Porumbei voiajori: Protocol MARATON – Satu Mare, Salaj, Bihor, Arad, Caras Severin si Timis

Incheiat cu ocazia intalnirii judetelor Satu Mare, Salaj, Bihor, Arad, Caras Severin si Timis. In urma negocierilor purtate intre reprezentantii acestor judete, s-au hotarat urmatoarele etape de maraton:

  1. 22.06.2013 –  Leipzig – Taucha ( Germania )
  2. 06.07.2013 – Halle ( Germania )
  3. 27.07.2013 – Halle ( Germania )

Aceste etape de maraton au fost votate in unanimitate.

Conditii de participare:

Judetele participante, conform actualului RNS cu privire la prima etapa de maraton, au hotarat ca, judetul Caras Severin sa organizeze alta etapa de maraton concomitent cu etapa Leipzig independent de zona ( datorita diferentei de kilometrii dintre judete ), urmand a se alatura zonei la ultimele doua etape de maraton. Aceasta etapa va fi stipulata in planul de zbor al jud. Caras Severin si va fi adusa la cunostinta in scris comitetului de conducere al zonei.

S-a stabilit o comisie de 5 ( cinci )persoane, cate un membru columbofil din fiecare judet, care vor coordona buna desfasurare a etapelor, de la imbarcare pina la desigilare, pentru etapele 2 si 3 de maraton. Fiecare judet isi va desemna un reprezentant, care va fi parte din comitetul de organizare a zonei.

Organizator la toate etapele de maraton va fi judetul Arad.

Fiecare responsabil tehnic pe judet va intocmi dosarul final, dosar pe care il va trimite lui Fejes Iosif din Arad, str. Gh. Doja, nr. 205, in termen de  48 de ore de la data desigilarii ceasurilor de cronometrare, dosare ce se vor trimite prin curierat rapid.

Anunturile telefonice se vor transmite la o comisie stabilita de comitetul de organizare a zonei.

Fiecare judet are obligatia sa aiba o echipa de control, care va efectua verificarea sosiri porumbeilor, dupa caz.

Judetele  Satu Mare si Salaj isi vor asigura transportul porumbeilor catre locurile de lansare pe cont propriu pentru primele doua etape de maraton, iar pentru a treia etapa de maraton (daca vor participa) se va negocia cu comitetul de organizare,  contravaloarea serviciilor prestate ( se exclude participarea membrilor columbofili care au litigii cu judetul Bihor).

La prima etapa de maraton ordinea masinilor este:

1. Arad

2. Bihor ( masina mica )

3. Timis

La a doua etapa de maraton ordinea masinilor este:

  1. 1.     Timis
  2. 2.     Bihor ( masina mica )           
  3. 3.     Arad

La a treia etapa de maraton ordinea masinilor este:

  1. 1.     Bihor – masina mare             

Pentru transportul porumbeilor la toate  etapele de maraton judetele Arad, Bihor, Timis vor achita suma de 1300 Euro, judetul Caras Severin va plati suma de 1100 Euro, pentru transportul porumbeilor la etapa 2 si 3 de maraton. Aceasta suma se va achita catre  Milcu Ioan pina la data de 20.06.2013, acesti bani urmand a fi distribuiti transportatorilor conform unei intelegeri cu acestia.

Ora de lansare a porumbeilor a fost stabilita: dimineata, la prima ora.

In caz de timp nefavorabil, decizia de lansare se va lua de catre comisia de organizare a zonei prin vot majoritar.

Reprezentantii judetelor sunt:

1. Fildan Ionut – Bihor

2. Tanase Constantin – Timis

3. Milcu Ioan – Caras Severin

4. Fejes Iosif – Arad

5. Suceveanu Lucian – Satu Mare

Masinile transportatoare au obligatia de a se pozitiona pe locul de lansare, in seara premergatoare zilei lansarii.

Reclemarea porumbeilor se va face pe fiecare centru de imbarcare in prezenta a minim 2 delegati observatori din alt judet sau alte judete.

La fiecare etapa de maraton se vor premia cu medalii  primii 10 ( zece ) porumbei si primii 10 ( zece ) crescatori pe clasamentul general.

Prezentul protocol a fost incheiat pe o perioada de 1 ( un ) an, cu mentiunea ca judetul care nu respecta acest protocol nu va putea juca in campionatul national la categoria maraton pe toata durata prezentului protocol. In cazul in care se va dori prelungirea actualului protocol, acesta se va putea face prin vot majoritar.

Prezentul protocol s-a incheiat in 6 exemplare originale, la data de 03.03.2010, si semnat de reprezentantul fiecarui judet.

Reprezentant judet:

Satu Mare – Nagy Olimpiu

Salaj – Lazar Daniel

Bihor – Tunduc Marius

Arad – Chebeleu Dan

Timis – Tanase Constantin

Caras Severin – Badea Dorel

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.