Sfaturi columbofile – Baia porumbeilor

Pentru a ne mentine porumbeii sanatosi , este necesar sa le asiguram acestora o baie /saptamana. In lunile calde de vara este recomandabil sa le oferim baie de 2 ori /saptamana. Totusi daca un porumbel nu are chef sa faca baie , nu o sa faca (baia este si cel mai bun barem pentru sanatatea porumbeilor ). Doar porumbeii sanatosi fac baie spontan, iar cand dupa imbaiere ramane o pelicula uleioasa pe suprafata apei si pudra alba in apa, avem certitudinea ca porumbeii nu sunt doar sanatosi, dar sunt si in forma.

Uneori, porumbeii sunt atat de dornici de a face o baie, incat incearca sa intre in adapatoare, dand din aripi ca si cand ar fi intrat deja in apa.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nevoia de a face baie are legatura cu starea vremii. Comportamentul porumbeilor, in aceasta privinta, pare sa fie contrar comportamentului nostru.

Porumbeii doresc sa faca baie, in special, pe timp ploios sau cand umiditatea e ridicata, indiferent de temperatura ambianta.  Dar daca un porumbel face de buna voie baie, este un semn bun. Baia este foarte buna pentru organele interne ale porumbeilor,si in acelasi tip le mentine acestora penele si picioarele curate. E recomandat sa puneti in apa putin otet si sare de bucatarie. In timpul naparlirii baia trebuie facuta cu regularitate .

Un lucru care trebuie tinut minte: nu lasati pasarile sa se scalde seara deoarece penajul nu are timp sa se usuce, iar noaptea porumbelul nu se misca ca pe timpul zilei si risca sa stea umed toata noaptea, acest lucru va dauna forma porumbelului.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Sfaturi columbofile – Baia porumbeilor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.