Porumbeii voiajori si usturoiul

In ultima vreme am realizat cateva articole in care v-am prezentat diverse obiecte care ne sunt de ajutor in pregatirea porumbeilor voiajori, am vorbit despre higrometru si despre rasnite. Cu ajutorul higrometrului poti masura nivelul umiditatii din crescatoria ta,iar cu ajutorul rasnitei vei putea macina diverese suplimente pentru porumbei tai (polen, propolis, canepa, sau diverse pastile) pentru a putea fi mai usr asimilabile.

Astazi as vrea sa va reamitesc despre utilizarea usturoiului in dieta porumbeilor voiajori. In cazul usturoiului ai doua doua posibilitati, in apa de baut sau pe mancare. Eu folosesc ustoriul crud pe care il zdrobesc cu ajutorul unei prese de tocat asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Chiar si in cazul in care vrei sa iti prepari singur uleiul de usturoi, sfatul meu este sa zdrobesti usturoiul pentru a inlesni procesul de macerare si alicina sa se imprastie in in tot uleiul de usturoi.

usturoi - zdrobitor

Presa de tocat usturoi o puteti achizitiona foarte usor de AICI

Mai jos puteti citi despre utilitatea otetului de mere si a usturoiului in cazul porumbeilor voiajori, scris de Ad Schaerlaeckens.

OTETUL SI USTUROIUL

Cele mai mari probleme de sãnãtate cu care se confruntã porumbeii sunt salmoneloza, tricomonoza si Adeno/coli. Agentii patogeni care provoacã aceste boli se rãspândesc prin intermediul apei si multi dintre “oamenii isteti” sunt de accord cã otetul este un bun dezinfectant. Otetul este un dusman natural al multor bacterii, mentine un echilibru în interiorul sistemului digestiv si are chiar un efect pozitiv asupra digestiei hranei. Se presupune cã e un dezinfectant mai bun decât clorura de var împotriva salmonelozei. Am auzit un cercetãtor spunând cã noi, crescãtorii de porumbei, am scuti niste bani dacã am pune frecvent otet de mere PLUS usturoi în apa de bãut a porumbeilor. Astfel, nu va mai trebui sã administrãm atât de multe antibiotice mai târziu. E important sã reîmprospãtãm frecvent apa de bãut, sã punem apã proaspãtã, curatã, deoarece apa contaminatã e unul dintre cele mai des întâlnite medii de rãspândire a agenþilor patogeni, acestia trecând de la un porumbel la altul pânã se contamineazã tot efectivul. Dar apa care contine si putin otet ar trebui sã fie si mai bunã.

Articolul scris de Ad Schaerlaeckens il gasiti AICI

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Porumbeii voiajori si usturoiul

  1. Ati putea sa ne oferiti o reteta pt uleiul de usturoi? Dar daca il administram in apa cum calculam doza?

    1. Uleiul de ustoroi se administreaza doar pe mancare. In apa eu administrez usturoiul zbrobit, 3 – catei de usturoi la 2 litri de apa, din punctul meu de vedere nu exista o doza anume, eu consider 2-4 catei de usturoi potrivit pentru 2 litri.
      intra pe http://www.deerbela.ro/?action=retete in pagina respectiva gasesti o reteta pentru uleiul de usturoi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.