Porumbei voiajori – Metoda vaduviei – Sfaturi

Este necesar sa aratam femelele, in ziua concursului, masculilor care nu au concurat?

In niciun caz, doar daca ai o pauza de trei saptamani pana la urmatoarea etapa. In acest caz femelele ar trebui aratate in ziua concursului in timp ce celelalte pasari se intorc de la etapa, doar pentru 15 minute. Acest lucru se face la 14 zile de la lansare pentru a tine porumbeii in forma si sa evitam apatia. Daca un mascul nu si-a vazut femela penru o perioada mai lunga de timp, atunci este bine sa ii aratam femela inainte de imbarcare, chiar daca este vorba de o etapa de distanta mai lunga. Aceste sunt doar niste reguli generale.

pictures 002

Un bun columbofil isi studiaza favoritii si reactioneaza in functie de cee ace observa. De exemplu, ai putea sa arati femela cu o zi inainte sau chiar doua. Pentru o perioada scurta de timp, 5 minute, inaite de lasarea noptii. Acest sistem de pregatire paote varia de o pasare la alta. Din experinta putem afirma ca nu exista regulti fixe in sportul columbofil, in special cand vine vorba de metoda vaduviei.

Sursa text:
Autor: Gallez Jules
www.pipa.be
Traducere si adaptare: Andrei Bondar

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Porumbei voiajori – Metoda vaduviei – Sfaturi

  1. O bună informație ! Eu am probleme cu masculi, se antrenează foarte puțin deși sunt într-o bună stare de sănătate!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.