Rezultatele lui Ad Schaerlaeckens in Belgia

Un articol din ziar, tradus din olandeza in engleza dupa ce am castigat Nationalul Argenton in anul 2015:

Nu se-ntampla des ca stapanul sa nu fie suprins cand unul din porumbeii sai castiga locul 1 provincial sau zonal. Dar tocmai aceasta situatie s-a intamplat intr-o sambata in cadrul etapei de la Argenton. Ad Schaerlaeckens a prezis prietenilor despre aceasta victorie, si chiar a lasat sa se inteleaga acest lucru pe site-ul sau. Dupa aceea, Roger Goyvaerts i-a trimis un e-mail: “De necrezut, aceasta realizare la Argenton. Si inca mai mult de necrezut ca ai reusit sa prezici aceasta victorie”. Dar lati-ne sa incepem cu introducerea acestui tandem (combination)

TANDEMUL MAEGH-AS

Era prin anul 2006 cand Ad Schaerlaeckens  a trimis un rand de pui impreuna cu fratii Victor si Willy Maegh si cumnatul lor Roger de Vrij in Rijkevorsel, Belgia. La inceput localnicii au luat in deradere acest lucru. Datorita porumbeilor olandezi? Nu sunt oare porumbeii oalndezi mai putin buni decat cei belgieni? Dar nu au apucat sa rada mult timp. Acei porumbei ai lui Ad Schaerlaeckiens (inele care incep toate cu 1 in loc de 6), au concurat foarte bine, iar acestia au reusit locul 1 Campionat Noyon in Sint Job. Anul urmator au castigat locul in campionatul yearlingilor. Anul urmator a urmat locul 1 campionat demifond. :Acestia au concurat ca si cometele:, spunea campionul Herman Bevers.

Apoi a venit prapadul. Salmoneloza. Aproape tpti porumbeii fie au murit fie s-au pierdut. Printre acestia au fost 08-682 care, in doar cateva saptamani a castigat locul 2, 3, 4 si 7 in ZAV impotriva unui numar mare de porumbei, Faptul ca acesti porumbei ai lui Ad Schaerlaeckens din Rijkevorsel erau de-o calitate de top urma sa fie dovedit mai tarziu. Sora “683” avea sa devina mama lui “Den Ad” al lui Marcel Wouters (locul 1 As National KBDB). Dupa aceasta lovitura (salmoneloza), au fost nevoiti sa o ia de la capat, dar cu succes.

Deja in anul 2012 acestia au reusit sa ocupe locul 1 in campionat la demifond pui in Union si ZAV, si in 2013 si 2014 au reusit sa concureze enorm de bine. Aceste performante au fost trecute mai usor cu privirea deoarece tandemul a imbarcat porumbei putin la fiecare etapa.

FORMA

Din nou in acest an, porumebii Ad Schaerlaeckens din Rijkevorsel au arata o forma fantastica. Luati de exemplu ultima saptamana, 20 iunie (clasari castigate in ZAV):

  • Melun impotriva a 1,288 de pui: 1,2 si asa mai departe, 16 din 19 porumbei claati.

  • Melun impotriva a 706 yearlingi: locul 2 impotriva 1,130 de maturi si 7 din 10 porumbei clasati.

-Gueret National zonal impotriva a 3.693 porumbei: locurile: 15, 26, 57 , 269 si 4 din 4 porumbei clasati. Prin urmare, toti porumbeii au reusit sa claseze. IN cazul porumbeilor maturi au reusit 2 din 2, amandoi cu clasari de top. Si toate acestea intr-o singura zi.

Printr-o coincidenta (ei bine…), in aceeasi zi Luc van Mechelen a castigat locurile 1 si 2 impotriva a 1.700 de porumbei cu faimoasele sale femele surori, care castigase inainte locurile 1 si 2 si de asemenea lcurile 2 si 3 intr-o concurenta mare. Aceste sore au fost reproduce dintr-un mascul de la Ad. In cadrul etapei de la Montlucon acelas Luc avea sa castige locul 2 national Montlucon impotriva a mai mult de 27.000 de porumbei cu un porumbel reprodus dintr-o femela de la Ad.

Si tot in aceeasi zi, Falco Ebben a castigat locul 1 din 2,600 de porumbei, dupa ce cu o saptamana inainte a castigat locul 1 cu un porumbel pe care l-a luat de la Ad ca si oua. In afara de acestea, porumbelul a castigat locurile 2, 3 si 5 NPO. NU prea sunt alti porumbei mai buni ca acesta.

Lista poate continua: ziua in care Karel Boeckz a castigat locul 1 Quievrain cu “BAS” (Boeckx As). Acest porumbel castigase deja locurile 1, 1, 1, 2, 2 si 6 si alte locuri in acel an. Si, dupa cum puteti ghici, reprodus de asemenea dintr-un mascul de la Ad Schaerlaeckens.

ASADAR WEEK-END-UL TRECUT

  • Souppes impotriva a 546 de yearlingi: locurile 4,6,10,42 cu 5 din 6 porumbei clasati, si cu primi doi porumbei nominalizati, sositi in primii 10 porumbei pe concurs.

-Souppes impotriva a 855 porumbei maturi: locurile 6,9,14, 29, 49, 61 si asa mai departe, 9 din 10 porumbei clasati!

  • Argenton Natioanl zonal: 1 din 3.383 porumbei, 4 din 5 porumbei clasati.

Locul 1 provincial, ce mai porumbel super paote fi acest 006. Andre Roodhooft castgase locul 2 provincial. Acesta este mai aproape cu 12 km si are porumbel sosit la 2 minute mai tarziu. Locul 1 cu al 50-lea porumbel nominalizat, Ad si partenerii sai nu vor reusi sa castige, dar procentajul lor este de regula 90% sau 100%.

DESCENDENTA (LINIE)

Am facut referire mai devremea la rezultatele fantastice obtinute in regiunea Antwerp cu puii de la Ad Schaerlaeckens, castigatorul zonal se trage din doi nou veniti. Dar ce achizitii! Tatal este 08-250 de la Marcel Wouters. Reprodus din Extreem x mama Leenew. Ceea ce l face semifrate cu “Leeuw”. Mama acestuia este 11-549, aceasta se trage de la Rik Hermans, din mama faimoasa Cow Girl X Zoon Di Caprio de la Dirk van Dijck. Acest 250 a reprodus deja cativa castigatori, si la fel a facut si femela de la Rik Hermans.

De exemplu etapa Souppes din 20 iunie. Castigatorul impotriva a 1.288 porumbei este reprodus din 250 si o femela de la Rik. Acest lucru o face sora cu castigatorul etaoei Argenton. Castigatorul locului 2 este reprodus din 09-541, un fiu din 250. Acest 541, care a reusit rezultate imense in Olanda, este tatal unui porumbel As. Femela de la Rik este mama si pentru 13-409, porumbelul care in anul nasterii sale a zburat de la Nevers si Gueret in primii 10 pe concurs in doua saptamani la rand. Din pacate, aceasta a pierdut 15 minute stand afara, si mai tarziu a fost pierduta.

INSUSI CASTIGATORUL

Binenteles, atunci cand nu iti doresti multi porumbei, concurezi porumbeii prin metoda vaduviei totale. Acest porumbel este un mascul (pui din timpul verii) de 2013, care a zburat Noyon de doua ori ca si pui. Clasarile sale de top, binenteles fara dubluri:

Souppes impotriva a  840 porumbei – 1

Souppes impotriva a 312 porumbei – 1

Argenton National zonal impotriva a 3,383 porumbei – 1

Souppes impotriva a 264 porumbei – 2

Noyon impotriva a 1,079 porumbei – 2

Noyon impotriva a 1,026 porumbei – 3

Gueret 2015 National zonal impotriva a 3,693 porumbei – 26.

MAI MULTE VESTI BUNE

Urmatoarea etapa de distanta lunga de la Chateauroux a fost si aceasta castigate. Din nou doar 3 porumbei au fost imbarcati. Imaginati-va urmatorul lucru: Doua etape la rand acesta a invins armatele lui Vercammen, Geerinckx, roodhooft, D v Dijck, Wouters si asa mai departe cu doar 3 pasari imbarcate. Etapa de la Orleans, o saptamana mai tarziu a fost distrusa si aceasta. Ad a imbarcat 16 pasari. A castigat locul 1 impotriva a 748 de pasari, a sasea pasare sosita a castigat locul 12 si nu mai putin de 13 pasari au reusit sa claseze.

SI MAI DEPARTE?

Castigatorul sosise la momentul potrivit si la persoana potrivita. Exact in momentul in care devenise foarte greu pentru Ad sa ramana interest de porumbei datorita problemelor de sanatate, porumbeii au aratat o forma exceptionala. Ad sisi doreste tare sa-i multumeasca lui willy, Tor si in special lui Roger. Ad are grija sa le ofere  porumbei, iar acestia sunt antrenorii crescatoriei, binenteles sub stricta indrumare naturala a lui Ad. “Fusese ceva special despre care trebuia facut un articol?” Spusese Ad. “NU cunosc multe despre porumbei. Doar ma prefac ca stiu”.

Dar trebuie sa stii multe despre porumbei atunci cand ai porumbei care au sangele lui “Extreem”, “Leeuw”, “Cow Girl”, Di Caprio” si “Fiica din Kannibaal”?

© schaerlaeckens.com

Traducere si adaptare: Andrei Bondar

© columbofil.com

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.