Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Columbofile “Voiajorul” Bihor 10.04.2013

Sedinta Comitetului Director al Asociatiei Columbofile “Voiajorul” Bihor

10.04.2013

Ordine de zi a sedintei:

  1. Organizarea primei etape
  2. Preluarea responsabilitatilor presedintelui Asociatiei Voiajorul Bihor.
  3. Stabilirea soferului pentru cea de a doua masina a Asociatiei
  4. Diverse

S-au hotarat urmatoarele:

  1. Organizarea primei etape

Pentru o mai buna organizare se va calcula numarul de porumbei conform caietelor de evidenta a fiecarui columbofil, in acest sens numarul rezultat se va imparti la numarul de boxe disponibile (116 boxe) si se vor aloca boxele pe centre de imbarcare. Imbarcarea la prima etapa se va face vineri. S-a stabilit orele de imbarcare pe centre: Oradea – ora 17:00 (Grupa A ora 17-18, Grupa B ora 18-19, Grupa C ora 19-20).

Ionut Lucaci este responsabil de ceasurile mecanice pentru prima etapa pe centru de imbarcare Oradea.

Alesd – 15:00, Beius – 14:00.

Comisia responsabila la prima etapa, imbarca porumbeii la orele 16:00, la Oradea, deasemeni crescatorii care detin ceasuri mecanice vor imbarca la ora 16:00.

S-a votat: 5 voturi pentru, 1 impotriva si 1 abtinere (pentru imbarcare in ziua de vineri).

  1. Preluarea responsabilitatilor si atributiunilor presedintelui Asociatiei Voiajorul Bihor.

Datorita faptului ca Dl. Marius Tunduc nu concureaza la sezonul cu maturi, s-a propus ca pentru aceasta perioada o alta persoana sa preia responsabilitatile presedintelui. Dl Ionut Fildan a fost propus pentru a prelua responsabilitatile si atributiunile presedintelui. Acest mandat are valabilitate pe intreaga perioada in care se deruleaza sezonul competitional cu porumbeii maturi.

S-a votat in unanimitate.

  1. Stabilirea soferului pentru cea de a doua masina a Asociatiei

S-a propus pentru postul de sofer pentru cea de-a doua masina a Asociatiei Columbofile Voiajorul Bihor: Dl. Lup Claudiu, acesta a acceptat, urmand ca in perioada urmatoare sa preia postul de sofer.

  1. Diverse

S-a stabilit 100 de lei amenda si anularea celei mai bune etape (conform RNS) pentru crescatorii care nu se prezinta cu ceasul la desigilare, pentru categoriile de viteza, demifond si fond.

Capitoul X, punctul c) din REGULAMENTUL NAŢIONAL SPORTIV  PENTRU PRACTICAREA COMPETIŢIILOR  CU PORUMBEI VOIAJORI CĂLĂTORI  ÎN CAMPIONATUL NAŢIONAL F.C.P.R.

“c) Columbofilii au obligaţia să fie prezenţi la ora stabilită sub sancţiunea anulării etapei şi a scoaterii porumbeilor din concurs.”

“o) La concursurile de viteză, viteză – demifond şi demifond se anulează toate fişele care nu au porumbei sosiţi, fişele ceasurilor care nu sunt prezente la desigilare, iar aceşti porumbei nu mai intră în concurs. Columbofilii participanți la concurs au obligația să fie prezenți la desigilare, în caz contrar vor fi sancționați în felul urmator de către responnsabilul tehnic județean:

– anularea celei mai bune etape din sezon

– penalitate financiara conform deciziei Comitetului Asociației, decizie care se ia la începerea sezonuluiși se comunică membrilor.”

 www.acbihor.ro

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.