Preimperecherile – Cea mai buna metoda catre un sezon de reproductie linistit

De vreo cativa ani mi-am pus in cap sa imperechez in timpul iernii, si asta nu doar din ianuarie sau februarie, ci la sfarsit de noiembrie. Asa cum fac foarte multi crescatori din vest.

Intr-un articol anterior am discutat despre imperechere din timpul iernii, ce ar trebui facut, atat din punct de vedere al hranirii, al suplimentelor si a preimperecherii.

Acum mai pe larg despre preimperecheri. De ce le fac?

Principalul motiv este ca vreau sa am parte de liniste in compartimentele de matca. Nu am nevoie de batai intre porumbei, spart de oua, vechile perechi sa revina inapoi. Un ajutor pe langa preimperecheri ar fi sa ai doua compartimente la matca, asta ajuta cand schimbi cuplurile.

Primele doua preimperecheri am lasat cuplurile in boxe inchisi tot timpul. Preimperecherile 3-4-5 las pe rand cate 3-4 cupuri afara din boxe. Si Ultimile 2 preimperecheri las toate cuplurile afara din boxe.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.