Rolul vitaminelor, mineralelor, uleiurilor naturale, energizante – in viata porumbeilor ( 3 )

18816_880708778661315_6542983708036770792_n

  • Vitaminele :

Vitaminele sunt substante organice cu structura complexa, indispensabile vietii, ce nu au valoare calorica, mai numindu-se si amine de viata. Sunt esentiale deoarece nu pot fi sintetizate de catre organism (cu exceptia vitaminei K) si trebuie aduse prin alimentatie. Exista 13 vitamine impartite in 2 categorii: liposolubile (solubile in grasime, surplusul este depozitat in tesutul adipos si poate fi toxic: A, D, E, K) si hidrosolubile (solubile in apa, surplusul fiind eliminat prin urina: complexul B si vitamina C).Un metabolism activ este un factor absolut necesar pentru o buna recuperare dupa concurs. Functia hepatica a organismului are un rol deosebit in acest proces de recuperare in special pentru detoxifierea organismului. In acelasi timp o naparlire buna, si cresterea unor pui de calitate sunt esentiale pentru succesul in sportul cu porumbei.

4190754 Avipharm este o solutie de aminoacizi, electroliti, glucoza si vitamine din complexul B, dupa concursuri, tratamente, in timpul reproducerii, in perioada de naparlire dar si iarna.
Avipharm în combinatie cu Mumm aduce rezultate miraculoase.
Sunt putine produse de porumbei cu accesibilitate spre toate fazele vietii in crescatorie. Astfel Avipharm este folositor de la reproductie pana la naparlire. Dar efectele senzationale ale acestui produs se vad cel mai bine in perioada de concursuri, gainatul isi va reveni la consistenta normala, iar porumbeii vor fi plini de energie in cateva ore.)

product_thumb.phpColumbus contine: Vit. A – 18000 UI, Vit. D3 – 3000 UI de vitamina E – 0,02 g, wit.K3 – 0003 g, wit.B1 – 0,001 g, Vit. B2 – 0.006 g, Vit. B6 – 0.001 g, Vit. B12 – 0.00003 g, K nicotinic – 0,02 g, pantotenat de calciu – 0.016 g, clorură de colină – 0,2 g, fosfat dicalcic – 200 g, mangan – 37,2 mg, Iod – 0,45 mg, Zinc – 13.32 mg, cobalt – 0,20 mg dl metionină – 1,0 g )

glucovitalix

6113726Este dovedit ştiinţific că hrănirea continuă cu Carnitină, creşte semnificativ metabolismul organismului. Rezultatul este o mai bună condiţie şi performanţe mărite. Mai multă energie este produsă astfel că porumbeii pot zbura mai repede. Formarea acidului în muşchi şi a acidului lactic în organism, dăunătoare în timpul zborului sunt limitate la maxim prin folosirea de CARNI-SPEED. Astfel porumbeii zboară mai bine şi nu resimt efectele febrei musculare Carni-speed mai conţine magneziu, seleniu şi vitamina B)

5296210_origTollyamin contine doze mari de aminoacizi, electroliti si vitamine B, într-un raport de amestec optimizat. Datorită compoziţiei sale puteţi utiliza Tollyamin tot timpul anului, în timpul sezonului de curse, faza de creştere şi în perioada de năpârlire.
Colina influenţează pozitiv metabolismul şi împiedică degenerarea a ficatului.
Doza destul de mare de vitamina B-12 ajuta formarea sângelui şi diviziunea celulară. Acest proces este foarte important pentru un sistem imunitar viguros.
Pierderea tonusului muscular si pierderea in greutate a porumbeilor, după un zbor poate fi simtit. . Porumbeilor care li se administreaza Tollyamin si Immunol ( K+K) si recupereaza masa musculara si greutatea mult mai repede. Acumularea si stocarea de energie in muschi este realizată în două zile. Porumbeii cu acesta ingrijire speciala au un avantaj enorm în curse pe toata durata sezonului . Cu cat sezonul este mai lung si mai greu, ve-ti avea mari avantaje cu acest produs
Glutamina joaca un rol cheie în procesul de detoxifiere a ficatului . Ficatul este unul dintre cele mai important organ la porumbei. Amestecurile de hrana bogate in grasimi administrate porumbeilor înainte de curse, arderea de grăsimilor şi proteinelor în timpul unui concurs, regenerare musculară după zbor şi administrarea de medicamente – toate acestea trec prin ficatul. Acesta este motivul pentru care efectul protector al Tollyamin-ului este atât de important pentru ficatul porumbeilor voiajori.)

 

  • Saruri si minerale :

Mineralele sunt substante anorganice, fara valoare calorica, reprezentand 6,2% din greutatea corporala. Sunt 16 minerale si se impart in 2 categorii: macroelemente/macrominerale (prezente in cantitati mari in organism) si oligoelemente/oligominerale (prezente in cantitati foarte mici in organism).

218_0Compozitie:
Carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu, oxid de magneziu.
Calciu 1,76% Fosfor 0,01% 0,87% sodiu 1,20% magneziu
Carbonat de mangan, oxid de zinc, cupru (oligoelemente), acid fosforic (conservant). 2390 mg Mangan 616 mg Cupru 2571 mg Zinc Cobalt 23,3 mg )

produse-columbofile-037

5415876Metabolismul ridicat al porumbelului si efortul considerabil pe care acesta il depune in timpul unui zbor lung sau dificil produc numeroase pierderi. Astfel eliminarea ureei, a acidului uric si al acidului fosforic, a acizilor lactic si carbonic, va consuma in primul rand sodiu ion, iata de ce este importanta cantitatea de sodiu ion de care dispune porumbelul. Deshidratarea este si ea importanta in timpul zborului.De aceea este important sa se administreze la intoarcerea de la concurs Electrolit Natural. Aceasta bautura energizanta procura o reincarcare adecvata cu apa si electroliti si reface progresiv echilibrul acido-bazic. In plus, este un energizant cu efect imediat care diminueaza perioada de recuperare.)

3246940Electrolyt 3 Plus înseamnă trei factori importanţi – ELECTROLIŢI – în cantitate optimă, – ELEMENTE ESENŢIALE – ca magneziu şi potasiu absolut necesare în metabolismulm muscular şi – ENERGIE – o sursă ridicată de energie pentru o recuperare imediată.
Se recomandă folosirea după concursuri, dar şi în cazuri de diaree, intoxicaţii şi după administrarea de anitibiotice pentru regularizarea circulaţiei fluidelor.)

belgasol-de-la-belgica-de-werd-la-250-ml1172-Recup-Lyt
Aceste suplimente alimentare, asigură o hidratare echilibrată în tesuturi si organe, ajută porumbeii sa se recupereze mai repede după concurs, previne deshidratarea si promovează recuperare după boală.
Porumbei pierde fluide cu minerale importante pentru organism, cum ar fi calciu, sodiu, magneziu, potasiu si clorură timpul efortului intens. În cazurile de deficiente pe termen lung ale acestor electroliti porumbelul devine mai putin capabil de a retine fluide, rezistenta lor scade rapid si performanta reduce foarte mult.
Prin acordarea sarurilor minerale înainte de efort, dai porumbelului sansa de a construi lichid si rezerve electrolitice. In plus echilibrul fluidelor-electrolitic recuperează rapid după efort, acidul lactic este descărcat mai repede din muschii si nivelurile de fier în sânge sunt restabilite.

1301937291multi-mineral
Elementele de baza ale metabolismului constau din minerale, care sunt importante si pentru transportul si procesarea oxigenului. Substantele minerale sunt insa si responsabile pentru continutul de apa si transmiterea stimulilor catre nervi si muschi. Sanatatea substantei osoase depinde si ea de consumul de minerale, care sunt asimilate sub forma de saruri si nu sub forma metalica, care se divid apoi in corp, in ioni negativi si pozitivi (Sodiu+, clorura-).

topfit-1-kgpremium-mineral-
Cu toate ca unii dintre noi de multe ori uitam sa le administram iar altii chiar neglijeaza acest aspect, fara vitamine si minerale organismul nu poate functiona in conditii normale. Mineralele si vitaminele sunt necesare in hrana porumbeilor in toate fazele fiziologice: de la reproductie, zbor si pana la starea de intretinere (repaus). Daca hrana pe care o oferim porumbeilor nu contine aceste elemente la nivelul necesarului functiilor organismului, atunci ele trebuiesc adaugate in ratie sub forma de suplimente.
Vitamina complementare şi minerale pentru porumbei,ar trebui să fie administrat în containere separate, întotdeauna disponibile, astfel încât acestia sa poata beneficia în funcţie de cerinţele individuale, sau se pot administra în amestec cu furajele.

  • Energizantele:

Energizantele indeplinesc diferite roluri, in functie de nevoi: pot ajuta la furnizarea de energie si imbunatatirea rezistentei, cresterea performantelor sportive, arderea grasimilor, mentinerea organismului hidratat.

mumm_flacon_0_25_kgMumm creşte rezervele de energie în corpul porumbeilor, previne oboseala din timpul zborului şi sprijina rezistenţa.Conţine maltodextrin şi glucoza cu o combinaţie de zaharide care creşte provizii de energie pe termen lung. Este un concentrat energizant care asigură obţinerea unor înalte performanţe. Datorită maltodextrinei şi glucozei conţinute , asigură energia necesară atât spontan cât şi pe termen lung. Ca atare, se administrează atât înainte de concurs pentru creşterea performanţei, cât şi după zbor, asigurând o regenerare rapidă.
Conţine vitamine, potasiu, magneziu. Dupa întoarcerea din concurs pentru o recuperare rapida administraţi Mumm împreuna cu Avipharm timp de 1-2 zile.

produse-columbofile-032( Contine: Minerale: Monohydraat 60g glucoză, clorură de calciu 6H2O 2,5 g Magnesiumsulfaat 7H2O 2 g, clorura de potasiu 2,5 g, 2,0 g Natriumacetaat, aminoacizi: arginina HCL 25 mg, Na Glutamaat monohidroxilici. 25mg, 25mg HCL histidină, leucină 25 mg, 25 izoleucina mg, lizină HCL 25 mg, Metionina 50mg, 25mg fenilalanina, treonina, 25 mg, 25 mg vitaminele valina: B1 200 mg, 1,2 g de PP, 80 mg B2, Panthenol 50mg, 200mg B6, B12 (g) 0,05 mg, Cholinechlorid 5g, 90 mg fenol .)

8210175( CEL MAI BUN CONIŢIONATOR LA CONCURSURI
Conţine: PROBIOTICE, ELECTROLIŢI, AMINOACIZI, SUBSTANŢE ENERGIZANTE, MINERALE, ELEMENTE ESENŢIALE, POLIVITAMINE
Pe scurt absolut tot ce are nevoie porumbelul pentru a pleca la concurs bine pregătit.)

  • Uleiurile naturale :

Amestec de uleiuri naturale cu efect energizant. Acest supliment alimentar ajută si consolideaza sistemul imunitar si este un furnizor ideal de energie.Uleiurile sunt materiale de constructie importante pentru sistemul nervos si peretii celulelor. În plus, grasimile sunt importante pentru crearea de hormoni si pentru a da energie porumbelului.

9918668

(Lecitina este una dintre cele mai valoroase substantele active din natura si este unul dintre constituentii esentiali ai celulelor. Este esential pentru evaluarea continuă a corpului si celulelor nervoase, reîmprospăteaza si se angajează în diferite procese metabolice.Dintre toate substantele nutritive, lecitina este catalizatorul principal, decisiv si amplificatorul pentru metabolism.Lecitina contine o combinatie echilibrată de uleiuri de înaltă calitate, care sunt deosebit de bogate în acizi grati esentiali linoleic. El contine de asemenea o cantitate echilibrată de acid arahidonic. Acesta contine, de asemenea, vitamina E (vitamina fertilitatii) protejeaza alte vitamine din oxidare si are un efect de activare asupra glandelor sexuale. )

 

9442003

( Form-oil-plus este format din 10 uleiuri diferite bogate în omega-3 si omega-6 acizi grasi. Acizii omega-3 si omega-6 acizi grasi sunt acizi grasi esentiali. Porumbelul nu poate produce acizi grasi esentiali si trebuie sa-i obtinea din dieta sa, la fel ca majoritatea vitaminelor. Raportul corect omega-3 si omega-6 acizi grasi este important pentru functionarea corectă a celulelor din corpul unui porumbel. )

1679727(Garlic-Oil este uleiul de usturoi pur. Acest supliment alimentar promovează conditia, asigură o mai bună circula?ie a sângelui prin corp si îmbunătăteste functionarea sistemului respirator si a sistemului digestiv.
Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor, detoxifiant, are efect antihelmintic si anticarcinogenetic, fiind si afrodisiac. Contine vitaminele B1 si C, precum si o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu si Zinc.
Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic, deaceea este recomandat sa se foloseasca imediat in primele doua zile dupa concurs ,amestecat cu drojdie de bere .)

Suplimentele pentru refacere au rolul de a furniza energie pe parcursul zilei, ajuta la refacerea musculaturii dupa antrenament, combat oboseala si epuizarea, sprijinind astfel rezistenta si performantele sportive.

Sava Gruescu

www.bondar-gruescu.home.ro

Ma numesc Gruescu Sava, sunt din Resita judetul Caras -Severin. De mic copil, mi -au placut porumbeii, vecinul meu Zinbran Emil, care avea porumbei de la d-nul Catici din Arad, m-a initiat pentu prima data, despre porumbei, dandu-mi cateva serii de pui . In 1969, m-am inscris in clubul 085 Resita, si-mi aduc cu drag aminte, de cateva locuri bune din anul 1970. Loc 2 de la BUDAPESTA, din 3921 porumbei, din data de 11.07.1970, loc 3 de la BRNO din 2092 porumbei, din data de 18.07.1970 cu porumbelul 2214 -68 -M.In 1998, am facut tandemul BONDAR & GRUESCU. In 2007 am ocupat loc.1 National la cat. vit. maturi , loc 2 National la cat. general palmares, participand pentru prima data la Olimpiada de la Oostende - Belgia ,la cat. general palmares , unde am ocupat locul 28 .In 2010 , din motive subiective ,am renuntat la porumbei ,dar in 2013 pana in 2015 ,am sustinut tandemul Iordache&Adascalitei ,care in 2015, au obtinut un loc 1 National la cat vit. maturi ( record de viteza 3,40 puncte) , tandem care la inceputul lui 2016 ,s-a destramat. Din 2008 si pana in prezent , am sustinut si crescatoria resiteanului Pisla Daniel , care cu doua participari in cadrul Olimpiadei de la Nitra - Polonia ( 2013) si Olimpiada de la Bruxelles - Belgia ( 2017) si-a ideplinit conditiile pentru certificatul de "MAESTRU COLUMBOFIL ", care conform RNS ii va fi inmanat la expozitia Nationala ,urmatoare . http://www.bondar-gruescu.home.ro/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.