Porumbei voiajori – Metoda vaduviei – Obstacole

Anul acesta am abordat in practica pentru prima data metoda vaduviei. Toata iarna am incercat sa discut cu cat mai multi despre acesta metoda, am si tradus ceea ce scrie Steven van Breemen despre sistemul lui de joc la vaduvie. Am constientizat si mai bine zicala ca: “Teoria ca teoria, dar practica ne omoara”.

In sfarsit a sosit si sezonul de concursuri, am vaduvit cu 10 zile inainte de prima etapa. Anul acesta am inceput antrenamentele cu un lot de 31 de yearlingi, din care am pierdut 4 masculi in doua saptamani de antrenamente. O femela am pierdut-o la etapa a doua si una am eliminat-o. Astfel acum am un lot de 24 de porumbei, 10 masculi si 14 femele.

pictures 003

Primele doua saptamani de vaduvie au fost si nu prea au fost bune, m-am lovit de tot felul de obstacole, masculii nu vroiau sa zboare, 15-25 de minute, 25 minute maximum. Erau zile in care pur si simplu se lasau in livada si stateau parca la pascut, apoi se puneau pe cladirea inalta, parca in ciuda. Ei, acum stiam ca dupa ce trec la vaduvie voi avea o saptamana mai interesanta, dar pana la urma aproape ca au fost doua saptamani. A venit cea de a treia saptamana cand lucrurile au mers parca unse, porumbeii s-au linistit, au devenit parca mai blanzi, au inceput sa zboare, pana la 1 ora si chiar 1 ora jumatate la masculi, nu-i mai vazusem atat de bine anul acesta, din punct de vedere al duratei de antrenament.

 

Imi da sperante ca lucrurile vor deveni mai bune pentru mine in saptamanile ce urmeaza.

Voi cum sunteti? Cum merge vaduvia, pentru cei care o practica? Ce probleme ati mai intampinat?

Mai jos puteti vedea un clip video cu femelele in timp ce primesc masa de seara.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbei voiajori – Metoda vaduviei – Obstacole

  1. La mine problema este la femele deja s-au cuplat vreo trei perechi si au si ouat.Am un mascul ce a fost vreo 2 ani la matca pe care nu pot sa-l fac sa intre in compartimentul vaduvilor.De zburat n-am ce zice stau singuri o ora in zbor, si zbor la disparitie mai ales femelele.Din 74 (42 femele+32 masculi ) in doua etape am pierdut doar o femela.Acum sa vedem maine la BARLAD distanta 265 km.Bafta tuturor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.