Produse naturale in programul de pregatire a porumbeilor voiajori

La rubrica” 7 zile cu…” de pe porumbel.net, Dr. Dinu Mihai raspunde unei intrebari care face referire la usturoi, ceapa, hrean, ghimbir, oregano, scortisoara, diferite uleiuri, ceai, kefir, tinctura de propolis, sirop de afine, sirop de germeni de grau, sirop de muguri de pin, drojdie de bere…etc

Din ceapa ,usturoi, hrean si ghimbir fac un mujdei. Toate cele 4 sunt date prin razatoare si puse intr-un borcan de 250 ml, peste care pun otet de mere, miere si scortisoara. Se pune 1 lingura pe kg de mancare, se lasa 20 de minute, si se serveste porumbeilor. Dupa ce boabele au fost amestecate cu mujdeiul, se pot amesteca si cu drojdie de bere sau pulbere de oregano.Foarte important de retinut: atunci cand punem ceapa pe mancare, galeata in care amestecam mancarea trebuie acoperita, pana in momentul in care le administram mancarea porumbeilor. Ceapa are proprietatea de a atrage si de a conserva in ea toate bacteriile din aer. Daca tinem hrana descoperita ceapa va atrage bacteriile din aer si porumbeii le vor manca,odata cu boabele.De aceea este bine si in sezon ,la cateva zile sa lasam cateva cepe taiate in compartimentul porumbeilor,cepe pe care le putem arunca dupa 2 zile.
Mumm-ul se administreaza joi,vineri,sambata,si duminica in a 2a apa impreuna cu Dextrotonic.Blitzformul miercuri si joi in primele 4 saptamani ale sezonului,dupa care doar miercurea,joia fiind inlocuit de L-Carnitina.Alunele crude joi si vineri.

Alte informatii, raspunsuri la alte intrebari adresate Dr. Dinu Mihai gasiti pe porumbel.net

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Produse naturale in programul de pregatire a porumbeilor voiajori

  1. dar pe ce perioada se da amestecu de ceapa usturoi hrean si gimbiru cu scortisoare?

  2. Succesul columbofililor se datoreaza prin performantele porumbeilor, constand din antrenamentul complex si prin alimentatia sanatoasa cu produse naturale BIO,dar si suplimente naturale (care nu contin pesticide,fertizilatori,sau modificate genetic).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.