Porumbei voiajori – Cateva informatii utile

Cateva informatii utile despre porumbeii voiajori, informatii care daca luam seama putem intelege o grama da de lucruri despre porumbeii voaiajori si concursurile de porumbei voiajori.
 • un porumbel voiajor in forma poate rezista in zbor 10-12 ore cu o viteza intre 60 si 80 Km / ora.
 • daca vantul bate din fata porumbeii zboara la inaltime mica, daca bate din spate zboara la inaltime mare
 • pentru fiecare 100 Km parcursi cu masina de transport se lasa o ora suplimentara de repaus la locul lansarii
 • indiferent de directia de zbor spre casa, vanturile de vest ajuta porumbelul in timp ce cele de est ii ingreuneaza navigatia
 • vara daca temperatura este ridicata si vantul nu bate deloc, este bine sa nu se lanseze porumbeii, existand probabilitate mare de a se pierde
 • temperatura corpului porumbelului este intre 41-42 grade
 • temperatura ideala a mediului pentru concursuri este 10-20 grade
 • cand porumbeii stau foarte linistiti in masina de transport sau cand natura este foarte linistita, ceva nu este in regula, nu trebuiesc lansati
 • numarul de porumbei intr-o boxa: fiecare pasare trebuie sa dispuna de minim 250 centimetri patrati (oare cate imbarcari respecta aceasta regula?) . Suprafata este data pentru cazurile in care porumbeii petrec doar o noapte in boxa, crescand proportional pentru 2 sau mai multe nopti.

Mai multe pe porumbei.ro

Manualul lansarilor de porumbei

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbei voiajori – Cateva informatii utile

 1. Mă folosesc de acest site pentru ca nu prea stiu cum sa procedez.Ieri un porumbel voiajor s-a oprit in curte, pe masina noastra.Nu părea bolnav, doar obosit.A zburat pe o magazie apoi l-am gasit in curte printre gaini, mâncând.Pentru ca pasarile de curte il ciupeau si mi se parea ca nu se apara suficient, l-am inchis intr-un oboras protejat si i-am dat hrana si apă.A mancat si s-a asezat pe un lemn mai inalt.Aseara l-am culcat intr-un cotecior iar azi l-am dus din nou in oboras.Mi se pare ca are penele putin infoiate, mai ales in jurul gatului.O fi bolnav? Are la un picior un inel verde iar la altul, unul mov.Pe unul din ele scrie RO si un cod pe care n-am reusit sa-l citesc.Ce sa fac cu el?Cum sa-l ajut?

  1. DAca isi revine va pleca spre crescatoria lui. daca nu probabil va ramane pe la voi. Da-i de mancare si apa si ar trebui sa fie ok. Daca eset accidentat atunci nu prea mai ai ce sa faci decat sa-l pastrezi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.