Rolul proteinei in viata porumbeilor ( Partea 2 )

11011797_1466481456996358_8788930239945187418_n

-Proteinele:
Proteinele stau la baza alcatuirii tuturor celulelor si tesuturilor din corp, fiind practic macromolecule formate din lanturi de aminoacizi unite prin lanturi peptidice. Acestea pot fi de origine animala sau vegetala (cereale si leguminoase). Proteinele de origine animala sunt complete, nobile, de calitatea I si contin toti aminoacizii esentiali iar proteinele de origine vegetala sunt incomplete, de calitate inferioara, nu contin 1 sau mai multi aminoacizi esentiali. Proteinele joaca un rol important in buna functionare a organismului .

2978412 – ( Administrarea de Boost X5 înainte de zbor ajută pentru a evita crampele musculare în timpul cursei . Datorită Boost X5 puterea porumbelului si rezistenta este amplificata asa că are o sansă mai bună de a finaliza cu succes cursa . În timpul curselor porumbeii au nevoie de foarta multa energie . Aceasta energie este furnizată de hrana si suplimente alimentare . Datorita compozitiei sale unice Boost X5 asigură că energia care este luată este stocata în mod eficient ( rolul de L – glutamină ) si dacă este necesar , este eliberat din nou ( rolul de L – carnitina ) . După un timp , când porumbelul trebuie să folosească toate puterile sale , sursele de energie sunt eliberate încetul cu încetul . Acest lucru înseamnă că porumbelul eventual are nevoie de a utiliza până tesutul muscular propriu , în scopul de a se conforma cu nevoile sale de energie . )
Viaţa apare numai începând de la un anumit nivel de organizare a materiei, atunci când graţie protidelor, pot să apară fenomene de metabolism, care pot asigura creşterea, autoregenerarea şi înmulţirea. Nu se cunosc fenomene de viaţă fără protide.

5591028_orig

  • ( A.P.F. 90 este o proteină uşor de digerat concentrat compus din mai multe surse de proteine de origine animală . Acesta este caracterizat printr-un grad ridicat de puritate, precum şi ca un excelent, bine echilibrat spectru de aminoacizi, cu un rating de calitate biologică de 134. A.P.F. 90 este foarte usor de digerat si, prin urmare, este un supliment alimentar ideal în timpul perioadelor de stres fizic extrem.Un program alimentar „bine-gândit” cu A.P.F. 90 conservă proteinele proprii organismului şi poate reduce timpul de regenerare dupa antrenament în mod semnificativ. A.P.F. 90 este ideal ca un supliment alimentar pentru a asigura cerinţele crescute de proteine .Probac A.P.F. 90 este un constructor de muschi natural, astfel că are un efect anabolic. Acesta a fost conceput pentru a fi lent de absorbit de organism, astfel încât aceasta poate furniza elemente de proteine, aminoacizi, pentru o perioadă mare de timp. )

Proteinele nu sunt doar indispensabile pentru viaţă, sunt indispensabile în creşterea performanţelor sportivilor de top. Acesta oferă organismului energie, precum şi componente pentru producerea şi repararea hormonilor, anticorpilor si enzimelor.

Porumbeii obţin 90% din energia de care au nevoie pentru a acoperi din metabolismul de grăsime, adică arderea de acizi graşi. Cu toate acestea, aproximativ 10% din energia necesară este dobândită prin metabolismul de proteine. Aceasta proteina este derivat din masa musculară de pasăre, prin care porumbelul pierde masa musculara săptămâni după  săptămână în timpul sezonului de curse. În scopul de a regenera cât mai repede posibil, muschii au nevoie de proteine suplimentare. În sezonul de curse cresterea masei musculare are loc în principal în timpul fazei de repaus, adică pe timp de noapte. Prin urmare, este important ca organismul sa primeasca suficiente proteine pentru dezvoltarea musculaturii.

1413462706 – (K+K Eiweiß 3000 este proteina concentrata, uşor digerabila alcatuita atât din proteina animala cât şi din proteina vegetala.A fost conceputa special pentru a fi servita împreuna cu hrana asigurând o recuperare rapida dupa zbor. Se poate administra in combinatie cu OREGANO SCHAFFETT  )
Proteinele intră în componenţa tuturor celulelor vii îndeplinind numeroase roluri, multe dintre ele fundamentale, aşa cum sunt cele energetice, structurale şi plastice. Ca funcţie energetică, protidele prezintă importanţă secundară, deşi potenţial, pot dezvolta aproximativ aceiaşi valoare energetică ca şi glucidele. Din punct de vedere plastic, proteinele sunt cele mai importante substanţe, ele fiind capabile să înlocuiască protoplasma uzată.
Rolul proteinelor în metabolismul energetic este unul secundar, la aceşti compuşi predominând rolul plastic, adică acela de a repara şi a reînnoi în permanenţă celulele, ţesuturile şi organele.
În procesul de anabolism, pe baza aminoacizilor, dar şi al altor substanţe, se sintetizează proteine specifice, precum şi alţi compuşi (glucoză)

748624– (Amestec de proteine de inalta calitate  de origine animală fabricate din imunoglobuline
Adaosul de Tollyamin (doze mari de aminoacizi) si Immunol de înaltă calitate permite porumbeilor recuperarea foarte repede dupa un efort. Construirea musculare este completă în termen de 48 de ore si pierderea în greutate rapid compensata. În timpul unui sezon de concursuri, săptămâni de-a lungul, mai ales unul cu zboruri grele, porumbeilor carora li s-a administrat Immunol au un avantaj de performantă decisiv.)

În urma metabolismului proteinelor rezultă un număr crescut de produsi amoniacali si modificarea echilibrului florei microbiene de la nivelul intestinului gros. În final, pot rezulta produsi cu toxicitate ridicată ca: indol, scatol, putresceină, cadaverină, care sunt absorbiti de organism.

737893– ( Hemolyt 40 este un amestec unic de proteine de origine animala si electroliti pentru o recuperare rapida dupa cursa. Datorită combinatiei de magneziu si vitamina B6 muschii se pot recupera foarte repede. Proteinele de origine animală utilizate în Hemolyt 40 sunt materiale esentiale de constructie pentru recuperarea musculara. Organismul absoarbe proteinele de origine animală în 15 minute, o recuperare rapida dupa cursa este garantata 40% din hemoglobină care contin proteine în Hemolyt 40 de asemenea este stiut că organismul produce in mod natural hemoglobina. Hemoglobina suplimentara stimulează producerea de celule rosii in sânge, în organism si garantează o aprovizionare cu oxigen eficient pentru muschi in timpul cursei. Adăugarea de electroliti îmbunătăteste echilibrul de hidratare, pentru a garanta un echilibru acido-bazic optim în muschi si sânge si pentru a preveni deshidratarea.SFAT:Hemolyt 40 si Boost X5 un duo unic pentru recuperare rapidă si muschi puternici. )

  • Proteine din zer: Zerul ajuta la cresterea sintezei proteice, ceea ce duce la cresterea masei musculare, si la cresterea fluxului de sange. Prezinta o valoare biologica maxima si o viteza de metabolizare (absorbtie) ridicata. Reprezentand 20% din proteina de lapte, proteina din zer este bogata in BCAA si este “tatal” pulberilor proteice.
  • Mix de proteine:Suplimentele cu mix de proteine reprezinta o sursa excelenta de fibre, un sistem complex de nutritie, intarind sistemul imunitar si ajutand la refacerea musculaturii.

Sava Gruescu

www.bondar-gruescu.home.ro

Ma numesc Gruescu Sava, sunt din Resita judetul Caras -Severin. De mic copil, mi -au placut porumbeii, vecinul meu Zinbran Emil, care avea porumbei de la d-nul Catici din Arad, m-a initiat pentu prima data, despre porumbei, dandu-mi cateva serii de pui . In 1969, m-am inscris in clubul 085 Resita, si-mi aduc cu drag aminte, de cateva locuri bune din anul 1970. Loc 2 de la BUDAPESTA, din 3921 porumbei, din data de 11.07.1970, loc 3 de la BRNO din 2092 porumbei, din data de 18.07.1970 cu porumbelul 2214 -68 -M.In 1998, am facut tandemul BONDAR & GRUESCU. In 2007 am ocupat loc.1 National la cat. vit. maturi , loc 2 National la cat. general palmares, participand pentru prima data la Olimpiada de la Oostende - Belgia ,la cat. general palmares , unde am ocupat locul 28 .In 2010 , din motive subiective ,am renuntat la porumbei ,dar in 2013 pana in 2015 ,am sustinut tandemul Iordache&Adascalitei ,care in 2015, au obtinut un loc 1 National la cat vit. maturi ( record de viteza 3,40 puncte) , tandem care la inceputul lui 2016 ,s-a destramat. Din 2008 si pana in prezent , am sustinut si crescatoria resiteanului Pisla Daniel , care cu doua participari in cadrul Olimpiadei de la Nitra - Polonia ( 2013) si Olimpiada de la Bruxelles - Belgia ( 2017) si-a ideplinit conditiile pentru certificatul de "MAESTRU COLUMBOFIL ", care conform RNS ii va fi inmanat la expozitia Nationala ,urmatoare . http://www.bondar-gruescu.home.ro/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.