Porumbei voiajori: Zboruri de antrenament

Zborurile de antrenament sunt foarte importante pentru porumbeii voiajori, aceste zboruri de antrenament au rolul de a pregati porumbeii pentru concursurile cu porumbeii voiajori. Cand spun “pregatirea” porumbeilor ma refer la urmatoarele aspecte: invatarea porumbeilor cu lada de transport, incalzirea porumbeilor, menntinerea tonusului muscular, educarea lor (intrarea cat mai rapida in adapost, pregatirea hranei si apei pentru ca porumbelul cand ajunge acasa sa stie ca gaseste apa si mancare).

Mai jos puteti urmari un clip video in care sunt prezentate doua antrenamente. Cel de dimineata a avut distanta 23,8 km (aerieni) l-am facut la ora 9:20, langa Vama Salonta.

antrenament 1Iar cel de-al doilea antrenament a fost dupa masa de la ora 16:00, a avut distanta de 52 de km (aerieni), in localitatea Bekescsaba (Ungaria), mai mult in cadrul antrenamentului de dupa masa am lansat individual si cate doi porumbei, yearlingii (tardivii). Antrenamentele au fost in mare parte reusite, cateva pierderi printre tardivi, mai precis 3 porumbei.

antrenament 2

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.