Propuneri din partea CNS categorii – RNS 2017

Mai jos gasiti propunerile venite din partea CNS pentru categoriile de zbor, gasiti mai multe schimbari.

Propuneri CNS categorii – RNS 2017-

 Porumbei

Categoria

Viteza

Pui- 5 etape de tipul viteza sau viteza – demifond – 750 km

Tineret + Maturi- 5 etape de tipul viteza sau viteza – demifond -750 km

Palmares –norma + norma

Categoria

Demifond

Pui -4 etape de tipul viteza – demifond, demifond, demifond + fond – 1200 km

Tineret + Maturi – 4 etape de tipul viteza – demifond, demifond, demifond + fond – 1400 km

Palmares – norma + norma

Categoria

Fond

Pui- 3 etape peste 500 km –minim 1500km

Tineret + Maturi -3 etape peste 500 de tipul demifond-fond, fond si maxim 1etapa de tipul maraton – 1650km

Palmares norma + norma

Categoria

AS Fond

5 etape peste 500km din care maxim 2 etape de tipul maraton

Palmares norma + norma

Categoria

General

Pui- 2 viteze, 2 demifonduri (viteza-demifond) si 1 etapa peste 500km-1500km

Tineret + Maturi- 2 viteze, 2 demifonduri (viteza-demifond) si 2 etape peste 500km- 1800km

Palmares norma + norma

Categoria

Maraton

Pui + Tineret + Maturi – 2 etape peste 800km (minim 1 etapa de tipul maraton) din care 1 etapa pe zona

Palmares norma + norma

Categoria

AS Maraton

3 etape peste 800 km, din care minim 1 etapa de tipul maraton , maxim 1 etapa peste 900 km si minim 150 crescatori la fiecare etapa

Palmares norma + norma

Categoria

Maraton extrem

Pui + Tineret + Maturi – 2 etape peste 900km , din care minim 1 etapa de tipul maraton extrem

Palmares norma + norma

Categoria

AS Maraton extrem

3etape peste 900km , din care minim 1 etapa tipul Maraton extrem , minim 1etapa peste 1000km si minim 150 crescatori la fiecare etapa.

Palmares norma + norma

Categoria

AS National

10 etape din care

-2 etape viteza

– 2 etape demifond (viteza-demifond)

– 2 etape demifond-fond, fond

– 2 etape peste 800 km

– 2 etape la alegere

Palmares norma + norma

Titlul

Porumbelul Anului

Idem 2016
Categoria

AS Speed

10 etape de tipul

viteza , viteza – demifond, demifond, demifond – fond – 2500km

Pui – idem fara limita km

Palmares norma + norma

Nota; Categoria Maraton- este etapa ce este nominalizata in planul de zbor in care primul participant are distanta de minim 800km.

Categoria Maraton Extrem- este etapa ce este nominalizata in planul de zbor in care primul participant are distanta de minim 900km. 

Crescatori

Categoria

Viteza

5 etape de tipul viteza sau viteza – demifond – 750 km

Palmares –norma + norma

Categoria

Demifond

4 etape de tipul viteza – demifond, demifond, demifond – fond- 1400km

Palmares –norma + norma

Categoria

Fond

3 etape peste 500 de tipul demifond-fond, fond si maxim 1etapa de tipul maraton – 1650km

Palmares –norma + norma

Categoria

General

2 viteze, 2 demifonduri (viteza-demifond) si 2 etape peste 500km- 1800km

Palmares –norma + norma

Categoria

Maraton

3 etape peste 800km din care minim 1 etapa peste 900km

Palmares –norma + norma

Titlul

Crescatorul Anului

Identic 2016 – cu cele mai bune puncte aduse de echipa.
Categoria

Crescator pui

5 etape de tipul viteza , viteza – demifond, demifond, demifond – fond, fond si maraton

Palmares –norma + norma

Categoria

AS Crescator

Norma viteza

Norma demifond

Norma fond

Norma general

Norma maraton

Palmares –norma + norma

 Presedinte CNS

Badea Dorel

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

13 thoughts on “Propuneri din partea CNS categorii – RNS 2017

 1. Poate dl. Badea ne ofera si citeva argumente solide in decizia de a reduce maratoanele la 800 km !
  Cred ca intentia e de a crea super campioni la maraton Berlin national porumbeii de general din zona de vest.
  Sper deasemenea ca dl. Badea si actuala componenta CNS sa fie aleasa si in 2017 pentru a-si continua experimentele.

 2. din ce observ schimbari ar fi scoaterea mare fond cu toate ca nu inteleg cum voteaza ceva si dupa anu viitor le scoate porumbeii care fac norma la categoria care anu viitor e scoasa nu inteleg ce vina au da in fine asa e in romania mai vad da la as speed au redus km de la 3000 la 2500 ce e ok si la maraton de la 800 km si la palmares ori nu inteleg eu ori va fid oar pe 2 ani la toate categoriile daca e asa o mare tampenie nu cred ca un porumbel care reuseste la o categorie grea intr-un judet in care doar 2-3 porumbei fac palmaresu la categoria respectiva nu sunt valorosi si nu e frumoasa categoria

 3. Opinia mea este ca ar fi trebuit pastrat marele fond si maratonul peste 900 km, si e binevenita reintoarcerea cat maraton extrem (pierduta anul asta la….zbor ) si f.bine venita, cat as maraton extrem.Nu am vazut obligativitatea baremului de 2000 km (cumulat in 2 etape) la maraton extrem si peste 3000 km la As maraton extrem.

 4. Cum vom reusi sa organizam intr-un an 3 etape de peste 800 km (pt norma as maraton) si 3 etape de peste 900 km (pt norma as maraton extrem) cand noi abia reuseam sa realizam 3 astfel de etape?!
  Cea mai buna delimitare a categoriilor mi se pare din 200 in 200 de km, asa cum a fost anul acesta.
  Categoriile propuse de mine pt etapele de peste 500 ar fi urmatoarele:
  1. FOND – 3 etape inte 500-700 km
  2. AS FOND – 5 etape peste 500 km
  3. MARATON OLIMPIC – 2 etape peste 700 km
  4. AS MARATON OLIMPIC – 3 etape peste 700 km
  5. MARATON NATIONAL – 2 etape peste 900 km
  6. AS MARATON NATIONAL 2 etape peste 900 km + 1 etapa peste 1000 km

 5. Suntem membrii noi care am hotarat sa plecam la FCPR unde poate credem ca va fi mai bine!asta vb in numele meu nu pt altii,cautam transparenta in transportul porumbeilor si lansari reusite ,unde organizatorii se implica,cautam un regulament corect cum a fost cel pana acum al vostru,nu inteleg de ce atatea schimbari.Treb.sa fie echitabil pt toti sa ramana asa peste 9oo km chiar daca multi nu avem sanse venim din alta parte unde porumbei nostri nu ne dam seama de ei si ii terminam la etape de 2 lei!Suntem 19 membrii din jud ARGES si vrem ceva echitabil asta insemnand sa se respecte tot ce a fost pana acum sa avem o sansa!sper ca ce sa publicat aici sa fie doar o propunere si asa sa ramana!cum se intampla in tabara adversa a uniunii de se pierde teren asa va fi aici peste cativa ani daca regulile se vor schimba!NU VREM SA FIM DEZAMAGITI MACAR DACA NU REUSIM SA DEVENIM BUNI SA FIE DIN CAUZA NOASTRA,NU DIN CAUZA UNUI REGULAMENT SCHIMBAT PESTE NOAPTE UNDE AU SANSE STIU EI CARE,NOI STIM IN CE CONCURENTA VENIM!-SANATATE TUTUROR

  1. nu te supara Firescu Marius, dar voi ati venit de fapt momiti de faptul ca 2 ani de zile nu platiti cotizatie. asta e toata marea atractie, si la AG si la VL. Mai lasati textele cu transparenta, lansari reusite…bla bla. De fapt voi astia veniti in grupuri mari de la UCP ati vrea sa se schimbe si plan de zbor si totul dupa cum doriti voi, ca fiecare visati sa va umpleti de cupe cum va umpleatipe la UCP.
   Asta e marea problema, din ura asta intre federatii, ceea ce acum ceva vreme faceau liderii UCPR, cautau sa dezbine fcpr-ul si sa le ia membrii, acum asta fac liderii FCPR, v-au facut “n” favoruri ca sa veniti si sa se sparga ucp-ul.
   Si cireasa de pe tort asta e, fraierii care au fost tot timpul fideli FCPR-ului si nu s-au mutat ca tiganii cu cortul platesc cotizatii, pe cand voi veniti ca niste vipuri, 2 ani scutiti de taxe. e corect? si oricum la anul cand vedeti ca nu miscati nimic aici jumate din voi o cotesc inapoi la UCP.

   corect ar fi sa nu alerge nimeni dupa membrii ca mustele dupa …(dupa ce oare? 🙂 ) si fiecare sa zboare unde are el chef fara as ii mai bage altii in cap ca hai la noi ca la noi e laptele cu miere si branza cu smantana

   1. DL.Daniel si atat …ca nu stiu cine sunteti daca nu scrieti tot numele cand se discuta ceva !!platim de ani foarte buni cotizatii catre fosta uniune si clubul unde activam noi inainte ,cine oare poate zbura moca ?sa fim seriosi romanul e al dracu…invidia face ravagi!problema nu este uniunea sau ce se speculeaza pe treaba cu acele cotizatii unde am fost,ci zona unde activam noi si cei care se ocupa de transportul porumbeilor,organizarea despre care UCPR nu are legatura!noi am vrut sa scapam de aceste chestii impuse ca nu aveam cu cine va garantez ca daca erati cu noi si sunteti un columbofil adevarat poate aveati voliera goala cum o patim noi aproape o zona intreaga in ultimi 2 ani din cauza incapacitati de a lansa cum trebuie si se raspunde-vin cei mai buni prin vijelie/ploaie/piatra etc mai tot timpul.Dvs nu cunoasteti situatia aici in CAMPULUNG MUSCEL jud ARGES,iar daca erati aici sigur sunteti considerati praf si nu aveti porumbei asta este explicatia in ultimi 2 ani !ce dorim noi este sa ramana asa +900 km pt a da sanse tuturor iar daca nu ne credeti va invit sa zburati cu noi din zona aceasta cu cine am zburat noi in ultimi 2 ani exceptie 2016 o parte din zona, sa vedem daca mai sunteti pe “val”,asta daca sunteti si aveti un renume in columbofilie daca nu …pacat nici eu nu sunt bun,incepator sa zicem!!sarbatori fericite

 6. Buna ziua in primul rand tuturor columbofililor ,eu sant nedumerit de ce conducerea fcpr sau membrii tuturor comisiilor daca s-a votat un RNS de ce nu ramane valabil 4 ani ? si se tot modifica in fiecare an dupa cum vor imputiti din conducere comisiilor ,ori nu ies campioni cine trebuie .Eu zic ca corect ar fi ca toti sa-si dea demisia si cei care vor veni sa voteze un RNS pe 4 ani

 7. modificarile de regulament,dupa parerea mea s/au adus cu scopul de a inbunatatii si de a se incerca sa fie cit mai mare echitate intre memrii uniunii si totusi sa nu se abata de la regulamentul fci .Acest lucru e foarte greu la noi in tara cu diferente atit de mari de relief iar judetele nu au fost trasate pentru a fi echitate intre crescatori. in privinta maratonului de la 9oo sunt de acord ca nu ie mult , daca esti in prima linie dar in cazul transilvaniei unde ca sa organizezi un concurs de maraton viabil trebuie sa aduni crescatori cu diferente de aproare 300 km si relief foarte diferit .Deci pentru unii ar fi numai maratoane de 1200 km.Se vede la berlin national citi porunbei se intorc la peste 1200,1300 km acolo sa/i vedem pe cei care vor distanta,sa/i putem felicita. Singurul lucru incorect din noul regulament este ca distanta de maraton extrem trebuie respectata indiferent cu cine joci..,Chiar dinpotriva este mult mai greu sa faci rezultate la peste 9oo km cind toti adversarii tai sint la 8oo km decit cel care are 9oo si concureaza cu adversari la peste 1ooo km…Va doresc cu respect un an nou fericit.

 8. ps.ne tot plingem pt tot felul de lucruri personale dar nimeni nu a observat oare ca cea mai mare eroare din regulamentul ce a fnctionat doar un an.,pe linga ca s/au pus 2oo km in plus la maraton fata de fci,la categoria fond ,daca aveai doua clasari de fond si una de maraton porunbelul era egal cu 0 ,chiar daca toate trei erau de locul 1 Acest lucru s/a remediat in noul regulament

  1. Felicitari Domnule Kalnoki a sosit vremea sa vorbim tot Ardealul pe o voce. Cit despre domni din sudul muntilor Carprti ieu ias ruga sa se intereseze de la zburatori mai vechi care zburau peste munte si sa le spuna ce rezultate aveau atunci si ce rezultate au pe U CRAINA . Si noi am vrea sa zburam pe ses cu vint din spate si cu lansari cu diferente de fus orar care sa lungeasca durata de zbor pe lumina a porumbelului .Pote ca altceva este gresit aici si anume sistemul de calcul a performantei porumbelului .Vedeti la atletism sport precum columbofilia se tine cont la recordurile mondiale daca ele au fost optinute cu vint favorabil sau cu alte forme in care sportivul a fost avantajat ,se specifica pentru a se sti ca acel rezultat nu este obtinut in conditi normale ,deci altfel spus rezultatul nu este corect obtinut.La noi nu,! ???? Punem in acelasi clasament national porumbei cu norme facute cu vint din spate si zburati esclusiv pe cimpie cu porumbei zburati peste munti si cu vint din fata sau in cel mai bun caz cu vint din lateral .Este corect Domnilor !!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.