care practica metoda vaduviei s-au lovit la un moment dat de problema imperecherii femelelor intre ele. De cele mai multe ori acest fenomen are o conotatie negativa, mai mult incurca. Unii crescatori au reusit sa faca acest handicat in favoarea lor, adica au lasat cuplurile de femele la natural impreuna cu celelalte femele care zburau la vaduvie, femele imperecheate aveau oua si sa un moment dat le puneau si un pui sub ele. Acum acest lucru nu este de dorit mai ales cand vrei sa zbori vaduvie.

Ai nevoie de tot lotul concentrat pe metoda vaduviei, pentru ca oricand lucrurile pot scapa de sub control.

Pentru mine orice abatere de la regula duce la eliminarea acelei pasari, nu am nevoie de obstacole in a zbura cap coada vaduvie.

Din seria de clipuri video despre vaduvie am realizat si acest filmulet in care vorbesc de cateva sfaturi, idei de care sa tinem cont cand zburam vaduvie.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.