Porumbeii folositi pe post de tinte

Am vazut recent pe porumbei.ro acest material video. Este vorba de o partida de vinatoare, langa o ferma din SUA, niste tineri se distreaza impuscand porumbei. Nu se stie daca sunt intr-adevar porumbei voiajori, eu cred ca sunt niste porumbei obisnuti, probabil care s-au inmultit peste masura (ca si pe la noi prin cele mai mari orase  – Timisoara si Oradea, si probail si in multe alte orase din tara). Nu sunt de acord cu metoda lor desi de atatea ori imi doresc si eu sa elimin toti acei porumbei care vin la mine acasa unde imi tin porumbeii de concurs. Probail ii atrage mancea de la gaini.

Cunosc si eu o ferma langa Oradea, invadata de sute de porumbei care au devenit o pacoste pentru ferma respectiva si nu prea stiu ce sa mai faca.

Este interesant modul in care sunt atrasi porumbeii spre locul de vinatoare… cat de usor pot fi fraieriti acesti porumbei; probabil foamea ii face asa de naivi.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.