ROTOSAL- un excelent recuperator

În timpul concursurilor lungi, epuizante, arderea sporită a grăsimilor reprezintă o altă problemă pentru porumbei și crescători. Asta implică oxidarea acizilor grași liberi, proces ce duce la formarea corpilor cetonici.

În cazul zborurilor de peste 2 ore recomandam adăugarea pe hrană a fosforului organic Butafosfan (Rotosal) pentru a grăbi metabolizarea produșilor secundari rezultați.

Butafosfanul (Rotsal) e folosit de mulți ani în hrana animalelor din agricultură pentru a proteja ficatul de stres și pentru a accelera recuperarea fizică. În cazul porumbeilor, administrarea de Rotosal garantează o recuperare rapidă după o perioadă de tratament sau epuizare cronică.

Rotosal este un supliment lichid bazat pe fosfor organic și oligozaharide care refac rapid deficitul de fosfor și energie înainte și după concursurile grele, tratamente, năpârlire și reproducere.

Butafosfatul conținut în Rotosal susține funcția ficatului ceea ce duce la performanțe mărite în timpul concursurilor.

Rotosal este stabil în apa de băut timp de 8 ore și e folosit în principal pentru a accelera regenerarea.

Administrare: în apa de băut sau pe boabe 5ml la 20 porumbei. După stres sustinut, intens, 10ml la 20 porumbei. În perioada de năpârlire, reproducere se administrează de 2-3 ori pe săptămână 5ml la 20 porumbei. Apă proaspătă zilnic. Pont: 5ml Rotosal pentru 20 porumbei pe mâncare la ultima masă înainte de îmbarcare.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.