Porumbei voiajori: Sfaturi in timpul sezonului de concursuri cu porumbei voiajori

Odata inceputa cursa:

Medicatie anti-tricomonoza pentru 2 zile la fiecare 2-3 saptamani, in afara cazului in care se pot efectua analize ale probelor din gusa si care sa demonstreze ca nu este necesar. Odata cursa inceputa, 90 % dintre porumbei vor avea tricomonoza in forma “umeda”, daca nu au fost tratate impotriva acesteia cel putin 3 saptamani.

Medicatie impotrica infectiilor respiratorii timp de 2-3 zile la fiecare 3 saptamani, in afara cazului incare testele obisnuite arata ca nu sunt necesare, sau crescatorul este 100% sigur ca poate detecta singur porumbeii cu infectii de acest gen. Acest lucru poate fi dificil in cazul infectiilor micoplasmatice ale sacilor de aer (aerieni). INtotdeauna, dupa folosirea antibioticelor in timpul concursurilor, se administreaza 1-2 zile probiotice.

Se folosesc probiotice aviare in apa, ori de cate ori observam excremente diareice verzui sau preventiv, atunci cand sunt conditii favorizante pentru dezvoltarea E. Coli si afta (clima rece si umeda).

Folosirea regulata a probiotecelor aviare in coloniile predispuse la e.coli si afta (de obicei miercurea sau duminica), aduce pasarile la o stare buna potrivita pentru etapa urmatoare.

Analiza excrementelor la fiecare 3 saptamani sau chiar mai des, decat crescatorul suspecteaza existenta unei probleme.

Sursa: Sanatatea, bolile si managementul porumbeilor, de Colin Walker.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.