Sfaturi columbofile pentru imperecherea porumbeilor

Imperecherea porumbeilor este un proces care necesita destul de multa munca, e nevoie de timp pentru planificare (in cazul in care schimbi perechile) si pentru a sta intre ei sa ii observi sa fii atent la perechile inchise in boxe sa nu fie cumva masculul mai bataus, sau femela prea timida si sa incaseze o bataie sora cu moartea. Una peste alta e un proces mai dificil, un proces care iti poate da multe batai de cap.

Anul acesta este pentru prima data cand am si lotul de reproductie la mine la Oradea, inainte mergeam in week-end si imperecheam, mai faceam de cateva ori inainte pre-imperecheri pentru ca sa se cunoasca mai bine intre ei in special pentru ca nu eram prea des intre ei. De cateva ori am fost nevoit sa ii las sa se imperecheze la liber pentru ca oricum se imperecheau cu vroiau ei, ce sa mai zic de prechile vechi care nu puteam sa le despart. Acum lucrurile stau mult mai bine pentru mine si am decis sa va las un material video cu porumbeii imperecheati.

Ce am facut anul acesta inainte de imperechere:

  • am pus in fiecare boxa hranitori individuale pentru ca sa pot tine mai mult pe boxa porumbeii sa se imperecheze mai bine, sa nu se intoarca la vechile perechi.
  • ii voi lasa doar cate-o pereche pe podea ca sa se invete si sa intre inapoi femela; (de mentioant ca la mine este prima data cand stau femele in compartiment la masculi, i-am mutat in luna decembrie in noua crescatorie).
  • in apa porumbeii au primit vitamina E (Rohnfried).
  • avidress-ul a fost nelipsit de la ei si il voi da in continuare aproape in fiecare zi, mai putin in acele zile daca voi fi nevoit sa tratez – 5 ml la litru
  • mancarea a fost mancare la sac, formata din multe feluri de seminte, la care am suplimentat cu canepa si seminte mici.
  • minerale proaspete in fiecare zi.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Sfaturi columbofile pentru imperecherea porumbeilor

  1. Va salut
    Ca o ideie pentru imperechere poate va ajuta pe unii ar fi de a pune femela in boxa masculului inainte cu 30-40 de minute inaintea lasarea intunericului. Procedand asa se va salva femela de bataia masculilor agitati. Fata de cand se pun in pereche in cursul zilei si femela este batuta poate toata ziua . Dupa lasarea intunericului se linistesc iar adoua zi dimineata marea majoritate se comporta ca si cum ar fi fost in pereche intotdeauna.Mai sunt si exceptii. La mine functioneaza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.