Rase de porumbei zburatori

Rasele asiatice de porumbei care bat din aripi sau rasa turceasca Taklambat sunt zburatori solitari care zboara vertical, pocnesc cu aripile si le incruciseaza. Adeseori ei se scutura pe loc, “inoata”, pocensc si iar le incrucizeaza. S-a spus chiar ca un porumbel foarte tanar poate incrucisa aripile de 127 de ori in zece minute fara sa piarda din inaltime (informatie provenita de la clubul grman de porumbei sportivi)

Cei din rasa de Galati zboara foarte sus, dar se pot rostogoli doar la altitudini mai reduse. Rollerii de Birmingham sunt excelenti zburatori care pot zbura la fel de sus ca fluturii si acolo, sus, se pot rostogoli. aceste doua rase sunt foarte raspandite printre crescatori.

Rasa Pazard provine din Bulgaria si a fost adusa in Germania de Reichenbach, acestia sunt porumbei de talie mare cu greutate corporala de circa 500 de grame. sunt zburatori zelosi si pot zbura pana la cinci ore fara intrerupere. in timpul zborului le place sa se rostogoleasca. Capacitatea lor de orientare este buna.

Rollerii orientali sunt binecunoscuti. Cand sunt destul de bine antrenati, se rostogolesc cu placere si pot efectua si zboruri de durata. Provin din Smyrna si se aseamana mult  cu porumbeii de acolo.

Printre rasele de rolleri se numara si rasa franceza, gusatii sirieni, rasa Mardin ca si rasele arabe Qet, Cabalhota, Keloina si rasa braileana. multa vreme aceste rase au fos considerate in Germania, porumbei voiajori. Din pacate lipseste o descriere exacta a acestor rase, ceea ce creaza dificultati in prezentarea caracteristicilor acestora.

Porumbeii transilvani sunt capabili sa faca diverse figuri de vituozitate cum ar fi sa se rostogoleasca de doua – trei ori la rand cu caderi.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Rase de porumbei zburatori

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.