Porumbei voiajori – Prima serie de pui – Evolutie dupa o saptamana

Azi s-au implinit 7 zile de cand am mutat toti puii, atat de la zburatori cat si de la matca jos pe podeaua de la matca. Am mutat un numar de 48 de pui, atat de la zburatori cat si de la matca. Mi-a fost putin frica atunci din cauza ca la matca am doar 15 perechi care aveau pui.

Plusuri:

1. Am luat puii de la zburatori si le-am facut si tratament de tricomonoza, saptamana aceasta.
2. Zburatorii vor depune ouala in acest week-end asa ca pentru prima etapa voi concura porumbeii pe oua de 4-5 zile.
3. Puii s-au dezvoltat peste asteptari, poate ca mai sunt cativa pui mai slab dezvoltati dar tot asa erau si inainte de ai muta jos.
4. Puii manaca singuri.

Minusuri:
1. O uzura mai mare pentru porumbeii de la matca
2. Porumbeii de la matca trebuiau sa aibe deja oua, dar din acest motiv au intarziat sa depuna ouala. Masculii sunt atat de ocupati incat unii nici nu prea mai bat la cuib.

Acestea sunt observatiile mele dupa o saptamana, o saptamana in care nu am fost printre ei.

In concluzie: puii sunt bine dezvoltati, s-au obsnuit unii cu altii, majoritatea au invatat sa manance singuri si sa bea apa. Asa ca sunt pregatit sa-i mut la noua crescatorie.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 comentarii la „Porumbei voiajori – Prima serie de pui – Evolutie dupa o saptamana

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.