Raceala Ochiului – Coriza

Anul acesta m-am confruntat din nou cu aceasta boala, se pare ca revine in anii ma ploiosi.

Cum apare acesta boala?

Porumbeii au un anumit numar de sinusuri in cutia craniana. Atunci cand mucoasa unui sinus devine inflamata, secreta un fluid, care se acumuleaza in sinus. Aceste sinusuri sunt drenate de o serie de tuburi foarte subtiri, datorita faptului ca lichidul se formeaza mai repede decat poate fi eliminat astfel se foarmea umflaturi dedesuptul ochiului.

Majoritatea infectiilor sinusurilor se datoreaza fie Chlamydiei, fie Mycoplasmei. Chlamydia inflameaza deasemeni si membrana care captuseste pleoapa cauzand conjunctivita. Iritatea care insoteste acest fenomen determina producerea unei cantitati mari de lacrimi, care se varsa peste marginea pleopei, se usuca in contact cu aerul si se lipesc de pene. Fluidul se scurge din sinus prin canale sub zona cerata, patandu-l, inainte de a patrunde prin deschizatura in cerul gurii si apoi in gat. Combinatia dintre sinuzita si conjunctivita a fost denumita de crescatori “raceala ochiului”.

Administrarea de Baytril 2,5%, 3 picaturi de doua ori pe zi, sau alt antibiotic impotriva Chlamydiei sau Mycoplasmei, refac pasarea in cateva zile. In unele cazuri, am observat ca se vindeca de la sine dar intr-un interval de timp mai mare.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.