Porumbei Voiajori – Interviu Fam. Lucaci (video si scris)

Pentru inceput te rog sa te prezinti.

Buna, ma numesc Lucaci Ioan Adrian, sunt casatorit si am o sotie minunata (Anca), suntem binecuvantati de Dumnezeu cu doi baieti minunati  Ionatan si Elisei, impreuna formam tandemul ‘Fam. Lucaci’.

Locuiesc in Oradea, sunt administrator la propria firma de tamplarie PVC, si sef coloana la Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor.  Cred ca tot ce am sau ce am realizat  in viata nu este meritul meu, ci este bunatatea si voia lui Dumnezeu.

Cum ati inceput sa cresteti porumbei?

Acest minunat sport cred ca e eriditar, bunicul meu a avut porumbei, deasemenea unchiul meu si fratele meu mai mare, la inaltime 🙂 . Deasemenea fratele meu inca iubeste porumbeii, a crescut printre porumbei pana ce a plecat in Bucurest la studii, iar acum datorita slujbei pe care o are este mai tot timpul plecat atat in tara cat si strainatate motiv pentru care a renuntat la porumbei. Deci porumbeii ii am in sange.

Prezentati-ne crescatoria dumneavoastra.

Crescatoria mea se imparte in:

 • compartiment reproducere;

 • 2 compartimente masculi vaduvi viteza-demifond;

 • compartiment femele vaduve viteza-demifond;

 • crescatoria noua pentru maraton, care deasemenea este impartita in doua: masculi vaduvi, femele vaduve;

 • compartiment pui viteza;

 • compartiment pui maraton;

Metoda de zbor folosita. 

Incepand cu 2014 am decis sa practic metoda vaduviei cu porumbeii de maraton si abia la finele anului voi putea spune mai multe despre aceasta metoda. Acum incep acest joc si inca nu-l stapanesc, iar sa imi dau cu presupusu ar fi o lipsa de intelepciune din partea mea.

Care este programul de pregatire a porumbeilor pentru concursuri?.

La inceputul lunii ianuarie fac deparazitare cu orice produs pe baza de Levamisol, foarte ieftin si eficient (lucru invatat de la maestru Enachescu). In data de 15 ianuarie fac salmonela (lotul de viteza). In data de 10 februarie imperechez matca, ea nu primeste tratamente, tot atunci imperechez si lotul de viteza.

Produsele care le folosesc in toata perioada anului: sedochol, entrobak, gluca C, avifarm, electroliti si drojdie de bere, pot sa mai spun ca din toate folosesc cat de putin, mereu sub doza recomandata in prospect. Mai doresc sa  spun ca in primii ani eram obsedat de produse, dar am ajuns la cocluzia ca … atat pot sa spun.

Cum antrenati porumbeii?

Antrenamentele o sa le incep in 2-5 aprilie cu lotul de viteza, sperand ca pe prima etapa sa am in jur de 20 de antrenamente.

Lotul de maraton, va incepe primul antrenament in data de 28-30 aprilie. Porumbeii de maraton sunt antrenati din toate punctele cardinale, cu lansari la ore diferite, si inainte de maraton chiar cu lansari pe semi intuneric. Cei de viteza sunt antrenati doar pe directie, deobicei din acelas loc.

Cum realizati recuperarea porumbeilor?

Recuperarea porumbeilor se poate realiza cu: gluca c, avifarm, electroliti. Personal mai folosesc un produs de recuperare, folosit in programul sportivilor de performanta, nu pot sa-i dau numele, citesc si adversarii mei, va rog sa ma intelegeti, iar de mintit eu nu mint, sa va spun povesti cu diferite nume si produse nu are rost. Va multumesc pentru intelegere.

Prezentati modul in care antrenati, selectati puii?

Pana anii trecuti reproduceam maxim 30-40 de pui. Incepand cu anul 2014 vreau sa scot in jur de 80 de bucati si doresc scot multi, datorita faptului ca am adus porumbei de viteza in cusca, ceea ce, eu nu aveam inainte.

Da, fac foarte multe antrenamente cu puii, iar cei de maraton au un antrenament cu innoptare afara, sunt lansati seara tarziu  incat sa nu poata ajunge acasa decat dimineata (urmatoarea zi).

Incepand cu  2014 nu voi juca pui cu asociatia tot programul de concursuri, nu cred ca ii ajuta cu ceva, ei vor juca scurt cateva etape. Am decis ca sunt real importante concursurile cu maturii. Ani de zile mi-am tocat puii toamna si mai tarziu am simtit acest lucru.

 

Care sunt categoriile de concurs favorite?

MARATONUL, SINGURA CATEGORIE ADEVARATA !!! Sa nu ma intelegeti gresit, iubesc si celelalte categorii, datorita acestui fapt am introdus pui directi din 3 OLIMPICI, pui direct din capioni nationali viteza 2012, demifond 2012, nepot din campionul national viteza palmares 2012+ mai multi pui cu parinti in top 10 national 2012-2013.

MARATONUL ESTE UNIC! Alte trairi, emotii, etc..

Cum ar trebui sa arate un porumbel campion, in opinia dumneavoastra?

Ceva asemanator, cel mai bun exeplu pentru mine arata asa:  (poza Rebeca)

rebeca

Cei mai buni porumbei pe care ii detineti?.

AVRAAM (vezi articolul Batranul Avraam-acasa), Ancuta (vezi Povestea Ancutei), Cioc Lung 13 maratoane zburate din doua crescatorii diferite (vechea si noua crescatorie Fam Lucaci), etc.

Prezentati cei mai buni porumbei din intreaga cariera columbofila.

a) IONATAN cel mai bun zburator pe care l-am avut vreodata, clasand tot ce se putea, norma la toate categoriile+palmarese 2007-2008 cu prezente in top national la mai multe categorii. Clasand saptamana de saptamana spre exemplu: sambata 350km, sambata urmatoare 850km, si tot asa 350, 850 km, cu locuri de varf pe  toata zona de Vest, 2007 Nuremberg 2 loc 5 zonal, Nuremberg 3 (850km) loc 19 zona de vest. Acest porumbel a clasat 23 de etape in 2007-2008 de la 100km la 940km (cu locuri de varf), era singurul din zona de vest cu asa performante.

b)  REBECA singura din tara cu 9 maratoane clasate pe clasamentul mare intre anii 2009-2011

-in 2009 ocupa loc 19 national maraton

loc 2 maraton femele clubul maraton Transilvania

loc 2 as maraton femele clubul maraton Transilvania(fiind invinsa de porumbei diferiti)

loc 3 as maraton national clubul maraton Romania

-in 2010 loc 3 national maraton palmares

loc 1 national maraton palmares femele

loc 1 zona de vest maraton palmares

loc 1 zona de vest femele maraton palmares

-in 2011 loc 4 national maraton palmares 3 ani

loc 2 national maraton palmares 3 ani femele

loc 2 zona de vest maraton palmares 3 ani

-a clasat de la 100km la 940km cu locuri de varf (exact ca tatal sau Ionatan) iar in 2013 nepoti din ea,  au venit de la fond pui.

c)  IOAN zboara 11 maratoane si claseaza 8.

-locuri de varf: loc 4 Bamberg 2009 clubul maraton Transilvania

loc 4 Bamberg 2010 zona de vest 3405 porumbei

loc 3 Sarding(Oradea, Satu Mare, Salaj)

loc 61 National Berlin 2011

loc 5 zona de vest Frankfurt peste 1000km in 2012

-loc 19 National Maraton Palmares 3 ani

d) ELISEI  zboara de la 100 la 940km, clasand 20 de etape 2007-2008, iar in 2007 realizeaza norma la toate categoriile.

Reusete clasari in top 10 pe concurs la mai multe concursuri.

e) ABIGAIL obtine 18 clasari in 2007-2008, de la 100 la 850km si un loc. 1 din aproape 5000 de porumbei.

f) CIOC LUNG  zburate 13 maratoane  clasand 9, de la 100 la 1000km.

Greseli facute in intreaga cariera columbofila.

Am insistat sa joc mai departe pe Ionatan si Rebeca porumbei care, deja aveau demonstrata valoarea lor. Am facut o ambitie sa joc categoriile 1 si 2 incepand cu acest an 2014, cred ca era mult mai indicat sa raman fidel categoriei maraton. Categoria 1 si 2 (viteza si demifond) oricat de bine ai zbura aici in Romania, raman categorii sterse si mai nimeni nu te intreaba de sanatate. In schimb la maraton, daca faci rezultate notabile 2-3 ani automat se noteaza tot. Asa cum am mai scris, maratonul este UNIC!!!

Cateva regrete din viata de columbofil.

Trebuia sa cumpar mult mai multi porumbei de la maestru Lungu Gheorghe din Sibiu, porumbeii lui au oferit satisfactii mari in crescatoria mea, doresc  pe aceasta cale sa-i multumesc din suflet pentru tot materialul cumparat de la acest mare zburator si fin cunoscator. Totusi sper si imi doresc mult, datorita prieteniei care o am cu domnii Fekete si Lucaciu ambii din Zalau, sa obtin de la dumnealor porumbei care sa ma poata propulsa inainte dupa ce combin cu familia mea de porumbei. Foarte greu se gasesc crescatorii in care exista familie de porumbei unde se obtine rezultate cu porumbei inruditi. Nu sunt niste crescatorii unde se face exces de medicatie si produse, aici valoarea porumbeilor isi spune cuvantul.

De la cine ai invatat cele mai multe lucruri ca si columbofil?

Prima data am invatat de la bunul prieten Sztanyik Ionut, mai tarziu de la Dl. Onodi Vasile si recent in special de  la Dl. Marginean Abel. Cu aceste cunostinte si practica cumulata in timp voi continua acest frumos sport pentru a reusii sa obtin rezultate si in anii ce urmeaza. Acestor oameni le multumesc si pe aceasta cale.

Cum va intelegeti cu familia?

La mine e simplu: singurul meu sef e sotia si ea imi da liber cand am nevoie 🙂 La porumbei ma ajuta si sotia si tin sa ii multumesc si ei pe aceasta cale.

Fiecare au locul lor bine stabilit: Biserica, familie, munca, porumbei, incerc sa le impac pe toate.

Ce parere aveti despre concursurile de porumbei din Romania?

Ceea ce a realizat Marius Tunduc in Romania, cred ca este unic in Europa, rezultatele pe plan extern confirma acest lucru.  Ce sa mai adaug eu ? Manifestarile externe spun totul, restul realizarilor pe plan national le stim cu totii  desigur, nu sunt putine deloc si, sa continue tot asa.  Restul este rautate si povesti la gura sobei. Sper totusi sa creasca km la categoria maraton Dl. Badea cu echipa care lucreaza impreuna.

Care ar trebui sa fie pasii pe care sa-i urmeze un viitor columbofil inainte de a se apuca de sportul columbofil?

Cel mai important este sa stie exact ce vrea! Daca a hotarat ca doreste sa faca performanta atunci ar fi niste pasi de facut;

 •  sa aleaga categoria sau categoriile la care doreste sa faca performanta, odata ce a ales ce doreste sa joace atunci sa nu se indeparteze de ce si-a propus;

 •  sa aduca porumbei din crescatorii unde se joaca cu nr mic de porumbei si nu din ‘ferme’. In aceste crescatorii cand intrii la compartimentul de reproducere sa nu ai senzatia ca te aflii la lotul de zburatori;

pictures 075

 •  chiar daca crescatoria respectiva are rezultate notabile, porumbeii sa fie cat mai multi inruditi intre ei, sa gasesti porumbei care au zburat 3,4 generatii la rand;

 •  urmariti daca porumbei din crescatoria respectiva au zburat cu rezultate si in alte crescatorii;

 • asigurati-va cat posibil despre crescatoria respectiva sa nu fie dependenta de produse sintetice si injectii;

 • sa faca achizitii din zona lui sau din zona mai grea decat zona lui in, zona in care are crescatoria;

pictures 072

 • sa aiba rabdare, altfel poate regreta pentru anumiti porumbei care au fost scosi prea repede afara;

 • daca in lipsa rezultatelor lui, scuza lui va fi ca e doar hobi, in acest caz nu am ce sa zic;

 • sa  evite oamenii mincinosi, unul care tu vezi ca azi il minteste pe X, fii sigur ca maine te minte pe tine, de oameni destia sa te feresti. Ei lasa impresia ca te ajuta dar astfel de oameni,  mai devreme sau mai tarziu va strica. Fugi de ei cat te tin picioarele;

 • asigurate ca ai o voliera buna si nu neapart scumpa, voliera in care porumbeii se simt bine, arata bine mai toata perioada anului;

 • invata sa cresti porumbei si sa zbori porumbeii de la columbofili care au avut rezultate sau au recomandari solide, columbofili CARE AU DEMONSTRAT, restul este filosofie sau povesti la gura sobei;
  Ar mai fi multe de spus, dar cu alta ocazie prin dorinta si voia lui Andrei Bondar voi mai continua.

Multumesc Andrei.

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

21 thoughts on “Porumbei Voiajori – Interviu Fam. Lucaci (video si scris)

 1. Felicitari Andrei ! Super interviu si foarte bine asezat. Nu prea mi-a fost dat sa vad un interviu atat de bine mixat, intrebari, video, intrebati, poze, intrebari, video. bun exemplu. Felicitari fam. Lucaci, doream sa vad pe batranul Avram, am reusit.

 2. Felicitari Unchiule pt o noua prezentare deosebita,mi-a placut ce am vazut aici si iti doresc un sezon cu multe bucurii si multa sanatate familiei tale,o familie intradevar frumoasa si pasionata de porumbei.

 3. O pata de imagine pentru acest sait. Un om rautacios si foarte invidios, un crescator slab in ultimii 3 ani dar inca vrea sa ne induca in eroare ca este bun. Frumoasa realizarea interviului dar cu persoana nepotrivita.
  Imi pare rau dar acesta este adevarul.

 4. Florin,
  Hai sa ne bucuram de porumbei si sportul columbofil.
  Dupa cum puteti observa acest site nu are sectiune de licitatii, si prin urmare nu va avea loc nicio licitatie cu porumbeii lui Ionut Lucaci, nici aici pe columbofil.com sau pe alte site-uri de profil, pur si simplu l-am contactat ca sa raspunda la niste intrebari gandite de mine, si din fericire pentru Ionut Lucaci a fost primul ca re a raspuns. Mi-am propus sa am cat mai multe interviuri atat scrise cat si video.Vor urma si alti columbofili campioni, pana la urma nu putem sterge cu buretele realizarile cuiva, chiar daca acum nu mai este in top national poate va reusi in anii ce urmeaza sa ajunga din nou acolo sus.
  Hai sa pastram lucrurile frumoase, chiar daca nu ne plac unii oameni.

 5. Nu am pomenit nimic de licitatii. Pe un alt sait si-a injosit mai multi colegi de aici vine si reactia mea. Frumos ce ai facut dar inca o data, nu cu cine trebuia. Nu-l cunosc personal pe Lucaci Ionut dar prin atitudinea afisata pe saituri columbofile arata ce caracter josnic are. Sunt satul de interviuri in care: eu sunt singurul, rebeca cea mai tare, eu sunt cel mai bun. Iar acum are rezultate trecute pe zona, femele etc. Unde naiba apar aceste rezultate?
  Astept de mult timp un interviu cu Tirtea Florin…..poate il voi primi. Iar daca vei realiza unul cu el filmeaza-i crescatoria. Sunt curios cum o are.
  Noapte buna si sper ca nu am deranjat

 6. Cea mai buna prezentare-interviu pe care am vazut-o pana acum pe un site cu tema columbofila!Ai dreptate Andrei,putini sunt crescatori din Bihor care se pot mandri cu locuri de top 3 national la maraton.Pacat ca Ionut se ia la harta cu alti columbofili fiind provocat dar si el uneori provoaca…faci o treaba tot mai buna cu site-ul acesta,Ionut,un sfat prietenesc-nu mai raspunde la toate provocarile ca iti atragi antipatii si stai in voliera ta ca de acolo se i-au cupele!

 7. Ionut nu e baiat rau de in cele mai multe cazuri al i-a gura pe dinainte,a fost campion pe judet si pt asta merita felicitat,nu multi crescatori din bihor au luat cupele lui nationale.
  Fiecare avem suisuri si coborisuri,nu trebuie sa n-e uitam in curtea celuilat,sa n-e uitam in curtea noastra.
  De multe ori Ionut si-a jignit colegi,prieteni,adversari pe internet dar cred ca de multe ori chiar nu si-a dat seama .
  Faza cu ferme sau avicola de porumbei vorbeste iar in necunostiinta de cauza,fiecare are o familie de porumbei cu care face bareme,rezultate,alti au 3 famili sau 5 famili de porumbei cu care fac rezultate,trebuie doar urmarit crescatorul sau alti crescatori care au rezultate din acele famili.
  Eu personal am linia saly super porumbei 100-700 km
  Fii-frati-nepoti- fam “hermeselor”super 600-1000 km
  Familia ‘STRONG” frati nepoti-stranepoti 600-1000 km
  Familia “FLIGHERUL” FRATI-FII-NEPOTI-SUPER DE LA 600-1000 KM
  Familia “CEHA” frati-fii-nepoti super porumbei 600-1000 km.
  Familia”613″ frati-fii-nepoti super porumbei 600-1000 km
  Din toate aceste 6 famili am din fiecare peste 10 porumbei cu bareme,cei mai multi in expozitile nationale,si foarte multi au iesit
  CAMPIONI JUDETENI-ZONALI-NATIONALI,si campioni in alte judete.
  Acest lucru s-e poate demonstra si dovedi.
  Din anul 2006 pina in anul 2013 am peste 250 de cupe si medali castigate majoritatea cu aceste famili de porumbei.
  Dar in fiecare an aduc 5-10 pasari noi din camp nationali sau europeni,pe care incerc sa-i introduc in pasarile mele,dupa niste teste dure ca selectie,nu pot sa spun ca toate mi-au dat si rezultatele asteptate.
  Dar scot pe an in jud de 300 de pui 30-40% imi distruge soimul si nu am reusit sa zbor mai mult de 150 de pui toamna{aprox},si 10-20% dau cadou.
  Din 120-150 de pui zburati s-e selecteaza multi la zbor si toamna selectez eu la mina si ramin cu 50-60 de pui aprox,iar poate cu 40-50 de maturi.
  Deci incep anul cu aprox 100-120 porumbei si ex in 2013 an 40 de pasari cu barem,si 10 pasari cu barem pt expo nat si 20 de trofee,6 porumbei pe podiumul judetean.
  Dupa parerea prietenului meu IONUT am ferma-avicola de pasari ?
  Hai sa luam mari campioni ai europei.
  RAIMUND HERMES SCOATE 1.000 DE PUI PE AN SI ESTE DECLARAT CEL MAI BUN CRESCATOR DIN EUROPA,SI SE SPUNE CA NU SINT SANSE CA CINEVA IN LUME SA AL EGALEZE.ARE 100 DE LOCURI 1 NATIONALE SI INTERNATIONALE.
  FREIALDENHOFEN SCOATE 500-700 DE PUI PE AN,ESTE CEL MAI BUN CRESCATOR DIN EUROPA IN ULTIMI 3 ANI IN 2013 ARE 3 LOC 1 LA CONCURSURILE NATIONALE.
  KIPP+FII SCOATE 300-400 PUI PE AN ESTE DECALARAT UNUL DIN CEI MAI BUNI CRESCATORI DIN EUROPA IN ULTIMI 5 -7 ANI.
  Si exemple poate continua cu multi crescatori din lume care scot sute de pui,dar nimeni nu l-e contesta valoarea,sau s-ai faca ferme de pui.
  REZULTATELE ZONALE-NATIONALE-INTERNATIONALE VORBESC NU,NUMARUL DE PUI REPRODUSI.
  Intodeauna mari crescatorii au scos sute de pui pina au reusit sa formeze mai multe famili de porumbei puternice.
  Nu trebuie sa cautam ce face vecinul,colegul,ce scoate,cum scoate,cit scoate,sa n-e uitam la noi in cotet,unde e problema,de ce nu reusim sa fim acolo unde n-e dorim,unde gresim ?
  Gresim ca nu n-e uitam in ograda noastra ci n-e uitam in ograda vecinului.

 8. Bine ai punctat Habaci.

  acum o intrebare pentru Lucaci!Cuvantul smerenie ce inseamna pentru tine?

 9. Fratele Ionut, cum merg porumbeii din linia Sofron? Daca te axezi pe o categorie pe care o si admiri foarte mult, de ce ti-ai mai luat porumbei viteza demifond? Habaci e bun, ma enerveaza cu greselile gramaticale, dar are dreptate in privinta lui Lucaci. Bravo Caline!

 10. Regret ca in 2014 am fost atat de credul sa ma contrez cu niste nume fictive, care erau pline de rautate, si cand te intrebi pt. ce? in dorinta de a deschide ochii unor oameni am publicat niste rezultate, a unor crescatori.
  D-le Sergiu, categria mea preferata a fost si este maratonul, dar eu sunt un om profesonist, si incerc din nou sa recidivez prin castigarea tuturor categoriilor, la nivel judetean, si nu numai. In acest scop am achizitionat pui direct dn vreo 12 OLIMPICI ai Romaniei, Belgiei, Germaniei plus pui din campioni Romani cat si din alte tari, la diferite categorii, cuprinzand intreaga gama de la viteza la maraton. Si da ai dreptate printre acestia se numara si porumbei din crescatoria Maestrului Sofron, porubei care combinati cu alti fii de olimpici, si chiar olimpici, ma vor ajuta in 2015 sa iau cel putin cinci locuri de unu pe concurs, sa nu o iei ca o lauda, eu sunt un profesonist care-si traseaza niste sadndarde, tinte, nu arunc sageata la voia intamplari. In sprijinul acestor lucruri sta faptul ca eu nu VAND PORUMBEI,

 11. Am 11 perechi la matca si 60 de zburatori, se construesc custi speciale pt fiecare categorie in parte inclusiv pt lotul care vor aborda doar etapele nationale, sa constrit pt matca custi individuale 1m l, 1,6 adancime, 2,1 inaltime, asta inteleg eu prin a te pregati profesionist, nu a juca la ghici, nimerala, plesneala

 12. Din perspectiva mea, eu consider columbofilia o arta, nu dorinta de a vinde la orce ora sunt sunat, nu un chin pt a prinde 200 de porumbei pt a imbarca, daca cumva unul va nimeri tinta, nu dispretl de a hrani 100 de perechi la matca, ca poatedin 500 de pui reprodusi unul sa incerce sa tina drapelul sus. NU NU NU pt mine asta nu e columbofilie. Columbofilia e o arta, e puterea de-a tine pensula in mana si desenarea unui portret care in unii ani nu pride forma pe care o vrei, dar nu-i nimic incerci la anul, si anul urmator iau pensula in mana si in august voi vedea ce portret am facut, mai mult sau mai putin reusit. Dar ce este important este ca o fac cu placere si cu speranta. Cu respect I L

 13. 0k. Mi-a plăcut până aici. Să dea Dumnezeu să se împlinească toate dorințele cele bune. Eu îmi iau angajamentul să vă urmăresc în clasamente. Doamne ajută!

 14. Apropo de avicole,ferme de porumbei.
  Mult laudat-u,Fam Avramilor incepe anul 2014 cu aproximativ 100 de SAMURAI,reclama peste tot rupe gura targului,da in stanga,da in dreapta,i-si distruge adversari din gura”sobei”iarna”
  Vine vremea recoltei,toamna si SAMURAI cei vesti prin Ungaria s-au ratacit.
  Ferma,avicola avramilor din 100 samurai doar 5 reusesc sa faca o amarita de norma
  2 bareme la viteza
  1 barem la demifond
  1 barem la maraton
  1 barem la as maraton
  Intrebare intrebatoare,cine are avicola-ferme de porumbei,samurai?
  Raspuns”familia lucaci.
  Cupa judeteana ? pauza
  Cupa zonala? gaura
  Cupa nationala? vise
  5 locuri de 1 in 2015 ? basme,daca vrei 5 locuri de 1 cere voie la “prietenul” tau,Campionul VANCEA FLAVIUS.
  Care rupe gura targului cu rezultate ametitoare de la viteza pina la maraton,si care nu se lauda pe internauti.
  Fam lucaci,mult succes in 20015,ca si in 2014.

 15. Pt florin t, iti doresc multa fericire, sa te bucuri de sotia ta, copii tai, porumbeii tai intr-un cuvant de tot ce iubesti tu. Sper ca in 2015 tu sa colorezi un tablou mult mai reusit decat a meu din 2014. Iti urez tot ceti doresti tu, bineinteles exceptand rautatile. Eu ma bucur si pt acea norma la maraton tineret facuta cu etapa de 1000km, ma bucur ca am reusit sa continuu traditia an de an la AS MARATON maturi. Stii cum se spune: bogat nu e cel ce are bani multi, ci acel ii bogat care se poate bucura de putinu lui. Multa fericire iti doresc si sa stii ca eu nu ma supar pe nimeni. IL

 16. Cat despre Samurai, anul acesta se va filma “INTOARCEREA SAMURAILOR” 🙂
  primul episod se va derula incepand de la sfarsitul lui aprilie, bineinteles daca Andrei e de acord, ca aceasta telenovela “INTOARCEREA SAMURAILOR” sa fie difuzata aici.
  Tuturor va doresc un 2015 plin de impliniri, si mai ales in acest an sa va faceti timp mai mult pt tot ce iubiti. IL

  1. Dle Lucaci, oricare ar fi subiectul discutiei, ajungi la ferme si avicole, probabil cu referire la Habaci Calin. Am punctat problemele acestuia cu GRAMATICA, dar are rezultate de exceptie si cred ca ar fi corect sa ne limitam la acestea si la orice parti bune ale oricarui columbofil. Este problema fiecaruia cati porumbei are in crescatorie, daca are multi merita apreciere ca reuseste sa investeasca timp si bani, Este problema fiecaruia cati porumnei vande, la ce preturi si cum isi promoveaza marfa. Daca un columbofil o face prin minciuni va avea succes la vanzare doar ptr moment sau ocazional, ulciorul nu merge de multe ori la apa. Daca Habaci si alti columbofili vand an de an porumbei la preturi aparent prea mari, inseamna ca cei ce cumpara sunt multumiti de rezultatele porumbeilor cumparati si de cele ale descendentilor. Multumirea iasa in evidenta atunci cand aceeasi persoana cumpara pormbei in general de la aceeasi columbofili in mod repetat, in timp. Nu cred ca aceleasi persoane au cumparat in mod repetat porumbei DOAR de la Habaci, poate au cumparat si de la dta. Suntem ridicoli cu toate dovezile de rautate, de invidie si cu toate certurile de la sedinte, cand de fapt ar trebui sa fim uniti, sa ne ajutam si aplaudam unii pe altii cand e cazul, fiindca e loc ptr toti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.