Porumbei voiajori – Inca 3 saptamani pana la prima etapa

Mai sunt aproximativ 3 saptamani pana incepem concursurile cu porumbeii voiajori, pentru majoritatea columbofililor din Romania, ultimul week-end din aprilie aduce startul concursurilor cu porumbei.

Care este stadiul pregatirilor, ati inceput antrenamentele, vaduvia, etc.

 

Sava Gruescu

www.bondar-gruescu.home.ro

Ma numesc Gruescu Sava, sunt din Resita judetul Caras -Severin. De mic copil, mi -au placut porumbeii, vecinul meu Zinbran Emil, care avea porumbei de la d-nul Catici din Arad, m-a initiat pentu prima data, despre porumbei, dandu-mi cateva serii de pui . In 1969, m-am inscris in clubul 085 Resita, si-mi aduc cu drag aminte, de cateva locuri bune din anul 1970. Loc 2 de la BUDAPESTA, din 3921 porumbei, din data de 11.07.1970, loc 3 de la BRNO din 2092 porumbei, din data de 18.07.1970 cu porumbelul 2214 -68 -M.In 1998, am facut tandemul BONDAR & GRUESCU. In 2007 am ocupat loc.1 National la cat. vit. maturi , loc 2 National la cat. general palmares, participand pentru prima data la Olimpiada de la Oostende - Belgia ,la cat. general palmares , unde am ocupat locul 28 .In 2010 , din motive subiective ,am renuntat la porumbei ,dar in 2013 pana in 2015 ,am sustinut tandemul Iordache&Adascalitei ,care in 2015, au obtinut un loc 1 National la cat vit. maturi ( record de viteza 3,40 puncte) , tandem care la inceputul lui 2016 ,s-a destramat. Din 2008 si pana in prezent , am sustinut si crescatoria resiteanului Pisla Daniel , care cu doua participari in cadrul Olimpiadei de la Nitra - Polonia ( 2013) si Olimpiada de la Bruxelles - Belgia ( 2017) si-a ideplinit conditiile pentru certificatul de "MAESTRU COLUMBOFIL ", care conform RNS ii va fi inmanat la expozitia Nationala ,urmatoare . http://www.bondar-gruescu.home.ro/

2 thoughts on “Porumbei voiajori – Inca 3 saptamani pana la prima etapa

  1. Nici vorba de antrenamente cu masina atata timp cat afara ninge, iar noaptea temperatura scade sub 0 grade. Nu joc vaduvie, doar natural interesandu-ma exclusiv maratonul. Vedem ce va fi, poate se amana etapele cu o saptamana. Daca se va incepe planul de concursuri la data stabilita in acest moment, va fi pacat de pasarile de un an care nu au timp suficient sa se antreneze, datorita conditiilor meteo, iar pasarile de un an daca nu sunt antrenate corespunzator se pot pierde in masa. Eu am o vorba pe care am constatat-o de-a lungul anilor ca pasarile la un an se descurca mai greu decat in anul vietii existand la acest fapt si unele explicatii. Batranii sunt altfel, vorba din popor”sunt mai tabaciti”, au experienta, putere, mai ales celor care merg la maraton le sunt suficiente 3-4 antrenamente 3 viteze- demifonduri si un fond ( in jur de 1500-1700 km.). Este doar o parere. Bafta tuturor in 2015.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.