Porumbei Voiajori: Metoda Vaduviei vs. Metoda la Natural

1. Considerati ca metoda vaduviei este singura care asigura succesul ?

Eu nu consider ca vaduvia este singura metoda care garanteaza succesul. In prezent multi crescatori care erau adeptii metodei zborului la natural au inceput sa descopere aceasta metoda.Astazi, multi crescatori care au ramas in continuare adeptii jocului la natural incep sa se evidentieze. De ce sa nu obtinem si noi rezultate bune cand altii o fac?

janssen-foto-sputnik-porumbei

2. Pe care dintre cele doua metode o preferati?

Metoda vaduviei de departe oferta cea mai mare certitudine, nu conteaza ceea ce anumiti crescator spun despre ea, este mai usor de aplicat si solicita cel mai putin timp.

Un lot de vaduvi care este bine pregatit si intretinut intra mai usor in forma, ceea ce ii permite crescatorului sa fie mai mult sau mai putin multumit, in timp ce un singur mic obstacol este suficient pentru a da peste cap toata pregatirea porumbeilor zburati dupa metoda naturala.Pentru a inregistra succese la zboruri practicand metoda naturala trebuie sa fii un adevarat artist si sa petreci mult timp printre pasari.

Un crescator cu un lot mic de porumbei care zboara la natural poate obtine rezultate frumoase daca foloseste anumite metode necunoscute in trecut. Astazi, un crescator nu poate tine un lot mare de porumbei in conditii bune daca nu ii zboara dupa metoda vaduviei. Sfatul nostru pentru crescatorii care se afla in aceasta situatie este sa incerce ambele metode in acelasi timp. Un crescator poate zbura masculii maturi dupa metoda vaduviei,in timp ce in alta crescatorie cineva poate zbura femelele, care sunt imperecheate cu masculi tineri, dupa metoda naturala. Folosind aceasta metoda inveti sa iti cunosti femelele si astfel sa le introduci la reproductie pe cele mai valoroase. In acelasi timp aceasta metoda iti ofera posibilitateasa retragi cele mai bune femele care nu se preteaza la acest sistem de zbor.

Autor: Jules Gallez
Editat de: Martin Degrave

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Porumbei Voiajori: Metoda Vaduviei vs. Metoda la Natural

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.