Porumbei voiajori – Derby Pui Jihlava – Zona de Vest

Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Timiş, în calitate de organizator al concursului DERBY PUI JIHLAVA 2014, care se va desfăşura în data de 20 septembrie 2014, vă invită să participaţi în număr cât mai mare la acest concurs.
Porumbeii participanţi trebuie să deţină inele matricole FCPR 2014, iar comunicarea seriilor porumbeilor participanţi se poate face până la data de 05.05.2014. Pretul pentru un porumbel participant este 5 euro / porumbel.
Domnul Iancu Ioan Tiberiu, din cadrul Asociaţiei „Voiajorul” Timiş, este responsabil cu promovarea şi organizarea etapei si poate fi contactat la tel. 0723 308 701, pentru nominalizarea şi stabilirea modalităţii de plată.
Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Timiş, va informa columbofilii participanţi şi mediul columbofil, prin publicarea în mediul online pe site-urile columbofil.net şi voiajorultimis.ro a datelor referitoare la numărul inelelor vândute şi a premiile stabilite, până la data limită de 15 mai 2014.
Cheltuielile de organizare si desfasurare a etapei DERBY au fost stabilite la suma de 1200 euro.
În ceea ce priveşte desfăşurarea concursului, acesta este programat a avea loc în data de 20.09.2014 cu lansare la ora 9.
Este exclusa lansarea în condiţii de ploaie sau ceaţă, ora maximă a lansării fiind ora 10. In cazul in care porumbeii nu au fost lansati pana la ora 10.00, lansarea se amana pentru a doua zi. Lansarea va fi filmată şi postată pe site-ul columbofil.net.
Transportul şi lansarea porumbeilor nominalizaţi se vor face la comun cu porumbeii participanţi la etapa Jihlava, etapă la care, în afara DERBY-ului, poate participa oricare columbofil care îndeplineşte cerinţele CNS.
Preţul pentru o astfel de participare şi centrele de îmbarcare, urmând a fi stabilite ulterior, situatie in care se pot accepta maxim 2 centre.
Delegatul lansator la etapa DERBY PUI JIHLAVA 2014 va fi în mod obligatoriu din cadrul asociaţiei unui judeţ participant, altul decât judeţul Timiş.
Asociaţia Columbofilă „Voiajorul” Timiş aşteaptă o participare cât mai numeroasă şi urează succes tuturor participanţilor!

Consiliul Director al
Asociatiei Columbofile „VOIAJORUL” Timis

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbei voiajori – Derby Pui Jihlava – Zona de Vest

 1. Eu cu siguranta voi paticipa cu tot lotul disponibil .
  Daca regulile sint puse de la inceput sa speram ca nu se v-a schimba pe parcurs…………………cum s-a intamplat in alti ani…………….
  In data de 5 mai se dau serile puilor ca vor participa,sa nu se mai accepte ulterior alte serii de inele dupa cateva antrenamente cu pui si care vad ca vine mai in primi sa al nominalizez….
  Pina in 5 mai toata lumea sa trimita serile puilor,iar dupa aceasta data sa nu se mai accepte nici o alta serie de inel,fara compromise pt anumite persoane……….
  Din data de 5 mai si pina in data de 10 mai ex:sa se afiseze pe internet pe judete toti pui cu toate serile anuntate,si sumele de bani puse in joc.
  Transparenta totala daca vreti sa castigati concurenti,iar lansarea sa fie in conditi optime de zbor nu in hazard,cum a fost in 2013…..
  Sa dam sansa puiului pt a-si demonstra calitatile de orientare si zbor in conditi bune nu in catastrofa,de obicei acei pui care au clasat in catastrofe nu prea au mai facut mare lucru ca si maturi.

 2. Prin publicarea unei liste pe internet cu seriile participante pentru fiecare crescator in parte se va elimina orice suspiciune, astfel in momentul publicarii rezultatelor se va putea verifica acest aspect.
  Inca un plus, lansarea nu se va face indiferent de starea vremii, ca si in ceilalti ani, desi este o etapa derby.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.