Sfaturi columbofile – Imblanzirea porumbeilor

Doar cei mai de succes columbofili şi manageri ştiu cât de mult înseamnă să stabileşti o relatie puternică cu porumbeii pe care îi detii. Trebuie să fii permanent în contact cu porumbeii pentru a le câştiga încrederea. Numai după ce le-ai câştigat încrederea vei avea control deplin asupra crescătoriei.

porumbei masculi masa de seara

Încercati să luati porumbeii în mână cel putin de 3 ori pe săptămână sau chiar mai mult, după un program regulat. Acest lucru vă va ajuta să clăditi o relatie sănătoasă între dumneavoastră şi păsări şi, în aceleaşi timp, porumbeii vor deveni mai blânzi. Luati cu blândete pasărea, tineti-o în mână pentru câteva secunde şi puneti-o jos cu aceeaşi delicatete. Repetati acest lucru săptămânal şi veti observa o schimbare majoră în temperamentul păsării.

O altă metodă de a vă îmblânzi porumbeii şi de a pune bazele unei relatii sănătoase este să-i hrăniti din palmă. Cel mai potrivit moment pentru a face acest lucru este în extrasezon. Schimbati intervalele obişnuite de servire a mesei sau chiar puteti sări din când în când peste servirea mesei şi încercati să vă hrăniti păsările din palmă. E posibil ca acest proces să dureze ceva timp până când vor începe să accepte hrănirea din mână, însă fiti răbdători; legătura pe care o veti stabili cu păsările folosind acestă tehnică va merita efortul.

Un articol de Sava Gruescu

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Sfaturi columbofile – Imblanzirea porumbeilor

  1. Buna am 16 pui de porumbel si nu știu cum sa le fac casa perfecta eu ii țin într-un coteț din ciment si nu știu ce sa fac sa le fie bine le-am pus eu niște crengi da numi place niște sfaturi va rog

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.