Porumbei voiajori – Cel mai puternic energizant cunoscut

In primul rand, mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Substantele pe care le contine sunt extrem de usor de asimilat de catre organism, care primeste prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele si enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii . Acest produs al stupului este si un puternic stimulent al digestiei si al metabolismului, favorizeaza tranzitul intestinal, ajutand la eliminarea prompta a toxinelor din organism. Nu in ultimul rand mierea este utila in mentinerea echilibrului endocrin, ajutand la reglarea activitatii principalelor glande din corp producatoare de hormoni. Mierea contine fructoza, glucoza, acizi organici, vitamine, minerale, apa si pigmenti vegetali, depinzand de provenienta ei. Pe langa efectele generale ale mierii, exista si proprietati particulare ale acesteia, in functie de provenienta sa:

1-mierea de mana – este obtinuta de pe frunzele de fag, de frasin si de stejar. Are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp.

miere_de_mana

2-mierea de tei – are aroma cea mai placuta si cea mai puternica dintre toate tipurile de miere.

3-mierea de floarea-soarelui – este cumva la polul opus fata de cea de tei. Are proprietati tonice generale,stimuleaza imunitatea.

4-mierea de salcam – se pastreaza lichida in mod natural, fiind foarte bogata in fructoza. Are, ca si cea de tei, proprietati drept calmant gastric, stimulent pentru activitatea cardiaca,ajută în mod direct mecanismele energetice ale ficatului.

5-mierea de brad si de alte conifere – este foarte rara, randamentul de culegere al albinelor fiind mic. Are proprietati exceptionale asupra plamanilor si sistemului respirator, beneficiind de proprietati antiinfectioase, bronhodilatatoare.

6-mierea de menta – este culeasa de albine din culturile de menta intinse pe zeci de hectare. Se foloseste ca bronhodilatator, calmant gastric, analgezic, antispastic. Usureaza digestia, combate balonarea.

miere_tei

7-mierea de trifoi – este obtinuta de albine, atunci cand sunt tinute in pastorala, in preajma lanurilor cultivate cu soiurile furajere ale speciei Trifolium repens. Are o actiune diuretica foarte buna, de asemenea, are o actiune estrogena, adica ajuta la fixarea calciului .

8-mierea poliflora – proprietatile sale difera foarte mult in functie de regiunea din care este recoltata. De exemplu, mierea de la campie are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, spre deosebire de mierea poliflora din regiunile muntoase inalte, la care efectul antiinfectios se adreseaza in special aparatului respirator, iar efectul sedativ este inlocuit cu unul tonic nervos. In general, mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva zeci, daca nu sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele.

Mai sunt si alte tipuri de miere : de rapita ,de mac …

Autor: Gruescu Sava, Resita

www.bondar-gruescu.home.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Porumbei voiajori – Cel mai puternic energizant cunoscut

  1. Andrei vreau si eu sa stiu daca tu pentru concurs ii pregatesti numai cu energizante si toate dastea sau ii pregTesti nTural

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.