Porumbei Voiajori: Uleiul de catina

In perioada aceasta sunt in cautare de solutii cat mai naturale in vederea obtinerii unei stari de sanatate cat mai buna pentru porumbeii voiajori. Printre informatiile gasite am dat peste uleiul de catina, un produs care l-am folosit personal cand am avut probleme de sanatate (leucemie mieloida cronica), m-a ajutat sa imi cresc imunitatea si sa lupt mai bine impotriva bolii. Ma jos este prezentata compozitia uleiului de catina, un argument pe care eu il consider important este cantitatea de vitamina C, pe care o contine.

Compozitia uleiului de Catina

 1. 7 grupe de Flavonoide fiecare grupa continand 7 tipuri

 2. Multiple vitamine: E, A, K, B2, B6, C. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decat in piersica, de 20 de ori mai mare decat in marul paduret, de 80 de ori mai mare decat in rosie, de 200 de ori mai mare decat in strugure. Catina mai este denumita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.

 3. Catina contine multiple minerale, microelemente, aminoacizi esentiali, 8 tipuri de caroten.

 4. Contine substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng.

 5. Substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili

 6. Contine carotonoizi.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul uleiurivolatile.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Porumbei Voiajori: Uleiul de catina

 1. am cumparat si eu de la farmacia naturista ulei de catina si vreau sa le dau porumbeilor.am citit ca este bine sa se dea cu alte plante naturiste cum ar fii usturoiul. m-am gandit sa le dau in apa usturoi si pe hrana ulei de catina sau ulei de usturoi si catina pe hrana ambele. dar intrebarea mea este de cate ori pe satamana este bine sa folosim si cate picaturi la 1 kg de hrana,zburtori,matca, pui? astept un raspuns. va multumesc

 2. Daca zbori porumbeii la concursuri, ar trebui sa ai un program de administrarea a produselor atat naturale cat si sintetice (cele de la rohnfried, belgica de werd, etc.).

  Eu voi aplica un program in care folosesc in cea mai mare parte produse naturale la care mai adaug de exemplu un K+K de le rohnfried, drojdie de bere, mumm, electroliti.

  IN cazul meu voi folosi uleiul de catina de cel mult 2-3 ori pe saptmana la lotul de zbor, iar la lotul de reproductie daca vrei poti sa folosesti de mai multe ori. Uleiul de catina se poate combina cu miere; dar si cu celelelalte produse de conditionare pe care le-am precizat mai sus.

  Dozajul uleiul de catina: o lingura la un kilogram, daca dai doar jumatate de kilogram atunci injumatatesti, sau dai proportional cu cantitatea de mancare sau de apa.

  Poti sa dai acelas dozaj atat la matca cat si zburatori. La pui eu as da doar de 2 pe saptmana, pe langa uleiul de catinca sa le mai dai si avidress in apa ( sau otet de mere o lingurita la 1 litru de apa), avidress-ul are un dozaj pentru 2 litri, dar poti sa dai si din acesta doar o ligurita la 1 litru de apa.

 3. catina la porumbei =aur curat ,si eu folosesc si se vede sunt incepator si am 10cupe sezonul acesta la aproape fiecare etapa de viteza am loc 1 , majoritatea porumbeilor au indeplinit norma

 4. Buna seara ! Cum se administreaza siropul de catina ,adica cantitate/litru.??
  Multumesc !

  1. Poti sa pui o lingura de supa la litru. Dar urmareste sa vezi daca dai cateva zile daca se schimba gainatul (in rau, adica mai moale) atunci reduci putin doza. NU este un capat de tara daca dai mai mult, nu se intampla nimic grav.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.