Porumbei voiajori: Sjaak Buwalda un columbofil pasionat de concursurile de maraton

Am fost atras de distante lungi din copilarie,  locuiesc in partea de nord a Olandei, astfel încat  ma concentrez pe cursele de la Limoges 850 km –la Barcelona 1300  km.

Dupa ce am absolvit m-am mutat la familia Eijerkamp pentru care am lucrat
si a concurat cu succes timp de sase ani, obtinand cele mai bune rezultate  nationale pe care le-au avut ei  vreodata.

Am avut  mult de timp sa ma scolarizez , sa exerses si sa invat de la cei mai buni crescatori din lume.
Cand m-am mutat inapoi la casa mea am inceput sz construiesc propria mea familie pe baza celor mai bune lini genealogice care au trecut prin mainile mele desigur Black Giant (van Wanroy)  care la Eijerkamp a adus nenumarate succese a fost baza.
Apoi am mers  la faimosul Dr.Brockamp ((1st Int. Perpignan, 2x 1st Int.Marseille, Euro Diamond), precum si la celebrul Menne  si
Fiicele ((1st Int. Barcelona ‘07, 1st Int.Perpignan ’01) de unde am adus  pasari.

Sclipirile de  aur au fost furnizate de linia  Brakel, care în zilele mele la Eijerkamp a fost  unu dintre concurentii mei cei mai buni. La baza acestei  familii gasim Eijerkamp- Muller,Van Wanroy, Arden  si lini Cartues .
Baza actuala mai detine porumbei pentru cursele de mare distanta de la  familia. Lateron , Bennie Homma (Brinkman, van der Road), Luc Van Coppenolle si Jouke Waterlander (Wanroy) aducerea lor a adus o explozie deoarece imediat au aparut rezulatatele  castigand mai multe topuri nationale.
Aici, in Olanda fiecare se stabilizeaza si concureaza pe o anumita categorie,eu am ales maraton cele sase curse din an incepand cu  Limoges 833 km si pana la St.Vincent. 1142 km.

In principal aceste curse au eliberare intarziata ,astfel incat pasarile trebuie sa stea o noapte afara si sa se descurce in mod natural in intuneric. Acest lucru inseamna o continua schimbare ,vreme de noapte, ceata dimineata, sau nopti clare cu luna cand unele pasari continua sa zboare.
Pe langa acest program, pot participa si la cursele internationale

Am programat pentru a trimite cele mai bune pasari ale mele la cea mai mare cursa internationala  Barcelona, unde am 1300 km distanta . Tara noastra este impartita in patru sectiuni, eu concurez in cea mai nordica respectiv sectorul IV. Concursul incepe in muntii Frantei primele doua ore apoi ei se lovesc de versanti apoi de zonele de campie unde pot  aparea vanturi puternice ajunsi in nord au de ales intre a travesa un lac de 60 km cu vant si turburenta sau sa se strecoare printre uriasele mori de vant ramanand pe ruta .
Pentru acest tip de curse este  nevoie de porumbei cu vointa si rezistenta uimitoare, in scopul de a castiga la un concurs in fata puternicei concurente de la noi
In prezent familia se bazeaza pe concurentii mei cei mai  buni,care imi aduc rezultate an de an.Dupa cum veti vedea cele mai bune pasari apar in acest catalog si se gasesc in sectorul meu de reproducere unde imi dau noi si noi talente an de an.
Baza este familia Deyean si Doutzen. Acesti doi campioani  sunt porumbei exceptionali, castigatori in crescatoria mea, si se dovedesc foarte buni reproducatoari.

Sistemul de concurs este vaduvie totala, trebuie sa zboare totul asa vor fi selectati. Yearlingi vor fi trimisi de la a doua  curse de 850 km ,iar la 2 ani trei curse de 1000 km
La varsta de 3 ani vor participa la St. Vicente si apoi eu decid daca vor fi sau nu angajati la cursa de Barcelona.

Motto-ul dupa care ma ghidez este   ,,ZBOARA  SAU  MOR’’ !!!

Mai multe informatii gasiti pe toppigeon.net

toppigeon.net

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Porumbei voiajori: Sjaak Buwalda un columbofil pasionat de concursurile de maraton

  1. Daca vrei sa inveti incearca sa te imprietenesti cu un columbofil care zboara porumbei ca sa inveti si paote sa primesti niste porumbei cadou sau la preturi mai mici. Inca ceva, citeste, doar asa vei putea sa cresti. Pe site poti gasi o multime de informatii, mai ales in articolele lui Ad Schaerlaeckens/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.