Porumbeii voiajori si Higrometrul – Masurarea umiditatii in crescatoriile de porumbei voiajori

Cand vine vorba de concursurile cu porumbei orice detaliu este important. Asa ca de data aceasta voi aminti despre umiditate si temperatura. Cel mai bun mod de masurare este sa iti achizitionezi un higrometru electronic (ca si cel din poza de mai jos). De ce este nevoie de un higrometru, in primul rand pentru ca e bine sa reglam cat mai mult posibil atat temperatura cat si umiditatea in adapost; in acest sens ne dam seama daca sa inchidem obloanele adapostului (geamurile) sau sa le deschidem. Iti vei putea da seama daca ventilatia din adapostul tau este corespunzatoare sau trebuie ajustata. Binenteles ca acest lucru se poate face in crescatoriile care sunt construite in asa fel incat sa se poata inchide dupa cum vrea fiecare columbofil.  Sper ca aceste informatii sa va ajute in puta concura porumbei putin mai bine; in general cei care practica vaduvia stiu cat de important poate fi sa poti controla temperatura si umiditatea. Asa ca nu uitati un higrometru poate fi un adevarat ajutor.

res_cd48f8448fcfa761ec48f3fee6170963_350x350c_3p28

 

Mai multe detalii despre higrometru si de unde il poti achizitiona gasesti AICI

termometru_higrometru_NScessity

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Porumbeii voiajori si Higrometrul – Masurarea umiditatii in crescatoriile de porumbei voiajori

  1. Acesta se vroia un articol? Nu stiu cine l-a scris dar nu spus nimic in el. Doar ne-a familiarizat cu imaginea unui higrometru:).

  2. Articolul este scris de mine, si fac referire dupa cum se poate citii, la umiditate si la acel higrometru, si de unde poti sa-l achizitionezi. Daca vrei sa citesti printre randuri acest articol spune mai multe decat ai reusit sa iti dai tu seama. Dar ma opresc aici cu comentariul ca sa nu zic mai multe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.